Newsroom

Newsroom

"Detroit. Μια οργισμένη πόλη" και οι ταινίες της εβδομάδας

Οι κινηματογραφικές αφίξεις αυτής της εβδομάδας, με το επικό δράμα της Κάθριν Μπίγκελοου «Detroit. Μια οργισμένη πόλη», να ξεχωρίζει ανάμεσα στις επιλογές.

59b156f61dc524674e8b475d

«Detroit. Μια οργισμένη πόλη»

H δεύτερη σημαντική ταινία της σεζόν μετά τη Δουνκέρκη του Κρίστοφερ Νόλαν έχει τη σφραγίδα της Κάθριν Μπίγκελοου. Μια αναπαράσταση των δραματικών γεγονότων στο Ντιτρόιτ του 1967, όταν η μεγαλούπολη της Πολιτείας του Μίσιγκαν ισοπεδώθηκε από τις εξεγέρσεις των πολιτών. Μια οργισμένη πόλη» (ΗΠΑ, 2017) η Κάθριν Μπίγκελοου. Γνωστή για τον δεξιοτεχνικό, άμεσο τρόπο με τον οποίο χειρίζεται την Ιστορία («The hurt locker», «Zero dark thirty»). Η Μπίγκελοου χτίζει ένα επικό δράμα. 


«American made»

Ο Τομ Κρουζ πρωταγωνιστεί στο «American made» (ΗΠΑ, 2017) του Νταγκ Λάιμαν. Ταλαντούχος πιλότος της TWA, o Σιλ, εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο την πρόταση της CIA στα τέλη της δεκαετίας του 1970. Έγινε ο βασικός μεταφορέας ναρκωτικών από την Κολομβία στις Ηνωμένες Πολιτείες, «κολλητός» βαρόνων των ναρκωτικών όπως ο Χόρχε Οτσόα και ο Πάμπλο Εσκομπάρ. 


«Αυτή η γη είναι δική μας»

«Αυτή η γη είναι δική μας» («Chez nous», Γαλλία/ Βέλγιο, 2017) του Λουκά Μπελβό. Ένας σεβάσμιος γιατρός (Αντρέ Ντισολιέ), πολύ δημοφιλής σε μια πόλη στον βορειοδυτικό τομέα της χώρας, πατριώτης αλλά όχι φασίστας, θα πείσει την Πολίν (Εμιλί Ντικέν), μια αξιαγάπητη νεαρή νοσοκόμα, να διεκδικήσει τη δημαρχία με τη στήριξη του ακροδεξιού κόμματος, στο οποίο ηγείται μια δυναμική γυναίκα (Κατρίν Ζακόμπ).

Ο Μπελβό καταφέρνει να καταγράψει σύχρονα κοινωνικά φαινόμενα, στα οποία η άγνοια και η έλλειψη παιδείας των πολιτών, μπορούν να οδηγήσουν σε ιδιεολογίες μίσους και ανορθολογισμού, με καταστροφικές συνέπειες. 


«Ερχεται τη νύχτα»

Το «Ερχεται τη νύχτα» είναι ένα ατμοσφαιρικό θρίλερ χαμηλού προϋπολογισμού. Η ταινία εστιάζει σε μια τριμελή οικογένεια (Τζόελ Εγκερτον, Κάρμεν Εγιόγκο, Κέλβιν Χάρισον) που γνωρίζεται με μια άλλη τριμελή οικογένεια (Κρίστοφερ Αμποτ, Ράιλι Κέο, Γκρίφιν Ρόμπερτ Φόκνερ) με την οποία θα προσπαθήσει να συμβιώσει. 


«Επιστροφή στη Βουργουνδία» («Ce qui nous lie», Γαλλία, 2017). Αγροτικό δράμα του Σεντρίκ Κλαπίς. Τα τρία παιδιά ενός οινοπαραγωγού της Βουργουνδίας καλούνται να αποφασίσουν για το μέλλον των κτημάτων που κληρονόμησαν όταν ο πατέρας τους πεθαίνει.

«Οι πρώην» («Les ex», Γαλλία, 2017) είναι Κομεντί του Μορίς Μπαρτελεμί, γεμάτη μπερδεμένες ερωτικές καταστάσεις (παίζουν: Ζαν Πολ Ρουβέ, Πατρίκ Σενέ κ.α.).

«Paulina» (Aργεντινή, 2015). Δραματική ταινία του Σαντιάγκο Μίτρε. Αποφασισμένη να ακολουθήσει την δική της επαγγελματική πορεία, μια γυναίκα (Ντολόρες Φόνζι) αντιτίθεται στη γνώμη του δικαστή πατέρα της (Οσκαρ Μαρτίνεζ) και οδεύει προς την επαρχία.

Απίστευτο και όμως Κερκυραϊκό: Της έριξαν «Μπότη» στο κεφάλι – Έπεσε από το γραφείο του δημάρχου (video)

KERKYRA 2

Απίστευτο και όμως Κερκυραϊκό: Της έριξαν «Μπότη» στο κεφάλι – Έπεσε από το γραφείο του δημάρχου (video)

Το ιστορικό έθιμο των Μπότηδων παραλίγο να αποδειχθεί μοιραίο στην φετινή του εκδοχή καθώς από…