Newsroom

Newsroom

Δεκατρείς Γερμανοί οριστικά στο εδώλιο για την SIEMENS

Εξήντα τέσσερα άτομα θα κάτσουν οριστικά στο εδώλιο του κατηγορουμένου για το σκάνδαλο με τα «μαύρα ταμεία» της SIEMENS.

1 952

Εξήντα τέσσερα άτομα θα κάτσουν οριστικά στο εδώλιο του κατηγορουμένου για το σκάνδαλο με τα «μαύρα ταμεία» της SIEMENS.
Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος  Βουρλιώτης απέρριψε τις αιτήσεις αναίρεσης που είχαν ασκήσει 4 εκ των 13 Γερμανών εμπλεκομένων στην υπόθεση.
Οι αιτήσεις αναίρεσης που απορρίφθηκαν ανήκουν στους Ρόλαντ Κοχ, Ράινχαρτ Σίκατσεκ, Ρούντολφ Βόλφγκανγκ και Λούντβιχ Αντον Χαινεριχ Γιάσπερ.
Το αιτιολογικό με το οποίο οι Γερμανοί ζητούσαν να ασκηθεί από τον Άρειο Πάγο αναίρεση κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών με το οποίο παραπέμπονται σε δίκη, τόνιζε ότι:
α) το επίμαχο βούλευμα  πάσχει από έλλειψη επαρκούς και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας,
β) δεν έλαβαν γνώση της προηγηθείσας εισαγγελικής  πρότασης μεταφρασμένης στη γλώσσα τους (Γερμανικά) και
γ)  υπήρξε παραβίαση  του  δεδικασμένου και της αρχής της μη αυτοενοχοποίησης, καθώς ελήφθησαν υπόψη καταθέσεις που είχαν δοθεί κατά το παρελθόν στην Γερμανία, με αποτέλεσμα να επέρχεται ακυρότητα της διαδικασίας.
Ωστόσο, ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, κ. Βουρλιώτης έκρινε ότι δεν συντρέχει λόγος να ασκηθεί αναίρεση, τονίζοντας ότι δεν συντρέχει απόλυτη ακυρότητα της διαδικασίας λόγω μη μετάφρασης της εισαγγελικής πρότασης στα Γερμανικά, καθώς είχαν λάβει γνώση του περιεχομένου της οι συνήγοροι των τεσσάρων Γερμανών. Ακόμη, ο κ. Βουρλιώτης τόνισε ότι δεν παραβιάζεται το δεδικασμένο, όπως υποστηρίζουν οι  Γερμανοί και ότι το επίμαχο βούλευμα έχει πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, όπως απαιτεί το Σύνταγμα.
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάρτιο με βούλευμα του Συμβούλιο Εφετών Αθηνών  παραπέμφθηκαν σε δίκη συνολικά 64 άτομα, μεταξύ των οποίων οι Μιχάλης Χριστοφοράκος, Χρήστος Καραβέλας, Ηλίας Γεωργίου, Πρόδρομος Μαυρίδης και Θόδωρος Τσουκάτος προκειμένου να δικαστούν για την… αμαρτωλή «σύμβαση 8002» που αφορούσε την ψηφιακοποίηση του ΟΤΕ.
Οι εμπλεκόμενοι είναι αντιμέτωποι, κατά περίπτωση, με τις κατηγορίες του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκία καθώς και  της συνέργειας στις πράξεις αυτές.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…