Δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο ο Βγενόπουλος

Μετά τον ορυμαγδό των σε βάρος του εξελίξεων , το "ντου" στο σπίτι του ,την ανάσυρση των δικογραφιών του από το αρχείο και την ανάθεσή τους στην Εισαγγελία Διαφθοράς, δεν εμφανίστηκε σήμερα το πρωί στο δικαστήριο ο Ανδρέας Βγενόπουλος .

57483ad81dc524b43b8b4c73 1

Όπως φάνηκε ήλπιζε σε αναβολή της δίκης που έχει με τον Κώστα Βαξεβάνη…

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του , Μιχ. Δημητρακόπουλος, ο οποίος δήλωσε ότι ο πελάτης του θα προσέλθει την ώρα της κατάθεσης του, επικαλέστηκε σήμερα το αίτημα αναβολής που είχε τεθεί αρχικά από τον Κώστα Βαξεβάνη με το οποίο όμως η πλευρά Βγενόπουλου διαφωνούσε κατηγορηματικά …

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου διέταξε να προσέλθει ο Ανδρέας Βγενόπουλος στο Δικαστήριο για να εξεταστεί , και διέκοψε για δύο ώρες προκειμένου να μελετήσουν οι συνήγοροι του Κώστα Βαξεβάνη (Κωνσταντόπουλος, Μαντζουράνης, Απατσίδης) τα έγγραφα που είχαν ζητήσει να προσκομιστούν.

Πρόκειται για την περιβόητη πλέον διάταξη της εισαγγελέως Τσατάνη με την οποία είχε αρχειοθετήσει την υπόθεση Βγενόπουλου, και για την οποία ελέγχεται πειθαρχικά, αλλά και για τα δύο βουλεύματα του Συμβουλίου Εφετών και του Αρείου Πάγου με τα οποία διατάχτηκε η έκδοση στην Κύπρο για σειρά εγκλημάτων των δύο φυγόδικων συνεργατών του Αν. Βγενόπουλου, Μπουλούτα και Φόρου….

Η διαδικασία

Δημητρακόπουλος : Ο κος Βγενόπουλος θα έρθει εάν και εφόσον έρθει η στιγμή να καταθέσει…αν τον καλέστε σε είκοσι λεπτά θα είναι εδώ

Κωνσταντόπουλος : Να λάβουμε γνώση των εγγράφων που ζητήσαμε Πρόεδρος: Ήρθαν τα έγγραφα

Κωνσταντόπουλος : Η αναφορά της Κας Τσατάνη είναι πλέον ανυπόστατη , άρα θα μας χρειαστεί το έγγραφο της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, της Κας Δημητρίου, που ζήτησε την ανάσυρση της υπόθεσης γιατί προέκυψαν νέα στοιχεία …Να την αναζητήσουμε από τον Άρειο Πάγο, είναι δικαστικό δημόσιο έγγραφο.

Δημητρακόπουλος: Συναινούμε, θέλουμε να δούμε ποια είναι αυτά τα νεότερα στοιχεία.

Απατσίδης: Από τη στιγμή που επαναξιολογείται η δικογραφία είναι πλέον στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης, η κα Δημητρίου αφήνει και μομφή δόλου καθώς επικαλείται και την πειθαρχική εξέταση σε βάρος της Κας Τσατάνη..

Μαντζουράνης: ζητήθηκε και η παράδοση της δικογραφίας Βγενόπουλου στην εισαγγελία διαφθοράς , όπως έπρεπε να είναι εκεί από την αρχή

Εισαγγελέας: Μπορείτε να διατάξετε να έρθει το έγγραφο

Δημητρακόπουλος: Και η πολιτική Αγωγή θέλει να δει το έγγραφο της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου που παραγγέλλει την ανάσυρση της δικογραφίας, θα θέλουμε να δούμε ποια είναι τα νεότερα στοιχεία, μέχρι στιγμής έχουμε δει στον Τύπο ότι είναι κάποιες δηλώσεις των Τσιρώνη και Σηφουνάκη, δέκα χρόνια τώρα τα έχει πει αυτά ο κος Τσιρώνης. Εκκρεμεί κι ένα αίτημα αναβολής…

Κωνσταντόπουλος : Εμείς αυτή τη στιγμή θέλουμε να δούμε τα έγγραφα , τίποτε άλλο…έγινε και μια επίσκεψη εντός εισαγωγικών στο σπίτι του κου Βγενόπουλου.

