Newsroom

Newsroom

Deutsche Welle: Καμία έκπτωση στις μεταρρυθμίσεις για την Αθήνα

«Καμία έκπτωση στις μεταρρυθμίσεις για την Αθήνα» είναι ο τίτλος εκτενούς δημοσιεύματος στη γερμανική έκδοση της Deutsche Welle, αναφορικά με…

samaras merkel 1 1

«Καμία έκπτωση στις μεταρρυθμίσεις για την Αθήνα» είναι ο τίτλος εκτενούς δημοσιεύματος στη γερμανική έκδοση της Deutsche Welle, αναφορικά με την επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στο Βερολίνο και τις ελληνικές προσδοκίες από τη συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός ελπίζει κατά την επίσκεψή του στο Βερολίνο σε κατανόηση για επιδιωκόμενες ελαφρύνσεις όσον αφορά στην αποπληρωμή των δανείων. Για μία χαλάρωση της μεταρρυθμιστικής πορείας, μάλλον δεν θα λάβει υποστήριξη», αναφέρει στον  υπότιτλό του το δημοσίευμα.

Η Deutsche Welle επισημαίνει ότι σημαντικό κριτήριο για την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας είναι η τελική αξιολόγηση του δεύτερου δανειακού πακέτου από την τρόικα. «Όσο πιο θετική είναι, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες της ελληνικής κυβέρνησης να βρει χρήματα στις διεθνείς αγορές», αναφέρει ο συντάκτης και τονίζει ότι ακριβώς σε αυτό το σημείο μπαίνει στο παιχνίδι η Γερμανίδα καγκελάριος, διότι «η αξιολόγηση της τρόικας υπόκειται πάντα και σε πολιτικές σκέψεις».

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με το δημοσίευμα, θα ζητήσει τη στήριξη της Γερμανίδας καγκελαρίου ώστε η τελική έκθεση της τρόικας να είναι όσο το δυνατόν πιο θετική. Πιθανώς, προστίθεται, για τελευταία φορά, για να διαπραγματευτεί με την ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο του τρέχοντος δεύτερου δανειακού προγράμματος για περαιτέρω περικοπές κοινωνικών παροχών και μια μεγαλύτερη απελευθέρωση της αγοράς εργασίας.

«Όχι μια εύκολη υπόθεση, μιας και οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης δήλωσαν κατά την τελευταία τους συνάντηση ότι η Ελλάδα πρέπει να υλοποιήσει πλήρως το πακέτο μεταρρυθμίσεων που είναι συνδεδεμένο με τα δάνεια. Μπορεί κανείς να υποθέσει ότι η ελληνική κυβέρνηση, όπως και κατά το παρελθόν, θα το κάνει και θα περάσει τους αντίστοιχους νόμους στην Βουλή. Αυτό θα πει ο κ. Σαμαράς στην καγκελάριο», εκτιμά η Deutsche Welle.

Δυναμική διαδήλωση στο Σύνταγμα για την Γάζα που έπνιξαν με χημικά (video)

παλαι συνταγμα

Δυναμική διαδήλωση στο Σύνταγμα για την Γάζα που έπνιξαν με χημικά (video)

Εκατοντάδες άνθρωποι από φιλο-παλαιστινιακές οργανώσεις, αλληλέγγυοι, συμμετείχαν στη δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για όσα τραγικά συμβαίνουν…

H πρώτη δήλωση του Πάρι Καρβουνόπουλου μετά το εγκεφαλικό: Μου έδωσε αναβολή ο Θεός

karvounopoulos

H πρώτη δήλωση του Πάρι Καρβουνόπουλου μετά το εγκεφαλικό: Μου έδωσε αναβολή ο Θεός

Συγκλονιστική ανάρτηση από τον δημοσιογράφο Πάρι Καρβουνόπουλο, μετά την περιπέτεια υγείας του και το εγκεφαλικό.