Newsroom

Newsroom

Δείπνο για Αναστασιάδη και Ακιντζί παραθέτει απόψε εκπρόσωπος του ΟΗΕ

Τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν την πραγματοποίηση απόψε δείπνου που παραθέτει ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Έσπεν Μπαρθ Άιντε για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

575053c21dc524ba0b8b4dc5

Σε γραπτή δήλωση του εκπροσώπου Τύπου των ΗΕ στην Κύπρο αναφέρεται πως ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο΄Εσπεν Μπαρθ Άιντε θα φιλοξενήσει τον Τουρκοκύπριο ηγέτη κ. Μουσταφά Ακιντζί και τον Ελληνοκύπριο ηγέτη κ. Νίκο Αναστασιάδη.

Ανακοίνωση για το μέλλον της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων για επίλυση του Κυπριακού ενδέχεται να υπάρξει εντός της ημέρας, σύμφωνα με το κρατικό ραδιόφωνο του ΡΙΚ που επικαλείται πηγές των Ηνωμένων Εθνών. Ο ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Αϊντε, ο οποίος συναντήθηκε το πρωί στα κατεχόμενα με τον Μουσταφά Ακιντζί, μετέβη στη συνέχεια στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Το ΡΙΚ μετέδωσε ότι πηγές των Ηνωμένων Εθνών ανέφεραν, ότι μετά την συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ότι ο κ. Αϊντε αναμένεται να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μουσταφά Ακιντζί, «και ίσως μέχρι το απόγευμα να υπάρξει κάτι προς ανακοίνωση».

Αύριο ο κ. Αϊντε θα μεταβεί στην Αθήνα, όπου θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκο Κοτζιά. Τη Δευτέρα, ο αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών θα μεταβεί στην Άγκυρα όπου θα έχει διαβουλεύσεις με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Στις προσπάθειες που καταβάλλονται για επανέναρξη των συνομιλιών παρεμβαίνουν και οι Ηνωμένες Πολιτείες, με επίσκεψη του Αμερικανού βοηθού υφυπουργού Εξωτερικών, Τζόναθαν Κόεν, που αναμένεται στην Κύπρο αργότερα σήμερα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με δήλωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, εκτιμούν ότι οι δύο πλευρές στην Κύπρο μπορεί να φθάσουν σε συνολική διευθέτηση και να επανενώσουν την Κύπρο σε μια διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία. Το Στέητ Ντηπάρτμεντ διαβεβαίωσε ότι η προσοχή των Ηνωμένων Πολιτειών εστιάζεται στην υποστήριξη των προσπαθειών των δύο πλευρών να φθάσουν σε λύση, υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Εθνών.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…