Δανιήλ και Ηλίας ή απλώς Αχιλλέας;

Το πρόβλημα με τον Αχιλλέα Μπέο, τη «δημαρχάρα» κατά τον πρωθυπουργό, δεν είναι υφολογικής τάξης αλλά βαθιά πολιτικό

μπέος1 2

«Ναι, αλλά είναι αυθεντικός»… Αμέτρητες φορές έχουμε ακούσει τη φράση αυτή σαν δικαιολογία, ακαταμάχητη υποτίθεται, για την αγενή, χυδαία, ωμή συμπεριφορά προσώπων του δημόσιου βίου· τη μονολεκτικώς «παντελονάτη». Αν μάλιστα πρόκειται για αιρετούς, οι υπερασπιστές τους προσκομίζουν και δεύτερο πειστήριο ότι τυγχάνουν ενάρετοι: τη λαϊκή ψήφο. Η κάλπη, όμως, δεν είναι κολυμβήθρα του Σιλωάμ, πανίσχυρο πλυντήριο που παραδίδει και πάλι πάλλευκους τους ρυπασμένους και ρυπογόνους «μάγκες» της κοινωνικοπολιτικής κονίστρας. Ούτε δικαστήριο είναι· κατά συνέπεια, η λαϊκή ετυμηγορία δεν είναι τελεσίδικη δικαστική κρίση.

Οσο για την «αυθεντικότητα», ποιος κοινωνικός νόμος ορίζει ότι αυθεντικό είναι το υβριστικό, το αντιαισθητικό, το βίαιο, το μισαλλόδοξο, ακόμα και το ρατσιστικό; Ενας τραμπούκος παύει να είναι τραμπούκος ή, τέλος πάντων, συγχωρούνται οι αμαρτίες του, επειδή κραδαίνει σαν άλλοθι την καταγωγή του από «λαϊκή τάξη» (νομοτελειακά αγροίκος, λοιπόν, ο λαός;) ή από «λεβέντικη» πόλη ή κωμόπολη;

Ο δήμαρχος Βόλου, που λέει την «άυλη» κληρονομιά «άβλη», δεν είναι ο μόνος άοκνος παραγωγός λεκτικής βίας. Πλην των αναρίθμητων ανωνύμων του Διαδικτύου που διαιτώνται με μίσος, είναι δε ταχύτεροι και από τη σκιά τους στην εκτόξευση χολής, τον ανταγωνίζονται και αρκετές διάσημες φιγούρες της κοινωνικής και πολιτικής αγοράς. Αίφνης, ο υπερπασιγνωστότατος ποινικολόγος, μια μηχανή παραγωγής ύβρεων κατά παντός δυσπιστούντος στις τηλεοπτικές αγορεύσεις του και στα αυτοαθωωτικά σενάρια των πελατών του. Ή, με αραιότερες εμφανίσεις αυτός, ο ιδιοκτήτης καλαθοσφαιρικής ομάδας: με διαγγελματικό βιντεάκι του επιτέθηκε αρρενοπρεπώς στην αναπληρώτρια υπουργό Υγείας («κουκλίτσα μου»…), καταγγέλλοντάς την για μύρια όσα και διασπείροντας υπονοούμενα για άλλα τόσα. Χωρίς, εντούτοις, να καταφέρει να ξυπνήσει την κοιμωμένη κυβέρνηση.

Το πρόβλημα με τον κ. Αχιλλέα Μπέο, τη «δημαρχάρα» κατά τον πρωθυπουργό, δεν είναι υφολογικής τάξης αλλά βαθιά πολιτικό. Ο παιδαριωδώς «αντισυστημικός» λαϊκιστής δήμαρχος, που κυκλοφορεί και χειροδικεί, άφησε απροστάτευτο τον Βόλο απέναντι και στον Δανιήλ και στον Ηλία. Προείχαν άλλωστε τα χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια, από μήνα Σεπτέμβριο. Και μολαταύτα, η κυβέρνηση έκρινε πως είναι «ο καταλληλότερος γενικός συντονιστής» για τις μεταπλημμυρικές εργασίες. Την υποψηφιότητά του, πάντως, «δεν τη στηρίζει».

Πηγή: Η Καθημερινή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Έδερνε και εξέδιδε και τη 40χρονη σύντροφό του επί τρία χρόνια

Βία

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Έδερνε και εξέδιδε και τη 40χρονη σύντροφό του επί τρία χρόνια

Τον απόλυτο εφιάλτη ζούσε μια 40χρονη γυναίκα, δίπλα στον 42χρονο σύντροφό της, για τρία ολόκληρα…

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…