Newsroom

Newsroom

Δεν πρόβαλε αντίσταση ο "ξανθός Μανώλης", τον παρακολουθούσαν πριν την προκήρυξη εκλογών…(βίντεο+tweet)

Συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου στην Ανάβυσσο o καταζητούμενος Χριστόδουλος Ξηρός, ένα χρόνο από την ημέρα κατά την οποία απόδρασε…

Συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου στην Ανάβυσσο o καταζητούμενος Χριστόδουλος Ξηρός, ένα χρόνο από την ημέρα κατά την οποία απόδρασε από τις φυλακές Κορυδαλλού. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η αντιτρομοκρατική παρακολουθούσε εδώ και ημέρες σπίτι-κρησφύγετο όπου είχε βρει καταφύγιο ο «Μανώλης» της 17 Νοέμβρη και τον συνέλαβε την ώρα που έμπαινε μέσα. Ο ίδιος φέρεται να ήταν μεταμφιεσμένος και να είχε ξανθά μαλλιά και μούσι.

Αστυνομικές πηγές σημειώνουν πως ο Ξηρός δεν προέβαλε καμία αντίσταση στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν, μολονότι έφερε πιστόλι, και αμέσως οδηγήθηκε στον δωδέκατο όροφο της ΓΑΔΑ. Οι αρχές προσπαθούν να συγκεντρώσουν στοιχεία για το ποιοι τον έκρυβαν έναν ολόκληρο χρόνο, για το αν ετοίμαζε κάποιο χτύπημα, ενώ επιχειρούν να συλλέξουν πληροφορίες ώστε να φτάσουν στα ίχνη και των υπολοίπων της ομάδας.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βασίλης Κικίλιας συνεχάρη την Ελληνική Αστυνομία, μέσω του λουγαριασμού του στο Twitter:

 

 


Ο Ξηρός είχε εξαφανιστεί τον Ιανουάριο του 2014, παραβιάζοντας την άδεια εξόδου που του είχε δοθεί από τις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς δεν είχε παρουσιαστεί ως όφειλε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Ο δικηγόρος του Φραγκίσκος Ραγκούσης είχε υποστηρίξει τότε πως η εξαφάνισή του αποτελούσε πολιτική απόφαση που συνάδει με τη δράση του.