Newsroom

Newsroom

Δεν υπάρχουν τα αρχεία της συνάντησης Παπανδρέου με τραπεζικά ιδρύματα στο Νταβός το 2011

«Σχετικά με τις επίσημες συναντήσεις του πρώην Πρωθυπουργού κ. Γεωργίου Παπανδρέου και του πρώην Υπουργού Οικονομικών κ. Γεωργίου Παπακωνσταντίνου με…

«Σχετικά με τις επίσημες συναντήσεις του πρώην Πρωθυπουργού κ. Γεωργίου Παπανδρέου και του πρώην Υπουργού Οικονομικών κ. Γεωργίου Παπακωνσταντίνου με τους επικεφαλής διεθνών τραπεζικών ιδρυμάτων, στα πλαίσια της Ετήσιας Συνόδου του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) στο Νταβός της Ελβετίας, τον Ιανούαριο του 2011, για τις οποίες ενημέρωσε σχετικά ο κ. Παπακωνσταντίνου τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής των Ελλήνων στις 24/10/2012, σας γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχουν στα οικεία αρχεία του υπουργείου Οικονομικών σχετικά έγγραφα».

Την παραπάνω απάντηση κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου. Η κ. Κωνσταντοπούλου ζητούσε να κατατεθούν και να γνωστοποιηθούν τα πρακτικά των επισήμων και υπό θεσμική ιδιότητα συναντήσεων του πρώην Πρωθυπουργού και του πρώην υπουργού Οικονομικών με τους επικεφαλής διεθνών τραπεζικών ιδρυμάτων, μεταξύ των οποίων και της HSBC και της UBS τον Ιανουάριο του 2011, στο πλαίσια της Ετήσιας Συνόδου του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, στο Νταβός της Ελβετίας.

«Εάν και εφόσον επρόκειτο όντως για θεσμικές συναντήσεις, τα πρακτικά τους πρέπει να τηρούνται στα οικεία αρχεία του γραφείου του Πρωθυπουργού και του υπουργείου Οικονομικών» σημειώνει στην ερώτηση της η Ζωή Κωνσταντοπούλου.