Newsroom

Newsroom

Conference League: Η αντίδραση της «Θύρας 7» για τα μέτρα του τελικού – Το 112, τα Τέμπη και το “επιτελικό” κράτος

«Σε αυτό το κράτος που επικρατεί η λογική του "επειδή πονάει το κεφάλι, κόβουμε το κεφάλι"», τονίζει η Θύρα 7 σε ανάρτησή της

5e302fc5825e631ef2359532 1024x651 1

Οι οργανωμένοι φίλοι του Ολυμπιακού με ανακοίνωσή τους αντιδρούν στα μέτρα που έχει εξαγγείλει η αστυνομία για τον τελικό του Conference League στη Νέα Φιλαδέλφεια και ιδιαίτερα λόγω της απαγόρευσης συγκέντρωσης των φιλάθλων των «ερυθρόλευκων» στο Μοναστηράκι.

Την ίδια στιγμή, η Θύρα 7 καλεί τους οργανωμένους οπαδούς του Ολυμπιακού να μεταβούν στο γήπεδο με «ελεύθερη βούληση», με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Θύρας 7

«ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕ ότι πλέον δεν μας προξενεί εντύπωση η οποιαδήποτε απαγόρευση από την μεριά του κράτους και της αστυνομίας!

Για να είμαστε ειλικρινείς την αναμέναμε, ελπίζοντας βέβαια μήπως αλλάξει έστω και την ύστατη στιγμή κάτι σε αυτό το δήθεν “επιτελικό” κράτος.

Σε αυτό το κράτος που επικρατεί η λογική του “επειδή πονάει το κεφάλι, κόβουμε το κεφάλι”!

Το μόνο που λειτουργεί άλλωστε είναι η γραμμή 112 και το μόνο που νοιάζει την κυβέρνηση, είναι η έξωθεν “Καλή μαρτυρία” με όποιο κόστος για τους πολίτες της χώρας! Είτε αυτό λέγεται συγκάλυψη…μπάζωμα… απαγόρευση!

Τις τελευταίες δέκα ημέρες όπως κάθε Μάιο γίνονται οι τελικοί των διαφόρων αθλητικών διοργανώσεων σε όλη την Ευρώπη( Δουβλίνο, Βερολίνο, Λονδίνο κτλ) αγώνες με χιλιάδες κόσμου απ’ όλους τους φιναλίστ! Χιλιάδες κόσμου, που κυκλοφορούν γύρω από τα γήπεδα αλλά και χιλιόμετρα μακριά από αυτά.

Οπαδοί κάθε ομάδας που πηγαίνουν στα γήπεδα με τις σημαίες, τα λάβαρα τους και φωνάζουν τα αγαπημένα τους συνθήματα,υπό την διακριτική εποπτεία της αστυνομίας!

Εμείς δεν είχαμε πρόβλημα και στην δική μας περίπτωση, να υπάρξει μια διακριτική παρουσία της αστυνομίας, άλλωστε εμείς οι ίδιοι θα περιφρουρούσαμε την πορεία μας προς την Ν. Φιλαδέλφεια, όπως έχουμε κάνει δεκάδες φορές στην ιστορία μας!

Ένας ευρωπαϊκός τελικός στη Αθήνα θα έπρεπε να είναι γιορτή και ευκαιρία προβολής της χώρας μας και όχι μια ακόμα υποχρέωση, που θα βγάλετε εις πέρας με απαγορεύσεις. Είναι αστείο που αναφέρατε στην ανακοίνωση σας, ότι απειλείται η κοινωνικοοικονομική ζωή της πόλης, την οποία εν τέλει, εσείς ζημιώνετε με τις αποφάσεις σας!

Η ερήμωση του λεκανοπεδίου αυτό ακριβώς θα πλήξει, τα διάφορα μαγαζιά που περιμένουν τον κόσμο για να έχουν έσοδα και να επιβιώσουν και όλα αυτά για να έχετε “ήσυχο το κεφάλι σας”.

Το ποδόσφαιρο αποτελεί τρόπο ζωής για πάρα πολλούς ανθρώπους που το παρακολουθούν αλλά και βιοπορίζονται από τις δραστηριότητες που είναι συνδεδεμένες με αυτό.. Ψιλά γράμματα όλα αυτά για εσάς!

Αν είχατε την στοιχειώδη νοημοσύνη, θα γνωρίζατε ότι το να έχετε μόνο δύο σημεία να περιφρουρήσετε, τα τρένα και την πορεία θα ήταν ευκολότερο από να έχετε υπό την εποπτεία σας, διάσπαρτες παρέες που θα πάνε στο γήπεδο, εκτός και αν νομίζετε ότι 9.000 άνθρωποι θα μετακινηθούν ΜΟΝΟ με τα τρένα. Καλές βάρδιες λοιπόν!

Η 29η Μαΐου είναι μια ιστορική μέρα για τον σύλλογο που αγαπάμε και εμείς είμαστε οι τελευταίοι που θα θέλαμε έστω και χωρίς την θέληση μας, να δημιουργήσουμε πρόβλημα σε αυτόν και στον απλό κόσμο της ομάδας μας.

