Δέκα άτομα στα χέρια της αντιτρομοκρατικής-Φέρεται να εμπλέκονται σε βομβιστικές επιθέσεις 

Πληροφορίες ότι δύο από τους συλληφθέντες είναι εν ενεργεία στρατιωτικοί

αντιτρομορατικη
Στη σύλληψη έξι ατόμων προχώρησε η αντιτρομοκρατική, που φέρεται να εμπλέκονται στις βομβιστικές επιθέσεις, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.  Όπως αναφέρει η αστυνομία για την υπόθεση κατηγορούνται 10 Έλληνες, από τους οποίους 6 συνελήφθησαν σήμερα ενώ οι 4 είναι ήδη έγκλειστοι σε σωφρονιστικές φυλακές.

Ανάμεσά τους φέρεται να είναι και δύο εν ενεργεία πυροτεχνουργοί διαφορετικών Σωμάτων των ενόπλων δυνάμεων. Οι δύο στρατιωτικοί φέρονται να είχαν ρόλο «συνεργάτη» των επτά κατηγορουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση «Σύμπραξη Εκδίκησης». Ωστόσο σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν φέρεται να έχουν άμεση συμμετοχή στην ίδια την οργάνωση.

Πετράλωνα: Ανάληψη ευθύνης για την βομβιστική επίθεση σε υποκατάστημα τράπεζας

. Εκτός των έξι συλληφθέντων, άλλα τέσσερα άτομα, τα οποία κρατούνται σε φυλακές,  Στη μεγάλη επιχείρηση εκτός από τις συλλήψεις έγιναν τουλάχιστον δέκα έρευνες σε σπίτια, στη διάρκεια των οποίων βρέθηκαν όπλα, εκρηκτικά, σφαίρες, αλλά και κινητά τηλέφωνα και υπολογιστές: Όλα έχουν μεταφερθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προκειμένου να εξεταστούν. Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο από του έξι συλληφθέντες είναι εν ενεργεία στρατιωτικοί ο ένας πολυβολητής του στρατού και ο άλλος οπλουργός της αεροπορίας. Ο πολυβολητής τελεί υπό παραίτηση και ο οπλουργός είναι σε αναρρωτική άδεια.

Παλιός γνώριμος της Αντιτρομοκρατικής είναι ένας από τους κατηγορούμενους που εξετάζεται για την εμπλοκή του στην συγκρότηση και ένταξη στην τρομοκρατική οργάνωση «Σύμπραξη Εκδίκησης». Μαζί με 9 ακόμα άτομα βρίσκονται στα χέρια της Αστυνομίας μετά από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε διάφορες περιοχές της Αθήνας και σε δύο φυλακές της χώρας. Οι έξι συνελήφθησαν σε περιοχές της Αθήνας και τέσσερις είναι έγκλειστοι των φυλακών.

Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής είναι οι δράστες πίσω από τη βομβιστική επίθεση με αυτοσχέδιο μηχανισμό, που είχε σημειωθεί τα ξημερώματα της 25ης Ιανουαρίου σε τράπεζα επί της Τριών Ιεραρχών στα Πετράλωνα, αλλά και στην επιστολή-βόμβα στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.

Εντολές μέσα από τη φυλακή

Ο φερόμενος ως αρχηγός, έγκλειστος στο σωφρονιστικό κατάστημα Δομοκού, φέρεται σε συνεργασία με δύο ποινικούς, επίσης έγκλειστους, να έδιναν εντολή μέσα από τις φυλακές για βομβιστικές επιθέσεις και απειλές σε δικαστικούς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί πέντε περιπτώσεις και συγκεκριμένα:

1) αποστολή παγιδευμένου με εκρηκτική ύλη φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, ο οποίος βρέθηκε την 12-02-2024,

2) έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σε υποκατάστημα τράπεζας στα Πετράλωνα την 25-01-2024,

3) έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού την 13-11-2023 σε κτιριακό συγκρότημα στην Κηφισιά, όπου στεγάζεται εταιρεία,

4) ρίψη χειροβομβίδας την 08-07-2023 σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας σωφρονιστικού υπαλλήλου, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας στο Χαϊδάρι και

5) ρίψη χειροβομβίδας και έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού την 24-06-2023 σε αυλή οικίας στη Λάρισα.

Σχετικά την έκρηξη στα Πετράλωνα, ο εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη το πρωί της Πέμπτης 25 Ιανουαρίου στις 03:30 το πρωί και από την πρώτη στιγμή στις έρευνες συμμετείχε και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Φέρεται να έγινε ως πράξη αλληλεγγύης σε έγκλειστο αντιεξουσιαστή που πιθανόν έχει σχέση με την οργάνωση.

Ο ληστής αντιεξουσιαστής

Τον Αύγουστο του 2021 διαπράχθηκε ληστεία στο υποκατάστημα τράπεζας στα Πετράλωνα από τον αντιεξουσιαστή στο όνομα του οποίου τα μέλη της «Σύμπραξης Εκδίκησης» πραγματοποίησαν την βομβιστική επίθεση. Ήταν το ίδιο άτομο που είχε ληστέψει υποκαταστήματα τράπεζας στην οδό Μητροπόλεως και στη Μεταμόρφωση , όπου και τον κατέγραψαν τα κλειστά κυκλώματα ασφαλείας. Λίγες ημέρες μετά συνελήφθη από άντρες της Αντιτρομοκρατικής που τον παρακολουθούσαν σε μία επεισοδιακή επιχείρηση στη Λ. Κατεχάκη, που κάμερες της περιοχής κατέγραψαν καρέ-καρέ.

Από την Αντιτρομοκρατική έγιναν κατ’ οίκον έρευνες για την κατάσχεση πειστηρίων για να διαπιστωθεί αν βρίσκονται πίσω και από άλλες επιθέσεις ακόμη και παλιότερες που μπορεί να έχουν σχέση με παραλλαγές του ονόματος της οργάνωσης.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…