Newsroom

Newsroom

Δεν θα παίξουμε για να εκτεθούμε δήλωσε ο προπονητής της Αντερλεχτ

Μπορεί η Αντερλεχτ να είναι βαθμολογικά αδιάφορη αφού αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά ο τεχνικός της Γιον…

Μπορεί η Αντερλεχτ να είναι βαθμολογικά αδιάφορη αφού αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά ο τεχνικός της Γιον Φαν Ντεν Μπρομ είπε ότι αύριο Τρίτη, η ομάδα του θα παίξει για τη νίκη.

«Δεν θα παίξουμε για να εκτεθούμε. Δεν ήρθαμε να ξεφτιλιστούμε. Πρέπει να σκεφτούμε τον πρώτο αγώνα. Να τον δούμε ως μία εκδίκηση για το ματς που μας κόστισε πολλά. Είναι και για τους βαθμούς. Σίγουρα είναι και το οικονομικό όφελος. Όλα αυτά παίζουν ρόλο για την ψυχολογία των παικτών και για τη συνέχεια στο πρωτάθλημα», τόνισε ο Γιον Φαν Ντεν Μπρομ.

Ο ολλανδός κόουτς ήταν κατηγορηματικός ότι η Αντερλεχτ θα τα δώσει όλα για τη νίκη:« Επειδή έχουμε αποκλειστεί στην Ευρώπη δεν σημαίνει ότι δεν θα τα δώσουμε όλα για τη νίκη. Στις Βρυξέλλες κάναμε ένα από τα καλύτερα μας παιχνίδια, όμως δεχτήκαμε την ήττα από τον Ολυμπιακό. Δεν έπρεπε να είχαμε χάσει. Στο Βέλγιο είμαστε πίσω σε βαθμούς και χρειαζόμαστε τη νίκη για να αποκτήσουμε πιο καλή ψυχολογία ενόψει των υποχρεώσεων μας στο πρωτάθλημα».

Οσον αφορά την ενδεκάδα και αν θα αλλάξει τακτική ο Φαν Ντεν Μπομ είπε:« Η ενδεκάδα έχει σχέση με το πρώτο παιχνίδι. Ειδικά αφού παίξαμε καλά. Πάνω κάτω θα είναι αυτή η ομάδα. Ισως γίνουν κάποιες αλλαγές παικτών λόγω κόπωσης. Εκτός είναι ο τιμωρημένος Μπρούνο. Δεν είναι όλα τα ματς ίδια. Με την Παρί όταν παίξαμε στις Βρυξέλλες μας διέλυσε. Στον επόμενο αγώνα στο Παρίσι αλλάξαμε τακτική και πήραμε αποτέλεσμα. Πάντα προσπαθείς για το καλύτερο για την ομάδα σου».

Σαν εκδίκηση βλέπει το ματς με τον Ολυμπιακό και ο γκολκίπερ της Αντερλεχτ Σίβλιο Προτό:«Πάντα έχουμε κίνητρο. Είμαστε επαγγελματίες. Πρέπει να δείξουμε ότι αξίζουμε να παίζουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στο πρώτο ματς χάσαμε άδικα. Θέλουμε να πάρουμε εκδίκηση για την ήττα μας στο γήπεδο μας. Έχω εμπειρία από καυτές έδρες, όπως είναι του Ολυμπιακού. Έχω ζήσει παρόμοιες καταστάσεις. Ίσα- ίσα μου δίνει κίνητρο για να είμαι ακόμα πιο καλός. Να δώσω τα πάντα».

Σε ερώτηση για τα άσχημα αποτελέσματα που έχει φέρει η Αντερλεχτ. ο Προτό υποστήριξε: «Είμαστε νέα ομάδα. Με νέους παίκτες. Μαθαίνουμε διαρκώς και σίγουρα δεν έχουμε τα μπάτζετ μεγάλων ομάδων για να τις κοντράρουμε».

Ο Προτό είχε τραυματιστεί στην προθέρμανση στο πρώτο παιχνίδι της Αντερλεχτ με τον Ολυμπιακό στις Βρυξέλλες. Ρωτήθηκε αν έπαιζε αν θα άλλαζε το σκορ: «Είναι γελοίο και αστείο όλο αυτό. Δεν θέλω να μπαίνω σε αυτή την διαδικασία. Στην θέση του συμπαίκτη μου και το εάν έκανα εγώ κάτι αλλιώτικο».

Για την απώλεια που έχει ο Ολυμπιακός με τον Μήτρογλου, ο βέλγος τερματοφύλακας είπε: «Σίγουρα ήταν καθοριστικός στον πρώτο αγώνα. Είναι πολύ μεγάλος παίκτης. Θεωρώ όμως ότι ο Ολυμπιακός έχει πολύ καλούς παίκτες. Μπορεί να κάνουν την ίδια δουλειά με τον Μήτρογλου και να είναι επικίνδυνοι. Εμείς θα κοιτάξουμε να περιορίσουμε το παιχνίδι του Ολυμπιακού και με αντεπιθέσεις ή ό,τι άλλο επιλέξει ο προπονητής να πάρουμε αποτέλεσμα».