Για όλα τα παραπάνω, ο κόσμος του ΘΡΥΛΟΥ με ελεύθερη βούληση ας διαλέξει τον τρόπο που θα μεταβεί στο γήπεδο.

Ραντεβού στο γήπεδο ΑΔΕΡΦΙΑ! Ζήτω ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Ζήτω η ΘΥΡΑ 7».

Τα μέτρα και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενόψει τελικού

Τα μέτρα ασφαλείας καθώς και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που ήδη εφαρμόζονται, για την ασφαλή διεξαγωγή του τελικού «Ολυμπιακός – Φιορεντίνα», παρουσίασε επισήμως σήμερα η Ελληνική Αστυνομία.

Όπως τόνισε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, Υποστράτηγος Ιωάννης Σκούρας, που έχει οριστεί ως επικεφαλής Ασφαλείας (golden commander) του τελικού:

«Πρόκειται για γιορτή του αθλητισμού την οποία οφείλουμε να προστατεύσουμε και να φροντίσουμε για την άψογη διεξαγωγή της, μιας και εικόνες από την πρωτεύουσα θα μεταδοθούν παγκοσμίως.

Για την Ελληνική Αστυνομία η διασφάλιση της διοργάνωσης και η ασφάλεια όλων των πολιτών, φιλάθλων και συμμετεχόντων σε αυτή αποτέλεσε εξ αρχής πρώτιστη προτεραιότητα

Στα μέτρα, όπως τόνισε ο κ. Σκούρας, θα εμπλακούν όλες οι υπηρεσίες της ΕΛΑΣ ενώ υπολογίζονται ότι συνολικά θα πάρουν μέρος στην τήρηση των μέτρων περίπου 5 χιλιάδες αστυνομικοί.

Αλλαγές σε ΗΣΑΠ και τραμ

Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ αύριο Τετάρτη 29 Μαΐου, λόγω διεξαγωγής του τελικού θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και στη Γραμμή 1 του Μετρό και στη Γραμμή του Τραμ.

Η Γραμμή 1 του Μετρό «Κηφισιά – Πειραιάς» θα λειτουργήσει για το επιβατικό κοινό από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 5 το απόγευμα.
Αναλυτικά, οι τελευταίοι συρμοί για τους επιβάτες θα αναχωρήσουν:

  • από τους τερματικούς σταθμούς «Κηφισιά» και «Πειραιάς» στις 17:00,
  • από «Μοναστηράκι» προς «Κηφισιά» στις 17:16:30 και προς Πειραιά στις 17:34:30
  • από «Αττική» προς «Κηφισιά» στις 17:24 και προς «Πειραιά» στις 17:27 και
  • από «Ομόνοια» προς «Κηφισιά» στις 17:19 και προς «Πειραιά» στις 17:32.
  • Η Γραμμή 1 θα λειτουργήσει μετά τις 6 το απόγευμα αποκλειστικά και μόνο για τη μετακίνηση φιλάθλων.

Οι Γραμμές 2 & 3 του Μετρό θα λειτουργήσουν κανονικά καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Τα δρομολόγια στη Γραμμή 7 του Τραμ «Καλαμάκι – Αγ. Τριάδα Πειραιά» από τις 11 το πρωί και μέχρι νεοτέρας θα έχουν τερματικό σταθμό τη στάση «Νέο Φάληρο» και θα διεξάγονται στο τμήμα «Καλαμάκι – Νέο Φάληρο – Καλαμάκι».

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Ενόψει του τελικού σταδιακά θα εφαρμοστούν μια σειρά από τροχονομικές και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ιδίως στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας.

«Καλούμε τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες περιοχών των Δήμων Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, Νέας Ιωνίας, Μεταμόρφωσης, Αθηνών και Πειραιά, να συμβάλλουν στην απρόσκοπτη εφαρμογή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων» τόνισε σχετικά ο Προϊστάμενος Θαλάμου Επιχειρήσεων Παρακολούθησης και Ελέγχου Κυκλοφορίας (Θ.Ε.Π.Ε.Κ.), Αστυνομικός Υποδιευθυντής Θεοφάνης Αναγνώστου.

ast1

Όπως επισήμανε ο κ. Αναγνώστου ήδη, στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας, στις οδούς Καππαδοκίας, Πατριάρχου Κωνσταντίνου και Χρυσοστόμου Σμύρνης, εφαρμόζονται ρυθμίσεις με -κατά περίπτωση- προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας και απαγόρευση στάσης και στάθμευσης.

