Newsroom

Newsroom

Δέσμευση Αποστόλου για αποζημιώσεις στους αγρότες που επλήγησαν από την κακοκαιρία

Διαβεβαιώσεις ότι όσοι επλήγησαν από τα ακραία φυσικά φαινόμενα θα αποζημιωθούν, έδωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου. Ο υπουργός τόνισε ότι θα υπάρξει άμεση κινητοποίηση του ΕΛΓΑ, προσδιορίζοντας τον χρόνο αποζημίωσης στους 6 έως 7 μήνες για τους ασφαλισμένους

5af550c61dc524f62d8b4652

Ο Βαγγέλης Αποστόλου εξήγησε συγκεκριμένα μιλώντας σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ, ότι η κινητοποίηση των εκτιμητών είναι άμεση και ήδη από σήμερα ξεκίνησαν οι έλεγχοι ώστε να αποζημιωθούν όσοι αγρότες υπέστησαν ζημιές από τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε τη χώρα τις τελευταίες ημέρες και ιδίως χθες Πέμπτη. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τόνισε ότι θα υπάρξουν οι σχετικές αναγγελίες όπως πάντοτε συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις και οι πληγέντες θα κληθούν να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά ώστε να αποζημιωθούν. 

Σημείωσε δε για όσους δεν καλύπτονται ασφαλιστικά, ότι θα υπάρξει προσπάθεια να ενισχυθούν οικονομικά με ποσά που θα προκύψουν από τον κρατικό προϋπολογισμό, υπό την προϋπόθεση όπως είπε ότι θα υποβληθεί φάκελος και θα εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

Μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στην ΕΡΤ, αναφέρθηκε αναλυτικά στη ρύθμιση των αγροτικών οφειλών που ξεκινά την επόμενη εβδομάδα. Αφορά φυσικά πρόσωπα, αγρότες και τις οφειλές από την πρώην ΑΤΕ. Η ρύθμιση μπορεί να φτάσει μέχρι τη διαγραφή 100% των τόκων υπερημερίας και το 40% του κεφαλαίου.

Για το ζήτημα της φορολογίας του τσίπουρου τόνισε ότι όταν έρθει η ώρα σε δύο ή τρία χρόνια θα υπάρξει σχετική συζήτηση και αφορά το φόρο όταν διακινείται εκτός περιοχής παραγωγής του. Αναφέρθηκε και στο ζήτημα της φέτας που ο όρος είχε δοθεί από προηγούμενες κυβερνήσεις ωστόσο ο κ. Αποστόλου εξήγησε ότι η φέτα είναι μία και συγκεκριμένη και έχει υποχρέωση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να το υπερασπίζεται.


Θήβα: Σοκάρουν οι γονείς του μωρού που βρέθηκε νεκρό – «Δεν έπαιρνε ανάσα και του κάναμε μαλάξεις» (video)

profile player 960x540 2

Θήβα: Σοκάρουν οι γονείς του μωρού που βρέθηκε νεκρό – «Δεν έπαιρνε ανάσα και του κάναμε μαλάξεις» (video)

«Το έβαλα εκεί και άρχισα να προσπαθώ να του δώσω οξυγόνο», ανέφερε ο πατέρας του…

Φλαμίνγκο εμφανίστηκαν σε 2 παραλίες της Αττικής – Δείτε τις εικόνες και την ανάρτηση της ΑΝΙΜΑ

Φλαμίνγκο

Φλαμίνγκο εμφανίστηκαν σε 2 παραλίες της Αττικής – Δείτε τις εικόνες και την ανάρτηση της ΑΝΙΜΑ

Μαγικές εικόνες καθώς πανέμορφα φλαμίνγκο εμφανίστηκαν σε παραλίες της Αττικής