Πρόεδρος: Τα διαβάσαμε…πρέπει να έρθει ο κος μηνυτής

Δημητρακόπουλος : Να αποφασίσετε πρώτα για το αίτημα αναβολής

Βαξεβάνης: Οι αιτίες είναι πολλές που ανοίγουν την υπόθεση , όταν είχα πει ότι υπάρχει υπόθεση στην Κύπρο μας είπε ότι αυτά τα γραφεί ο Βαξεβάνης και μόνο, χθες τα έγραψαν οι πάντες, τα νεα στοιχεια είναι διάλογοι συνεργατών του που αναφέρονται σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, με λέει συκοφάντη, όταν η δικαιοσύνη έρχεται και τα ερευνά μετά υπάρχει λένε πολιτική δίωξη , ο τελευταίος που μίλησε για πολιτική δίωξη ήταν ο …Μάκης Ψωμιάδης και πριν ο Άκης Τσοχατζόπουλος….

Το δικαστήριο διέκοψε για τις 12 για να μελετήσουν οι συνήγοροι τα προσκομισθέντα έγγραφα και διέταξε εκείνη την ώρα να έχει προσέλθει και ο Αν. Βγενόπουλος.

Ο Βγενόπουλος και οι συνεργάτες του κατηγορούνται για δωροδοκία του πρώην διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου

Κατηγορούμενοι για δωροδοκία του Χριστόδουλου Χριστοδούλου είναι ο Ανδρέας Βγενόπουλος, ο Κυριάκος Μάγειρας, ο Μιχάλης Φόλε, ο εφοπλιστής Μιχάλης Ζολώτας, αλλά και η κόρη με τον γαμπρό του πρώην Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου σύμφωνα με δημοσίευμα του protothema.gr

Όπως αναφέρει το δημοσιεύματα σήμερα ή αύριο αναμένεται να καταχωρήσει η Κυπριακή Γενική Εισαγγελία κατηγορητήριο, εναντίον Ελλήνων πολιτών για υπόθεση δωροδοκίας του πρώην Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου Χριστόδουλου Χριστοδούλου. Το κατηγορητήριο θα περιλαμβάνει τον Ανδρέα Βγενόπουλο, Κυριάκο Μάγειρα και Μιχάλη Φόλε, όπως επίσης και τον ιδιοκτήτης της εταιρείας Focus εφοπλιστή Μιχάλη Ζολώτα. Κατηγορούμενοι επίσης είναι η κόρη και ο γαμπρός του πρώην Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου.

Η υπόθεση αφορά 1.000.000 ευρώ που κατατέθηκε σε λογαριασμό της εταιρείας A. C. Christodoulou Consultants. Το εν λόγω ποσό δεν δηλώθηκε στην Εφορία της Κύπρου και ο πρώην διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας και πρώην υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ενοχή, ως διευθυντής της εταιρείας, για φοροδιαφυγή και καταδικάστηκε σε πέντε μήνες άμεση φυλάκιση. Σε εκείνη την υπόθεση οι αρχικές κατηγορίες εναντίον της κόρης του Αθηνάς Χριστοδούλου και του συζύγου της Ανδρέα Κιζουρίδη που ήταν συγκατηγορούμενοι του Χριστόδουλου Χριστοδούλου ανεστάλησαν.

Συμφωνα με το Protothema.gr oι ανακριτές της υπόθεσης θεωρούν ότι το ένα εκατομμύριο δόθηκε στον κ. Χριστοδούλου από τον κ. Βγενόπουλο μέσω της εταιρείας Focus που λάμβανε δάνεια από τη Λαϊκή Τράπεζα. Αν οι κατηγορούμενοι από την Ελλάδα δεν εμφανιστούν στο Δικαστήριο στη Λευκωσία, τότε θα εκδοθούν ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης και θα ζητηθεί η βοήθεια των ελληνικών αρχών.

Για άλλη υπόθεση που εκδικάζεται στη Κύπρο έχουν εκδοθεί ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης εναντίον των πρώην στελεχών της MIG Ε. Μπουλούτα και Μ. Φόρου οι οποίοι δεν έχουν εντοπιστεί από την ελληνική αστυνομία.

