Newsroom

Newsroom

Δερμιτζάκης: “Με εκπλήσσει το άνοιγμα των κομμωτηρίων”

«Οι Έλληνες το πάνε στα όρια. Φοβάμαι μεγάλους συνωστισμούς με το click away»

ek pirrt

Ο Μανώλης Δερμιτζάκης, καθηγητής Γενετικής, μίλησε σε εκπομπή στο MEGA και εξέθεσε ανοιχτά την ανησυχία του για τη μέθοδο click away, ενώ δήλωσε πως είναι κάθετα αντίθετος με το άνοιγμα των κομμωτηρίων.

Χαρακτηριστικά δήλωσε :«Με εκπλήσσει η προτεραιότητα που δίνεται στα κομμωτήρια. Τα βιβλιοπωλεία, το καταλαβαίνω, γιατί ένα βιβλίο έχει να κάνει και με την πνευματική υγεία. Δεν συγκρίνω. Το λέω ως προς το τι είναι απαραίτητο.

Πιο αναλυτικά, με μεγάλο προβληματισμό υποστήριξε πως «οι Έλληνες το πάνε στα όρια. Φοβάμαι μεγάλους συνωστισμούς με το click away και φοβάμαι ότι αυτή η λύση που σκοπός είναι να μην μπει ο κόσμος σε καταστήματα, θα οδηγήσει σε μεγαλύτερα προβλήματα από ό,τι αν ανοίγαμε κανονικά τα μαγαζιά, και οι καταναλωτές μπορούσαν να τα επισκεφθούν με ραντεβού».

Με βάση τους ρυθμούς των μειώσεων στα κρούσματα ανέφερε ότι «είναι πολύ δύσκολο να ανοίξει οτιδήποτε» καθώς οι μειώσεις στα κρούσματα έχουν πάει πολύ αργά, τη στιγμή που δεν υπάρχει μια σταθερή και πτωτική τάση στον αριθμό των κρουσμάτων. 

«Όταν εφαρμόζεται ένα lockdown που είναι ουσιαστικά ένα ακραίο μέτρο μείωσης της μετάδοσης και βλέπουμε τοπικές αυξήσεις, είτε οι εξαιρέσεις που δόθηκαν ήταν πολλές, είτε ο κόσμος παραβιάζει σε πολύ μεγάλο βαθμό τους κανόνες. Ό,τι και να είναι, είναι ανησυχητικό», υποστήριξε επίσης ο κύριος Δερμιτζάκης.

Βέλγιο: Κατάληψη στο πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ των Παλαιστινίων και υπέρ της πράσινης μετάβασης

GM46aWlXwAAztWj

Βέλγιο: Κατάληψη στο πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ των Παλαιστινίων και υπέρ της πράσινης μετάβασης

Oι φοιτητικές οργανώσεις «End Fossil Ghent» και «Ghent Students for Palestine» ένωσαν τις δυνάμεις τους…

Σέρες: Καταγγελία για βιασμό 14χρονης από τον πατριό της – Από την ηλικία των 7 ετών

βια ενδο

Σέρες: Καταγγελία για βιασμό 14χρονης από τον πατριό της – Από την ηλικία των 7 ετών

Η 14χρονη με την μητέρα της πήγαν στην Αστυνομία για να καταγγείλουν περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας…