Newsroom

Newsroom

Δεύτερη νύχτα διαδηλώσεων με επεισόδια στη Βραζιλία

Στους δρόμους του Σάο Πάολο της Βραζιλίας ξεχύθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα χιλιάδες διαδηλωτές, ενώ διαδηλώσεις ξέσπασαν και σε 30…

brazilia

Στους δρόμους του Σάο Πάολο της Βραζιλίας ξεχύθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα χιλιάδες διαδηλωτές, ενώ διαδηλώσεις ξέσπασαν και σε 30 ακόμη μικρότερες πόλεις της Βραζιλίας.

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για τις κολοσσιαίες δαπάνες τις οποίες ανέλαβε η χώρα, ενώ οι δημόσιες υπηρεσίες της είναι διαλυμένες. Αφορμή για να βγει ο κόσμος στους δρόμους στάθηκε η νέα αύξηση των τιμών στα εισιτήρια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων ξέσπασαν επεισόδια.

Ομάδα διαδηλωτών πυρπόλησε βαν αναμεταδόσεων του τηλεοπτικού καναλιού TV Record και τραπεζικό κατάστημα κοντά στο δημαρχείο, έσπασαν και βιτρίνες κτιρίου ενώ επιχείρησαν να μπουν και στο δημαρχείο αλλά απωθήθηκαν από τις δυνάμεις της αστυνομίας. Επίσης λεηλατήθηκαν καταστήματα και γράφτηκαν συνθήματα στην προσφάτως ανακαινισμένη πρόσοψη της Όπερας.

Η πρόεδρος της χώρας Ντίλμα Ρούσεφ έδειξε ένα συμβιβαστικό πρόσωπο απέναντι στους διαδηλωτές δείχνοντας ότι κατανοεί τα αιτήματά τους, εν μέσω φόβων για γενικευμένη κοινωνική έκρηξη. Και μάλιστα την ώρα που διεξάγεται το Κύπελλο Συνομοσπονδιών και ένα χρόνο πριν από τη διεξαγωγή του Μουντιάλ-2014.

«Η Βραζιλία ξύπνησε πιο δυνατή σήμερα», τόνισε κατά τη διάρκεια ομιλία της η οποία μεταδόθηκε τηλεοπτικά η κ. Ρούσεφ και σημείωσε ότι «το μέγεθος των χθεσινών διαδηλώσεων δείχνει την ενέργεια της δημοκρατίας μας, τη δύναμη της φωνής των δρόμων και την ευγένεια του πληθυσμού μας»

Στο μεταξύ το Πόρτο Αλέγκρε, η Ρεσίφε και άλλες πόλεις της Βραζιλίας ανακοίνωσαν ήδη χθες μειώσεις στις τιμές των εισιτηρίων στα δημόσια μέσα μεταφοράς.

Αγρίνιο: Άγριο οπαδικό επεισόδιο – Επιτέθηκαν σε φίλους του Ολυμπιακού που βγήκαν να πανηγυρίσουν (video)

astynomia skai

Αγρίνιο: Άγριο οπαδικό επεισόδιο – Επιτέθηκαν σε φίλους του Ολυμπιακού που βγήκαν να πανηγυρίσουν (video)

Επίθεση σε τρεις 18χρονους έκαναν άτομα με κουκούλες στο Αγρίνιο

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

1291496

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

«Ήμουν απέναντι. Έπεσαν οι μηχανές, σερνόντουσαν οι αναβάτες. Φωνές, πανικός, ουρλιαχτά», περιέγραψε για ο Αλέξανδρος…