Newsroom

Newsroom

Δείτε πόσα παίρνει ο κάθε βουλευτής

Από 7.670,76 ευρώ μέχρι 8.198,79 ευρώ το μήνα, ανάλογα με την περιφέρεια στην οποία εκλέγονται, κυμαίνονται οι μηνιαίες ακαθάριστες απολβές…

Από 7.670,76 ευρώ μέχρι 8.198,79 ευρώ το μήνα, ανάλογα με την περιφέρεια στην οποία εκλέγονται, κυμαίνονται οι μηνιαίες ακαθάριστες απολβές των βουλευτών, για τις οποίες τις τελευταίες ημέρες δημιουργήθηκε τόσο μεγάλος ντόρος, με τον βουλευτή της ΝΔ, Ιορδάνη Τζαμτζή να τονίζει πως κάνει το «σκατό του παξιμάδι» για να τα φέρει βόλτα.

Δείτε τα σχετικά στοιχεία που αναρτήθηκαν στον ιστότοπο της Βουλής για τη μηνιαία ακαθάριστη αποζημίωση των βουλευτών.

Οσον αφορά τα έξοδα κίνησης, στην κατηγορία Α ανήκουν οι βουλευτές Επικρατείας, Α & Β Αθηνών, Α & Β Πειραιώς, Έβρου, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Α θεσσ/κης, Καβάλας, Κερκύρας, Κεφαλληνίας, Κοζάνης, Λέσβου, Α & Β Πειραιώς, Σάμου, Χανίων και Χίου. Στην κατηγορία Β ανήκουν οι βουλευτές Αργολίδας, Αττικής, Βοιωτίας, Εύβοιας, Ημαθίας, Κιλκίς, Κορινθίας, Λασιθίου, Ξάνθης, Ροδόπης, Πέλλης, Πιερίας, Ρεθύμνης. Στην κατηγορία Γ ανήκουν οι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας, Αρκαδίας, Άρτας, Αχαίας, Γρεβενών, Ευρυτανίας, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Καρδίτσας και Καστοριάς, ενώ στην κατηγορία Δ ανήκουν οι βουλευτές Κυκλάδων και Δωδεκανήσσων.

Οσον αφορά το επίδομα οργάνωσης γραφείου, στην κατηγορία Α ανήκουν οι βουλευτές Επικρατείας, Α & Β Αθηνών και Α & Β Πειραιώς, ενώ στην κατηγορία Β όλοι οι υπόλοιποι βουλευτές.

Πέρα από τα ποσά αυτά οι βουλευτές αποζημιώνονται και για τη συμμετοχή τους σε συνεδριάσεις των επιτροπών της Βουλής. Συγκεκριμένα για κάθε συνεδρίαση επιτροπής (της οποίας είναι μέλη) στην οποία παρίστανται αμείβονται με το ποσό των 150 ευρώ.