Δαμασκός – Τεχεράνη απορρίπτουν τις καταγγελίες για χημικά όπλα

Η συριακή κυβέρνηση, που διαψεύδει ότι διέπραξε μια φονική επίθεση με χημικά στον τελευταίο θύλακα που ελέγχουν οι αντάρτες κοντά στη Δαμασκό, κατήγγειλε το ίδιο «ενοχλητικό τροπάρι», όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Sana, την ώρα που πολλές χώρες της διεθνούς κοινότητας καταδικάζουν με δριμύτητα την επίθεση εναντίον της Ντούμας.

5aca62361dc52413588b45ce

«Οι κατηγορίες περί χρήσης χημικών (όπλων) είναι πλέον ένα ενοχλητικό τροπάρι και δεν είναι πειστικές, παρά μόνο για κάποιες χώρες που (…) στηρίζουν την τρομοκρατία στη Συρία» επισήμανε μια πηγή του υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με το Sana.

Την ίδια ώρα, το Ιράν, σύμμαχος της Δαμασκού, κατήγγειλε σήμερα ότι οι κατηγορίες για χρήση χημικών όπλων από τον συριακό στρατό εναντίον της Ντούμας, στην ανατολική Γούτα, είναι μια νέα «συνωμοσία» εναντίον της κυβέρνησης.

«Τέτοιου είδους καταγγελίες και κατηγορίες από τους Αμερικανούς και ορισμένες δυτικές χώρες αποτελούν ένδειξη μιας νέας συνωμοσίας εναντίον της κυβέρνησης και του συριακού λαού και ένα πρόσχημα για την ανάληψη στρατιωτικής δράσης, που σίγουρα θα περιπλέξει περαιτέρω την κατάσταση στη χώρα και την ευρύτερη περιοχή», σημειώνεται στο δελτίο τύπου του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν.

Αγρίνιο: Στα χέρια της αστυνομίας οι δύο δραπέτες που το έσκασαν από τα κρατητήρια

συλληψη

Αγρίνιο: Στα χέρια της αστυνομίας οι δύο δραπέτες που το έσκασαν από τα κρατητήρια

Οι δύο δύο νεαροί Ρομά απέδρασαν από τον προαύλιο χώρο των κρατητηρίων της Διεύθυνσης Αστυνομίας…

Σεισμός – Κωνσταντινούπολη: Περισσότεροι από 120 μετασεισμοί – Δύσκολη νύχτα σε σκηνές για δεκάδες οικογένειες

σεισμος τουρκια

Σεισμός – Κωνσταντινούπολη: Περισσότεροι από 120 μετασεισμοί – Δύσκολη νύχτα σε σκηνές για δεκάδες οικογένειες

Τις τελευταίες ώρες παρατηρούνται στο ρήγμα του Μαρμαρά, εκατοντάδες μετασεισμοί.