Δεν έχει τέλος ο εφιάλτης από την κακοκαιρία- Υγρή κόλαση για τους κατοίκους στην Θεσσαλία και Καρδίτσα

Όλο και πιο δραματικές διαστάσεις λαμβάνει, όσο περνούν οι ώρες, ο εφιάλτης χιλιάδων κατοίκων στη Θεσσαλία και στην Καρδίτσα-Στους έξι μέχρι στιγμής οι νεκροί την ώρα που οι εγκλωβισμένοι λόγω της κακοκαιρίας είναι δεκάδες.

κακοακιρια 11

Τεράστιες καταστροφές, έξι νεκροί, έξι επίσημα αγνοούμενοι και δεκάδες εγκλωβισμένοι είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός της κακοκαιρίας “Daniel” που συνεχίζει να σφυροκοπά τη Θεσσαλία και Καρδίτσα

Από το πρωί της Πέμπτης, δραματικές στιγμές καταγράφονται ανάμεσα σε Καρδίτσα και Τρίκαλα, όπου στον δήμο Παλαμά χωριά έχουν κυριολεκτικά βυθιστεί. Επίσης, εκφράζονται φόβοι για ανθρώπινες απώλειες, ενώ πολλοί κάτοικοι παραμένουν εγκλωβισμένοι σε πλημμυρισμένους οικισμούς, τους οποίους οι Αρχές αδυνατούν να προσεγγίσουν

Σε απελπισία οι κάτοικοι σε Παλαμά Καρδίτσας 

Αμέτρητες οι εκκλήσεις για βοήθεια από εγκλωβισμένους στα πλημμυρισμένα σπίτια τους, που κάνουν λόγο και για απουσία συντονισμού και καθοδήγησης από την πολιτεία. 40 άνθρωποι εγκλωβισμένοι από τα ξημερώματα σε σπίτι στον οικισμό Αγία Τριάδα του Δήμου Παλαμά, αναμεσά τους πολλά παιδιά.

«Δεν ξέρω αν θα ζήσουν μέχρι το πρωί»

«Βγάλαμε μικρά παιδιά από το σπίτι, 6 και 8 χρόνων, πήγαμε απεγκλωβίσαμε ηλικιωμένους με κινητικά προβλήματα», λέει, μιλώντας στο MEGA, ο Βαγγέλης Φαλάγγας, κάτοικος Παλαμά Καρδίτσας, ο οποίος μαζί με άλλους συγχωριανούς του είναι στη στέγη ενός σπιτιού και περιμένουν να απεγκλωβιστούν.

«Από τις 04.00 το πρωί μέχρι τις 16.00 το απόγευμα ακούσαμε το πρώτο ελικόπτερο να πετάει. Ήταν κάποιος που ήρθε να δει, όχι να κάνει κάτι. Έχουμε ανθρώπους που χρειάζονται, δεν ξέρω αν θα ζήσουν μέχρι το πρωί», λέει ο ίδιος.

Τα 20 άτομα που βρίσκονται στην ταράτσα του κτιρίου δεν έχουν νερό και φαγητό.

«Έχω 5 ντομάτες σάπιες και τις φυλάω σαν κόρη οφθαλμού. Πίνουμε ένα ποτήρι νερό 4 άτομα».

Όπως αναφέρει, οι στιγμές είναι τραγικές, με τους εγκλωβισμένους πολίτες να περιμένουν τη συνδρομή των Αρχών για τη διάσωσή τους.

 

Σε συναγερμό η Λάρισα και η Φαρκαδόνα

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους της Φαρκαδόνας και της Λάρισας προειδοποιώντας τους για εκδήλωση έντονων πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή τους. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Προειδοποιητικό μήνυμα για εκδήλωση έντονων πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή σας . Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Μήνυμα από το 112 εστάλη το βράδυ της Πέμπτης (7/9) στους πολίτες που βρίσκονται εντός της «κόκκινης ζώνης» για πλημμύρες του Πηνειού ποταμού.

«Αν βρίσκεστε εντός πλημμυρικής ζώνης Πηνειού ποταμού στα όρια του Δήμου Λαρισαίων απομακρυνθείτε λόγω κινδύνου υπερχείλισης του ποταμού. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει το μήνυμα από το 112.

Νωρίτερα, με δική του ανακοίνωση ο δήμος Λαρισαίων καλεί τους πολίτες λόγω της ιδιαίτερα μεγάλης ποσότητας νερού του Πηνειού ποταμού και για προληπτικούς λόγους, υπάρχει ανάγκη απομάκρυνσης όσων βρίσκονται εντός της πλημμυρικής ζώνης του ποταμού που περικλείεται από την κοίτη του ποταμού έως το ανάχωμα της οδού Σάκη Καράγιωργα και από την γέφυρα της Νέας Σμύρνης έως και τον Βιολογικό καθαρισμό (περιοχή Αγίας Μαρίνας).

Δραματικές στιγμές και στα Τρίκαλα

Η περιοχή Μπάρα Τρικάλων, μοιάζει με απέραντη λίμνη, με τους κατοίκους να έχουν βρει καταφύγιο στις ταράτσες και τα μπαλκόνια ενώ δεν έχουν νερό και ρεύμα. Την ίδια στιγμή υπάρχει κίνδυνος για τις επόμενες ώρες αν ανέβει η στάθμη του νερού. Βουλιάζει στη λάσπη και η περιοχή Πηνειάδα. Η παιδική χαρά του χωριού αλλά και τα κοντέινερ που έμεναν οι σεισμόπληκτοι είναι βυθισμένα στο νερό. Το νερό έχει φτάσει μέχρι την στέγη των σπιτιών.

 

Μαρίνα Σάττι : «Αυτοί είμαστε, τραγουδάμε στα ελληνικά, χορεύουμε με ζουρνά, είμαστε όμως και σύγχρονοι» (video)

σαττι 1

Μαρίνα Σάττι : «Αυτοί είμαστε, τραγουδάμε στα ελληνικά, χορεύουμε με ζουρνά, είμαστε όμως και σύγχρονοι» (video)

Λίγο πριν την εμφάνισή της στον τελικό της Eurovision 2024, η ελληνίδα τραγουδίστρια ετοιμάζεται να…

Αβέβαιο το μέλλον της Γάζας-Απέρριψε την πρόταση εκεχειρίας ο Νετανιάχου: Συνεχίζουμε την επιχείρηση στη Ράφα

Αβέβαιο το μέλλον της Γάζας-Απέρριψε την πρόταση εκεχειρίας ο Νετανιάχου: Συνεχίζουμε την επιχείρηση στη Ράφα

Δεν κάνει πίσω το Ισραήλ παρά το «ναι» σε εκεχειρία από τη Χαμάς.

Viral φίλος του Ολυμπιακού που σουβλίζει το αρνί και… τεμαχίζει με μπαλτά εμφάνιση της Άστον Βίλα!

aston villa olympiacos 19252

Viral φίλος του Ολυμπιακού που σουβλίζει το αρνί και… τεμαχίζει με μπαλτά εμφάνιση της Άστον Βίλα!

Ένας φίλαθλος του Ολυμπιακού αποφάσισε να γιορτάσει το Πάσχα με έναν ιδιαίτερο τρόπο