Newsroom

Newsroom

"Δεν μπορούμε να πληρώσουμε το ΔΝΤ": ποιά διευκόλυνση ζήτησε ο Τσίπρας

«Δεν μπορούμε να πληρώσουμε το ΔΝΤ». Αυτό φέρεται να είπε, κατά τον ανταποκριτή του MEGA στην Ουάσιγκτον, Μιχάλη Ιγνατίου, ο…

tsipras 297

«Δεν μπορούμε να πληρώσουμε το ΔΝΤ». Αυτό φέρεται να είπε, κατά τον ανταποκριτή του MEGA στην Ουάσιγκτον, Μιχάλη Ιγνατίου, ο Αλέξης Τσίπρας στον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν μετά από τη Σύνοδο Κορυφής στη Ρίγα την Παρασκευή.

Ο έλληνας πρωθυπουργός, σύμφωνα με την ίδια πηγή πληροφοριών, ζήτησε από τον αμερικανό υπουργό Οικονομικών να εξεταστεί το ενδεχόμενο οι τρεις δόσεις που οφείλει η Ελλάδα να πληρώσει τον Ιούνιο προς το ΔΝΤ (η πρώτη είναι 300 εκατ. ευρώ στις 5 Ιουνίου) να ενοποιηθούν σε μία, η οποία να αποπληρωθεί μετά από τα μέσα και προς το τέλος του μήνα. Κάτι τέτοιο θα πρέπει να αποφασιστεί από το ΔΣ του ΔΝΤ και σύμφωνα με πληροφορίες δεν θεωρείται και πολύ πιθανό.

Την ίδια ώρα, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών στην παρέμβασή του στην πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ του ΔΝΤ δεν ήταν ιδιαίτερα υποστηρικτικό προς τη χώρα μας, όμως ζήτησε και από την κυρία Λαγκάρντ και από τον κύριο Τόμσεν «να τελειώνουν» τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα. Πηγές, μάλιστα, από το Ταμείο ανάφεραν πως «Ευρωπαίοι και Έλληνες σέρνουν τα πόδια τους κι αυτό είναι πολύ επικίνδυνο και εκνευριστικό σε βαθμό ενόχλησης».

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…