Newsroom

Newsroom

Δεν χρειάζεται πλέον ψύξη στους -70°C το εμβόλιο της Pfizer

Νέα δεδομένα για το εμβόλιο των Pfizer - BioNTech για τις θερμοκρασίες συντήρησης των εμβολίων της.

5212895

Δεν χρειάζεται πλέον να διατηρείται σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, πιο κρύες κι από τον χειμώνα της Ανταρκτικής, το εμβόλιο των  Pfizer – BioNTech, σύμφωνα με νέα αποτελέσματα που θα επιτρέψουν τη δραματική επέκταση της διανομής σε κλινικές, φαρμακεία και πιο απομακρυσμένες περιοχές.

Σύμφωνα με τους Financial Times, τα δεδομένα σταθερότητας, τα οποία έχουν υποβάλει οι εταιρείες στις αμερικανικές αρχές, δείχνουν ότι το εμβόλιο μπορεί να διατηρηθεί σε «κανονικές» θερμοκρασίες ιατρικού καταψύκτη, δηλαδή από – 15° C έως – 25° C, έως και δύο εβδομάδες, σε σύγκριση με τις προηγούμενες απαιτούμενες συνθήκες αποθήκευσης μεταξύ – 60° C και – 80° C.

Οι συγκεκριμένες θερμοκρασίες θα επιτρέψουν τη δραματική επέκταση της διανομής σε κλινικές, φαρμακεία και σε πιο απομακρυσμένες περιοχές.

Ο Ugur Sahin, διευθύνων σύμβουλος της BioNTech, δήλωσε ότι η ικανότητα αποθήκευσης του εμβολίου σε υψηλότερες από τις αρχικά δηλωθείσες θερμοκρασίες, θα δώσει στα κέντρα εμβολιασμού «μεγαλύτερη ευελιξία», προσθέτοντας ότι η εταιρεία συνεχίζει να αναπτύσσει νέες συνθέσεις για να κάνει τη δόση του εμβολίου «ακόμη πιο εύκολη στη μεταφορά και τη χρήση».

Όσον αφορά το αντίστοιχο εμβόλιο κατά της Covid-19 της Moderna, βασισμένο σε παρόμοια τεχνολογία mRNA, μπορεί ήδη να διατηρηθεί σε κανονικές θερμοκρασίες ψυγείου μεταξύ 2° C και 8° C για 30 ημέρες.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…