Έφοδος στα σπίτια Βγενόπουλου και τεσσάρων συνεργατών του από οικονομικούς εισαγγελείς

Υπενθυμίζεται ότι, όπως αποκαλύφθηκε την Κυριακή, οικονομικοί εισαγγελείς προχώρησαν σε έφοδο στην οικία Βγενόπουλου αλλά και σε σπίτια τεσσάρων συνεργατών του με σκοπό τη συλλογή στοιχείων για τις υποθέσεις για τις οποίες εμπλέκεται ο επιχειρηματίας με τη Δικαιοσύνη. Όπως αναφέρουν σχετικά δημοσιεύματα, οι εισαγγελείς πήραν ηλεκτρονικούς υπολογιστές αλλά και άλλα έγγραφα με σκοπό την ενδελεχή μελέτη τους για ενδεχόμενη φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Η έρευνα ξεκίνησε με βάση νομίμως καταγεγραμμένες συνακροάσεις που αποκάλυψε το Hot Doc και οι οποίες παραδόθηκαν στην Εισαγγελία προ δυο μηνών από την Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στο πλαίσιο έρευνας που διενεργούσε (η Κεφαλαιαγορά) για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του ομίλου MIG το 2011. Η έφοδος των οικονομικών εισαγγελέων πραγματοποιήθηκε μία ημέρα μετά την είδηση για την καταχώρηση, ίσως και την ερχόμενη Δευτέρα, του κατηγορητηρίου εναντίον του πρώην διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Χριστόδουλου Χριστοδούλου για υπόθεση διαφθοράς στην οποία συγκατηγορούμενός του είναι και ο Ανδρέας Βγενόπουλος. Είχαν, βεβαίως, προηγηθεί οι αποκαλύψεις του Hot Doc για τον επιχειρηματία σχετικά με κρυφές εταιρείες και «μαύρο» χρήμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εντολή για έρευνα δόθηκε από τον προϊστάμενο των οικονομικών εισαγγελέων Παν. Αθανασίου και οι εισαγγελείς Έλένη Τουλουπάκη, Γ. Καλούδης και Χρ. Ντζούρας εδώ και ενάμιση μήνα διενεργούν έρευνα σχετικά με τυχόν σχέσεις του Ανδρέα Βγενόπουλου με διακίνησης παράνομου χρήματος.

Ήδη ο επιχειρηματίας ερευνάται για τα ίδια αδικήματα (ξέπλυμα και φοροδιαφυγή) σε άλλη ανεξάρτητη δικογραφία με βάση την περίφημη λίστα περί ενδεχόμενης φοροδιαφυγής των 65 ΨΔ και το ΚΕΦΟΜΕΠ έχει δεσμεύσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς και τις θυρίδες του μέχρι του ποσού των 200 εκατομμυρίων ευρώ.

Ζητείται η έκδοση του Βγενόπουλου στην Κύπρο

Το άνοιγμα της υπόθεσης Βγενόπουλου στην Ελλάδα σηματοδοτεί εξελίξεις και στην Κύπρο. Δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» της Κύπρου τόνιζε ότι έχουν αποφασιστεί διώξεις σχετικά με υπόθεση διαφθοράς που κατά κύριο λόγο αφορά τον χρηματισμό του πρώην κεντρικού τραπεζίτη της Κύπρου Χριστόδουλου Χριστοδούλου.

Την Κυριακή η εφημερίδα σε άρθρο της, στην έντυπη έκδοσή της, αναφέρει ότι καταχωρείται, ίσως και την ερχόμενη Δευτέρα, το κατηγορητήριο εναντίον του πρώην διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Χριστόδουλου Χριστοδούλου για υπόθεση διαφθοράς στην οποία συγκατηγορούμενός του θα είναι και ο Ανδρέας Βγενόπουλος. Ήδη, ο Χριστόδουλος Χριστοδούλου, η θυγατέρα του Αθηνά Χριστοδούλου και ο πρώην σύζυγός της Ανδρέας Κιζουρίδης, κλήθηκαν στην αστυνομία και κατηγορήθηκαν γραπτώς. Στο ίδιο κατηγορητήριο, που αφορά την υπόθεση του 1 εκατ. ευρώ που έλαβε το 2007 η εταιρεία C. Christodoulou Consultants από την Focus Maritime Corp. θα βρίσκονται επίσης οι Μιχάλης Ζολώτας, Κυριάκος Μάγειρας και Μιχάλης Φόλε. Πρόκειται για άτομα του περιβάλλοντος του Ανδρέα Βγενόπουλου. Οι προσπάθειες της ανακριτικής ομάδας και της γενικής εισαγγελίας απέφεραν καρπούς και το στοίχημα είναι πλέον “το κατά πόσο oi Ελλαδικές αρχές θα εκδώσουν τους εξ Ελλάδος κατηγορούμενους οι οποίοι, θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο, θα αρνηθούν να παρουσιαστούν οικειοθελώς ενώπιον της Κυπριακής Δικαιοσύνης” επισημαίνει η κυπριακή εφημερίδα.

