Δ. Τεμπονέρας: Έκτακτο Συνέδριο το αργότερο τον Ιανουάριο

Μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ ο Διονύσης Τεμπονέρας ζητά τη διεξαγωγή εκτάκτου συνεδρίου το αργότερο τον Ιανουάριο λόγω των έκτακτων συνθηκών.

τεμπονερας1

Το δικό του μήνυμα στον Στέφανο Κασσελάκη έστειλε ο Διονύσης Τεμπονέρας μετά τις αποχωρήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «Η αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας, διέρχεται μια άνευ προηγουμένου κρίση». Μάλιστα ο ίδιος πρότεινε την διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στον Ιανουάριο κατά την σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, η οποία πραγματοποιείται στον απόηχο της αποχώρησης της ομάδας «6+6» της Ομάδας Αχτσιόγλου.

Ο Διονύσης Τεμπονέρας κατά την τοποθέτησή του, εμφανίστηκε αντίθετος στην δημιουργία «πολιτικού κέντρου» στον ΣΥΡΙΖΑ, που ήταν και ένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Μιλώντας για λειτουργία αντίθετη προς τον καταστατικό.

Για την ενωτική πορεία του κόμματος

Παράλληλα, επεσήμανε πως το κόμμα πρέπει να φύγει από το αρχηγοκεντρικό μοντέλο κι ο δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος, Στέφανος Κασσελάκης, πρέπει να πλαισιωθεί από επαρκές πολιτικό κι επιστημονικό προσωπικό και να αποτελέσει τον πρώτο μεταξύ ίσων στη μάχη κατά της Δεξιάς.

Σε αυτό το πλαίσιο, υπογράμμισε πως απαιτούνται ειλικρίνεια, ωριμότητα και μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, σεβασμός στο καταστατικό, συλλογική λειτουργία των θεσμοθετημένων οργάνων και προτάσεις- δράσεις πολιτικής: «Ο σεβασμός στο καταστατικό δεν συνάδει με τη δημιουργία παράκεντρων και παρα-οργάνων που αντιστρατεύονται τα θεσμοθετημένα όργανα. Είμαστε κόμμα κι όχι καφενείο» υπογράμμισε και συνέχισε:

«Αν ορισμένοι θεωρούν πως η περαιτέρω διάσπαση θα ευνοήσει το κόμμα και θα το απογειώσει δημοσκοπικά κι εκλογικά, καταργώντας την πολιτική διαφωνία, τότε είναι σίγουρο ότι βρίσκονται σε πλάνη. Ένα κόμμα σε κρίση χρειάζεται πρωτίστως ενότητα, που δεν εξασφαλίζεται με ηχηρές και σιωπηρές εκκαθαρίσεις. Πολύ δε περισσότερο όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ στήνουν ξανά ένα κεντροδεξιό αντί- ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο που εμπεδώνει την πολιτική τους κυριαρχία. Η συμμαχία των ευρύτερων προοδευτικών δυνάμεών είναι όρος ανατροπής του πολιτικού σκηνικού. Θέλουμε να προσθέσουμε κι όχι να αφαιρέσουμε».

Ο Διονύσης Τεμπονέρας έκρινε πως υπάρχει η ανάγκη για εμπροσθοβαρείς, ισχυρές πρωτοβουλίες, ακόμα και αλλαγή της πρόσφατης απόφασης της ΚΕ.

Ως εκ τούτου, προτείνεται, η ΚΕ με έκτακτη απόφαση της εξαγγείλει τη διεξαγωγή εκτάκτου συνεδρίου το αργότερο τον Ιανουάριο και:

-Να συγκροτηθεί άμεσα Κ.Ο.Ε.Σ. (+επιτροπή καταστατικού, προγράμματος και ειδική επιτροπή μελέτης ταξικής διάρθρωσης της ελληνικής κοινωνίας) με ολιγομελή, συνθετική γραμματεία και συγκεκριμένες θεματικές χρεώσεις.

-Στη διάρκεια του Δεκεμβρίου όλες οι ΟΜ προχωρούν σε 2 ΓΣ για την συζήτηση των κειμένων.

-Την περίοδο του Ιανουαρίου πρέπει να προγραμματισθούν Νομαρχιακές συνδιασκέψεις(έχουν προηγηθεί οι εκλογές στις ΟΜ για την ανάδειξη συντονιστικών) για να συζητηθούν τα προσυνεδριακά κείμενα και να εκλεγεί ΝΕ και τα στελέχη που θα εκπροσωπούν το Νομό στην Περιφερειακή επιτροπή.

Ακολουθούν εξωστρεφείς δράσεις-εκδηλώσεις.

Στο τέλος Ιανουάριου να κορυφωθεί ο διάλογος με το Συνέδριο μας που πρέπει να αποτελέσει μεγάλο πολιτικό και κοινωνικό γεγονός για τη χώρα Αμέσως μετά προχωρούμε στην εκλογή της νέας ΚΕ.
Μετά την ολοκλήρωση του συνεδρίου ακολουθούν τα περιφερειακά συνέδρια που προπαγανδίζουν τις επεξεργασμένες θέσεις του συνεδρίου και εμπεδώνουν-εκπέμπουν στην κοινωνία τη νέα αριστερή, προοδευτική, πολιτική μας ταυτότητα.

Τα θεματικά συνέδρια τροφοδοτούν με ιδέες και προτάσεις το κόμμα και στα τέλη Απριλίου, παρουσιάζεται η εναλλακτική προγραμματική(κυβερνητική) πρόταση του ΣΥΡΙΖΑΠΣ, για να ακολουθήσει η μάχη των Ευρωεκλογών.

Ο Διονύσης Τεμπονέρας έχει συγκροτήσει το «Δίκτυο Αριστερά που μετέχουν επίσης οι Φώτης Λαμπρινίδης, Χάρης Τσιόκας, Χάρης Λαμπρίδης κ.ά..

Σοκάρει η Δάφνη Λαμπρόγιαννη: «Βρέθηκα λίγο πριν φάω ξύλο, δεν αντέχω να βιώσω ξανά τέτοια βία»

Λαμπρόγιαννη

Σοκάρει η Δάφνη Λαμπρόγιαννη: «Βρέθηκα λίγο πριν φάω ξύλο, δεν αντέχω να βιώσω ξανά τέτοια βία»

«Πολλές φορές υπάρχει μια βουβή βία, η οποία ενίοτε είναι χειρότερη από αυτήν που εκφράζεται»,…

H Johnson & Johnson δίνει 6,5 δισ. δολάρια για να βάλει τέλος στις αγωγές για το πιθανώς καρκινογόνο ταλκ της

ap johnson

H Johnson & Johnson δίνει 6,5 δισ. δολάρια για να βάλει τέλος στις αγωγές για το πιθανώς καρκινογόνο ταλκ της

Η εταιρεία αποδέχεται να πληρώσει κάπου 6,475 δισεκατομμύρια δολάρια σε διάστημα 25 ετών για να…

Άγρια καταστολή στα αμερικανικά πανεπιστήμια σε βάρος των διαδηλωτών υπέρ της Παλαιστίνης

AP24123016129693

Άγρια καταστολή στα αμερικανικά πανεπιστήμια σε βάρος των διαδηλωτών υπέρ της Παλαιστίνης

Εκατοντάδες συλλήψεις στη Νέα Υόρκη -Η αστυνομία διέλυσε καταυλισμό διαδηλωτών στο πανεπιστήμιο του Τέξας