Δεν είναι τρολ! Η «Ελληνική Αγωγή» παρουσιάζει την πρώτη ταινία στον κόσμο στα Αρχαία Ελληνικά

Και το Όσκαρ πάει... στον Άδωνι και στην Ευγενία για την αριστουργηματική ταινία «Frogs» - Δείτε το τρέιλερ και αν αντέχετε και όλη την ταινία

βατραχοι

Μεγάλες στιγμές για την 7η τέχνη και τους σινεφίλ όλου του κόσμου. Η πρώτη ταινία στον κόσμο στα Αρχαία Ελληνικά είναι γεγονός.

Και φυσικά η «Ελληνική Αγωγή» – των αγαπημένων μας διευθυντών – έχει βάλει το χέρι της. Η ταινία «Frogs» (Βάτραχοι) είναι στη διάθεσή σας και το κριντζ αναμένεται να χτυπήσει κόκκινο.

Τι μπορείτε να δείτε στο αριστουργηματικό Frogs εκτός από ατάκες στα Αρχαία Ελληνικά και περίεργα κοστούμια;

«Το Frogs συνδυάζει αποσπάσματα από τους Βατράχους του Αριστοφάνη, την Άλκηστι του Ευριπίδη, το Συμπόσιον του Πλάτωνα και τη Βατραχομυομαχία, εμπλουτισμένα με πρωτότυπο περιεχόμενο.

Η ιστορία εκτυλίσσεται το 405 π.Χ. στην Αθήνα, όπου η απουσία ικανών ποιητών ωθεί τον θεό Διόνυσο και τον δούλο του, Ξανθία, να ξεκινήσουν ένα ταξίδι στον Κάτω Κόσμο, με στόχο να φέρουν τον διάσημο τραγικό ποιητή Ευριπίδη.

Οι ηθοποιοί στην τραγικομωδία Frogs χρησιμοποιούν την ερασμιακή προφορά η οποία χρησιμοποιείται συνήθως στο εξωτερικό. Ωστόσο, με πρωτοβουλία της Ελληνικής Αγωγής δημιουργήθηκε μια δεύτερη εκδοχή που χρησιμοποιεί την ελληνική προφορά προκειμένου να ικανοποιηθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός θεατών. Αυτό παρέχει στο κοινό την επιλογή να επιλέξει την προφορά που ταιριάζει καλύτερα στις προτιμήσεις του».

 

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…