Newsroom

Newsroom

Χάος στη Βολιβία: Εξαγριωμένο πλήθος λίντσαρε μέχρι θανάτου 3 κατηγορούμενους απαγωγείς

Το πλήθος οδήγησε σε πλατεία τους 3 κατηγορούμενους όπου και τους λίντσαρε

police 607314 1280

Τρεις άνδρες που κατηγορήθηκαν για απαγωγή ζευγαριού λιντσαρίστηκαν χθες Τετάρτη στη Βολιβία από πλήθος που εισέβαλε στο αστυνομικό τμήμα όπου κρατούνταν, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή Φρέντι Μεδινασέλι, επικεφαλής της ειδικής δύναμης καταπολέμησης του εγκλήματος, κάτοικοι της πόλης Ιβιργαρσάμα, στην επαρχία Τσαπάρε (κεντρικά), αρχικά καταδίωξαν και σταμάτησαν δυο οχήματα με τέσσερις φερόμενους ως κακοποιούς που κράταγαν ανδρόγυνο με τα χέρια δεμένα.

Οι κάτοικοι παρέδωσαν τους τέσσερις φερόμενους ως απαγωγείς στην αστυνομία. Όμως, αργότερα, πλήθος κατέλαβε εξ εφόδου αστυνομικό τμήμα, άρπαξε τους υπόπτους και τους οδήγησε σε πλατεία όπου σκότωσε τους τρεις.

Ο τέταρτος, χάρη στη σύγχυση και το χάος επικρατούσε, κατάφερε να διαφύγει.

Το γραφείο του Μεσολαβητή (σ.σ. ανεξάρτητης αρχής ανάλογης του Συνηγόρου του Πολίτη) στην Κοτσαμπάμπα, πρωτεύουσα της Τσαπάρε, επιβεβαίωσε πως «τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους».

Εξαιρετικά βίαια πλάνα του λιντσαρίσματος μεταφορτώθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι δύο ξυλοκοπήθηκαν μέχρι θανάτου κι ο τρίτος κάηκε ζωντανός.

Οι αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει τα αίτια των τριών θανάτων.

Η τροπική επαρχία Τσαπάρε μετατρέπεται συχνά σε θέατρο δολοφονιών και απαγωγών που συνδέονται με τη διακίνηση κοκαΐνης.

Η Βολιβία είναι η χώρα που κατατάσσεται τρίτη παγκοσμίως στην παραγωγή του συγκεκριμένου ναρκωτικού, πίσω από την Κολομβία και το Περού, σύμφωνα με δεδομένα του ΟΗΕ.

Λαμία: Φωτιά στο εργοστάσιο όπου παρασκευάστηκαν τα γεύματα που προκάλεσαν μαζική δηλητηρίαση μαθητών (video)

λαμια φωτια

Λαμία: Φωτιά στο εργοστάσιο όπου παρασκευάστηκαν τα γεύματα που προκάλεσαν μαζική δηλητηρίαση μαθητών (video)

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά σε εργοστάσιο στην Βιομηχανική Περιοχή της Λαμίας..