Newsroom

Newsroom

"Δεν θα αφήσω κανέναν να σπιλώσει το όνομά σου. Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ"

Με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου τελέστηκε στον ιερό ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρα στο Ελληνικό, η νεκρώσιμη ακολουθία για τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο. «Δεν θα μπορέσω να πω άλλα, δεν θα αφήσω κανέναν να σπιλώσει το όνομά σου. Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ», είπε η αδελφή του εκλιπόντος.

59e211c11dc52405328b4567

Συγκλονιστικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Ελληνικό, στο τελευταίο αντίο στον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο. 

Η οικογένειά του βρέθηκε από νωρίς στην εκκλησία, όπως και εκπρόσωποι της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας, καθώς και του πολιτικού και νομικού κόσμου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος,o Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, η Ντόρα Μπακογιάννη ο βουλευτής της ΝΔ, Γεράσιμος Γιακουμάτος, αλλά και πλήθος συναδέλφων του, όπως ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Παξινός, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος και ο πρώην Υπουργός Αντώνης Ρουπακιώτης, βρέθηκαν στο Ελληνικό, για το ύστατο χαίρε.

Κατά την διάρκεια της τελετής, η 93χρονη μητέρα του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου Ίρις, δεν άντεξε την συγκίνηση και λιποθύμησε. όταν ένας από τους ιερείς εκφώνησε επικήδειο με τη  φράση «μάχαιραν έδωκες, μάχαιραν θα λάβεις» για τους δύο δολοφόνους του ποινικολόγου. Αμέσως μεταφέρθηκε εκτός του ναού, όπου ο γιος της Γρηγόρης, πρώην δήμαρχος Χαλανδρίου, προσπαθούσε να την ηρεμήσει: «Μάνα μου ηρέμησε σε παρακαλώ, έρχεται το ασθενοφόρο», της έλεγε συγκλονισμένος. Από την συγκίνηση και την πολυκοσμία μάλιστα έχει λιποθυμήσει κι άλλος κόσμος. Τελικώς η  Ίριδα Ζαφειροπούλου μεταφέρθηκε και νοσηλεύετε στο ΕΛΠΙΣ. 

 «Δεν θα μπορέσω να πω άλλα, δεν θα αφήσω κανέναν να σπιλώσει το όνομά σου. Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ» κατέληξε η αδερφή του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.