Οι νέες αποκαλύψεις του Hot Doc

Στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών αρχών βρίσκονται τα στοιχεία για τις σχέσεις του Ανδρέα Βγενόπουλου με μαύρο χρήμα και κρυφές εταιρίες. Τις συνομιλίες «φωτιά» του επιχειρηματία και συνεργατών του

Στις νομίμως καταγεγραμμένες συνακροάσεις οι οποίες παραδόθηκαν στην Εισαγγελία από την Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ακριβώς επειδή περιέχουν σαφείς ενδείξεις ότι τα στελέχη του Βγενόπουλου αναφέρονται σε μη νόμιμες συναλλαγές, γίνονται άμεσες και έμμεσες αναφορές σε κίνηση χρημάτων που πρέπει να δικαιολογηθούν ή να εμφανιστεί ότι προέρχονται από τρίτους.

Το Hot Doc δημοσιεύει όλες της ηχογραφημένες συνομιλίες που «καίνε» τον Ανδρέα Βγενόπουλο. Πότε έγιναν και πως συνδέονται με τα στοιχεία που αποκάλυψαν οι έλεγχοι για τις δανειοδοτήσεις στη Λαϊκή Τράπεζα.

Και ενώ οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, σήμερα συνεχίζεται στο Εφετείο Αθηνών η δίκη μεταξύ του Ανδρέα Βγενόπουλου και του Κώστα Βαξεβάνη. Η δίκη αφορά αποκαλύψεις του περιοδικού Hot Doc σχετικές με τη δραστηριότητα του επιχειρηματία στη Λαϊκή Τράπεζα. Όπως έχει αποκαλύψει το περιοδικό, ο Βγενόπουλος, χρησιμοποιούσε την τράπεζα για να δίνει δάνεια σε φίλους επιχειρηματίες, πολλές φορές χωρίς τις απαιτούμενες εξασφαλίσεις.

Διαβάστε σχετικά: Ανοίγει και δεύτερη δικογραφία Βγενόπουλου που αρχειοθέτησε η Θεοδωροπούλου

Διαβάστε σχετικά: Ενώ είναι πλήρως εκτεθειμένη, η Τσατάνη συνεχίζει να πουλάει νομική τρέλα

Χαμός στον αέρα της ΕΡΤ με Αντώναρο και Λαζαρίδη: «Ο Κασσελάκης έχει βάλει μπουρλότο στην παραδοσιακή πολιτική – Κάνει lifestyle» (video)

InCollage 20240502 120728230

Χαμός στον αέρα της ΕΡΤ με Αντώναρο και Λαζαρίδη: «Ο Κασσελάκης έχει βάλει μπουρλότο στην παραδοσιακή πολιτική – Κάνει lifestyle» (video)

Ένας πολύ έντονος διάλογος εκτυλίχθηκε στον αέρα της δημόσιας τηλεόρασης, από τον Ευάγγελο Αντώναρο και…

Μαζωνάκης: Επικό βίντεο να τραγουδάει το «Du Hast» των Rammstein – «Ας είναι και οι 2 πάνω στη σκηνή Θεέ μου!» (video)

Μαζωνάκης

Μαζωνάκης: Επικό βίντεο να τραγουδάει το «Du Hast» των Rammstein – «Ας είναι και οι 2 πάνω στη σκηνή Θεέ μου!» (video)

«Ναι καλησπέρα σας, φροντιστήριο γερμανικών εκεί; Μια ερώτηση παρακαλώ;», ακούγεται να λέει στο βίντεο ο…

Σοκάρει η Δάφνη Λαμπρόγιαννη: «Βρέθηκα λίγο πριν φάω ξύλο, δεν αντέχω να βιώσω ξανά τέτοια βία»

Λαμπρόγιαννη

Σοκάρει η Δάφνη Λαμπρόγιαννη: «Βρέθηκα λίγο πριν φάω ξύλο, δεν αντέχω να βιώσω ξανά τέτοια βία»

«Πολλές φορές υπάρχει μια βουβή βία, η οποία ενίοτε είναι χειρότερη από αυτήν που εκφράζεται»,…