Για το αν ήταν θέμα τύχης η νίκη του Ολυμπιακού στις Βρυξέλλες, ο Προτό απάντησε: «Ναι εάν δούμε τις ευκαιρίες που είχαμε και το χαμένο πέναλτι μπορούμε να πούμε πως είχαμε πιο πολλές φάσεις και έπρεπε να νικήσουμε. Θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει εμείς. Ο Ολυμπιακός με αντεπιθέσεις έβαλε τα γκολ και νίκησε».

Ο πρόεδρος της Αντερλεχτ, Ρότζερ Βάντεν Στοκ ζήτησε τη νίκη επί του Ολυμπιακού τονίζοντας πως το 0-3 στις Βρυξέλλες άφησε ουσιαστικά εκτός Ευρώπης την ομάδα του. Τόνισε: «Εχουμε χάσει τα πάντα. Στο πρώτο ματς παίξαμε καλά, αλλά χάσαμε με 3-0. Ήταν η αρχή του τέλους για μας. Είναι απογοητευτικό το γεγονός πως μείναμε εκτός Ευρώπης. Ο Ολυμπιακός θα κάνει τα πάντα για να κερδίσει, αφού θέλει την πρόκριση. Ωστόσο, θέλουμε και εμείς τη νίκη. Σε κάθε ματς παίζουμε για να κερδίζουμε».

Η πρωταθλήτρια Βελγίου αναμένεται να παραταχθεί με τους: Προτό, Μπόρε, Κουγιατέ, Μπεμπά, Ν΄ Σακαλά, Κλίεσταν, Ζιλέ, Ναζάρ, Ατσεαμπόνγκ, Πρατ, Μίτροβιτς.

Τα πλάνα του Μίτσελ

Ο Μίτσελ έκρυψε τα χαρτιά του όσον αφορά την ενδεκάδα που θα παρατάξει λέγοντας μάλιστα ότι δεν είναι σίγουρος ο Σαβιόλα! Πάντως ο ισπανός τεχνικός ξεκούρασε τον Αργεντινό, όπως και τον Μανωλά στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης. Η πιθανή ενδεκάδα του Ολυμπιακού: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μανωλάς, Σιόβας, Χολέβας, Σάμαρης, Εντινγκά (Μασάντο), Κάμπελ, Φουστέρ, Ντομίνγκες, Σαβιόλα. Αν ο προπονητής του Ολυμπιακού προτιμήσει στην κορυφή της επίθεσης τον Ολαϊτάν, θα καθίσει στον πάγκο ο Ντομίνγκες.

Ο Μασάντο

«Γεμάτο γήπεδο για να γράψουμε ιστορία στο Τσάμπιονς Λιγκ», έγραψε ο πορτογάλος μέσος Πάουλο Μασάντο στην επίσημη σελίδα του στο facebook για την αναμέτρηση με την Αντερλεχτ.
Ο Ολυμπιακός εφόσον προκριθεί στη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ θα εισπράξει το ποσόν των 3,5 εκατ. ευρώ που είναι το μπόνους της UEFA. Συνολικά τα έσοδα των Ερυθρολεύκων θα εκτιναχθούν από τα 30 εκατ. ευρώ.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Γερμανός Βόλφγκανγκ Σταρκ.

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Τρίτη θα πωλούνται εισιτήρια διαφόρων τιμών που επεστράφησαν από την φιλοξενούμενη ομάδα και την διοργανώτρια αρχή, από τα εκδοτήρια, έξω από την Θύρα 25 (10.00 έως την εξάντλησή τους). Επίσης οι φίλαθλοι θα μπορούν να προμηθευτούν εισιτήρια και μέσω Ιντερνετ από την επίσημη ιστοσελίδα του Ολυμπιακού . Οι τιμές τους: 50, 55, 60 και 75 ευρώ. Εξάλλου από τον Ολυμπιακό έγινε γνωστό ότι τα επίσημα προϊόντα της Unicef είναι πλέον διαθέσιμα στο δίκτυο των καταστημάτων «Red Store» και στο www.redstore.gr και ότι οι φίλαθλοι που αγοράζουν τα προϊόντα της ομάδας τους μπορούν να συμβάλουν ενεργά στη μεγάλη κοινή προσπάθεια της Unicef και της ΠΑΕ Oλυμπιακός για τον εμβολιασμό 50.000 παιδιών τόσο στην Ελλάδα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο. Κάθε αγορά μπορεί να σώσει μια παιδική ζωή!

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…