Ο κύριος όγκος ωστόσο των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα ισχύσει από αύριο και θα εφαρμόζεται σταδιακά από τις έξι το πρωί, με απαγορεύσεις στάσης και στάθμευσης καθώς και προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων σε οδούς και λεωφόρους.

ast2

Μεταξύ αυτών είναι η Λεωφόρος Δεκελείας, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Χαλκίδος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και η Λεωφόρος Ηρακλείου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Τραλλέων και Ελευθερίου Βενιζέλου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Από τις απαγορεύσεις θα επηρεαστούν:

  • τμήματα των οδών Ανθέων, Αντιοχείας, ανώνυμης οδού στο Γήπεδο Ριζούπολης, Βρυούλων, Εθν. Αντιστάσεως, Ελ Αλαμέιν, Επταλόφου, Ιωνίας, Κιουτάχειας, Λαχανά, Λυκούργου, Πίνδου, Σάββα Σταματιάδη, Σεβαστείας, Σμύρνης και Τρωάδος,
  •  σε όλο το μήκος τους οι οδοί Αγ. Τριάδος, Αδάνων, Αλέξανδρου Παπαναστασίου, Αμισού, Αργυρουπόλεως, Αττάλειας, Βοσπόρου, Δαρδανελίων, Επικλέους, Καλλιπόλεως, Κιλικίας, Μερσίνης, Πατριάρχου Κωνσταντίνου, Σύλλης, Τατοΐου, Τελεσίου, Φωκών και Χρυσοστόμου Σμύρνης.

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των ανωτέρω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα επιτρέπονται οι κάθετες διελεύσεις οχημάτων, στις διασταυρώσεις της Λεωφόρου Δεκελείας με τις Νικολάου Τρυπιά, Προύσσης, Ελευθερίου Βενιζέλου και Αναγεννήσεως καθώς και της Λεωφόρου Εθνικής Αντιστάσεως με τις Χρήστου Μαντίκα, Ομορφοκκλησιάς και Βιθυνίας.

Αναφορικά με το κέντρο της Αθήνας, υπενθυμίζεται η προσωρινή απαγόρευση στάσης και στάθμευσης οχημάτων επί της οδού Αθηνάς στην Πλατεία Κοτζιά, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Κρατίνου και Ευπόλιδος. Η ρύθμιση αυτή ισχύει μέχρι τις 8 σήμερα το βράδυ καθώς και αύριο από τις 8 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Παράλληλα, στον Πειραιά αύριο, από τις 6 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ θα ισχύσει προσωρινή απαγόρευση στάσης και στάθμευσης οχημάτων, σε:

  • Εθνάρχου Μακαρίου, στο τμήμα της από τη διασταύρωση με την οδό Δημητρίου Φαληρέως/ υπόγεια οδός από Σ.Ε.Φ. έως και τη συμβολή της με την Λεωφόρο Ποσειδώνος/ Ομηρίδη Σκυλίτση και
  •  Καραολή & Δημητρίου, στο τμήμα της από τη διασταύρωση με την οδό Πειραιώς έως και τον ανισόπεδο κόμβο με την Εθνάρχου Μακαρίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Σημειώνεται ότι, στις παραπάνω οδούς από τις 5 το απόγευμα μέχρι και τις 10 το βράδυ θα εφαρμοστεί προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Από τις δυνάμεις της Τροχαίας, όπως τόνισε ο κ. Αναγνώστου, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας, ωστόσο παρακαλούνται και οι οδηγοί για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων να αποφύγουν τη διέλευση των οχημάτων τους, στις ανωτέρω οδούς και λεωφόρους και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Για οποιαδήποτε πληροφορία οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Ερντογάν: Νευρίασε με ερώτηση Ισπανού δημοσιογράφου – «Μην κουνάς το κεφάλι σου» (video)

Καταγραφή 22

Ερντογάν: Νευρίασε με ερώτηση Ισπανού δημοσιογράφου – «Μην κουνάς το κεφάλι σου» (video)

Υποδείξεις σε Ισπανό δημοσιογράφο, μετά από ερώτηση του τελευταίου, έκανε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ…

Κασσελάκης σε Πρετεντέρη: «Μη διαστρεβλώνετε τις δηλώσεις μου» – Η σπόντα στη Τζίμα για τον Μητσοτάκη (video)

profile player 960x540 16

Κασσελάκης σε Πρετεντέρη: «Μη διαστρεβλώνετε τις δηλώσεις μου» – Η σπόντα στη Τζίμα για τον Μητσοτάκη (video)

Έντονη διαφωνία με τον Γιάννη Πρετεντέρη είχε ο Στέφανος Κασσελάκης όταν ο δημοσιογράφος έκανε αναφορά…

Εφετείο Αθηνών: Δικαίωσε Πορτοσάλτε, Χιώτη και Παπαδόπουλο – Άκυρη η διαγραφή τους από την ΕΣΗΕΑ επειδή δεν έκαναν απεργία

image 4

Εφετείο Αθηνών: Δικαίωσε Πορτοσάλτε, Χιώτη και Παπαδόπουλο – Άκυρη η διαγραφή τους από την ΕΣΗΕΑ επειδή δεν έκαναν απεργία

Δικαιώθηκαν οι τρεις δημοσιογράφοι από το εφετείο Αθηνών