Newsroom

Newsroom

Δεκάδες συλλήψεις στη Σαουδική Αραβία για διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος

Εβδομήντα τρεις Σαουδάραβες και τέσσερις αλλοεθνείς συνελήφθησαν με τις κατηγορίες της συμμετοχής τους σε επίθεση ενόπλων τον περασμένο Νοέμβριο κατά…

islamiko kratos 1

Εβδομήντα τρεις Σαουδάραβες και τέσσερις αλλοεθνείς συνελήφθησαν με τις κατηγορίες της συμμετοχής τους σε επίθεση ενόπλων τον περασμένο Νοέμβριο κατά την οποία 7 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων της Σαουδικής Αραβίας επικαλούμενο σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας αυτής. Οι ύποπτοι φέρεται πως συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι αρχές ανακάλυψαν έναν «εγκληματικό πυρήνα», που εικάζεται πως έφερε εις πέρας την επίθεση της 3ης Νοεμβρίου κατά σιιτών μουσουλμάνων.

«Λίγες ώρες μετά το περιστατικό οι αρχές ήταν σε θέση να συλλέξουν βασικές πληροφορίες που οδήγησαν στην εγκληματική ομάδα η οποία διέπραξε αυτό το κτηνώδες έγκλημα και συνελήφθησαν ορισμένοι ύποπτοι…ο αρχηγός των οποίων συνδέεται άμεσα με την τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσαν ότι οι δυνάμεις της χώρας κατέσχεσαν, κατά τις επιδρομές, έγγραφα και ηλεκτρονικό εξοπλισμό βάσει των οποίων «αποκαλύφθηκε η επαφή μεταξύ της συγκεκριμένης τρομοκρατικής οργάνωσης και του Ισλαμικού Κράτους εκτός του βασιλείου». 

Άγρια καταστολή στα αμερικανικά πανεπιστήμια σε βάρος των διαδηλωτών υπέρ της Παλαιστίνης

AP24123016129693

Άγρια καταστολή στα αμερικανικά πανεπιστήμια σε βάρος των διαδηλωτών υπέρ της Παλαιστίνης

Εκατοντάδες συλλήψεις στη Νέα Υόρκη -Η αστυνομία διέλυσε καταυλισμό διαδηλωτών στο πανεπιστήμιο του Τέξας

Τραγωδία με δεκάδες νεκρούς στην Κίνα: Κατέρρευσε τμήμα αυτοκινητοδρόμου (videos)

GMfZiA3WMAAvUty

Τραγωδία με δεκάδες νεκρούς στην Κίνα: Κατέρρευσε τμήμα αυτοκινητοδρόμου (videos)

Για «φυσική γεωλογική καταστροφή», οφειλόμενη στις πρόσφατες «συνεχείς ισχυρές βροχοπτώσεις», κάνει λόγο το δίκτυο CCTV