Χάος στη ΝΔ: Ο Αγοραστός δεν θέλει εκλογές, τον αδειάζει το Μαξίμου

«Πρέπει να αντιληφθούμε ότι σε όλες αυτές τις περιοχές δεν μπορούν να γίνουν εκλογές»

4822081

Αναβολή των εκλογών ζητάει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός του οποίου η περιφέρεια έχει βυθιστεί στις πλημμύρες, στην ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού αλλά και στην απόλυτη γύμνια των έργων του ίδιου, την ώρα που ολόκληρα χωριά εξαφανίζονται κάτω από το νερό και που κανείς δεν γνωρίζει ποιος θα είναι ο τελικός απολογισμός σε απώλειες ανθρώπινων ζωών. Ηχηρό άδειασμα του Μεγάρου Μαξίμου.

«Δεν υπάρχει ζήτημα εκλογών, ούτε αναβολής εκλογών» είναι η αντίδραση κορυφαίας πηγής του Μεγάρου Μαξίμου στην… αγωνία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού, που την ώρα που ακόμα δεν είναι γνωστός ο αριθμός των νεκρών και η έκταση των ζημιών στην περιφέρειά του, προχώρησε σε δημόσιο αίτημα αναβολής των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου.

«Την ώρα αυτή μετράμε τις ζημιές και τις απώλειες σπίτι-σπίτι, δεν ασχολούμαστε με τέτοια ζητήματα» αναφέρει η ίδια κυβερνητική πηγή, την ώρα που ο περιφερειάρχης έχει ήδη βρεθεί στο στόχαστρο κυβερνητικών, τόσο για τις πραγματικές του ευθύνες, όσο και στο πλαίσιο της επιχείρησης αφαίρεσης του ίδιου του πρωθυπουργού από το κάδρο των ευθυνών.

«Όχι δεν νομίζω ότι είναι δυνατή. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι σε όλες αυτές τις περιοχές δεν μπορούν να γίνουν εκλογές» απάντησε νωρίτερα σε ερώτηση που δέχθηκε κατά την εμφάνισή του στην κρατική τηλεόραση ο Κώστας Αγοραστός, επιβεβαιώνοντας πως τρέμει την οργή του κόσμου για την κατάσταση που έχει συντελεστεί στην περιφέρεια Θεσσαλίας.

Μάλιστα, δεν αρκέστηκε στην απάντηση στο σχετικό ερώτημα των δημοσιογράφων, αλλά… ομολόγησε πως έχει ήδη θέσει το θέμα στην κεντρική κυβέρνηση, της οποίας άλλωστε είναι αρμοδιότητα μία τέτοια απόφαση.

«Έχω θέσει το θέμα και έχω ζητήσει άμεση χρηματοδότηση για να προχωρήσουν τα έργα αποκατάστασης. Δεν είναι απόφαση της περιφέρειας όμως οι εκλογές» δηλώνει ανερυθρίαστα ο τοπικός άρχοντας, ενώ παραμένει άγνωστος ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από την ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

«Διότι, αν πάνε με τις συνθήκες κανονικότητας, τα έργα αυτά δεν πρόκειται να γίνουν μέσα σε χρονικά διαστήματα τέτοια που να επιτρέπουν την επαναφορά στην προγενέστερη κατάσταση σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αν πάνε με τις κανονικές διαδικασίες θα μπει μπουλντόζα μέσα σε κανονικές διαδικασίες και χρονοβόρες. Λοιπόν, άμα πάνε με τις χρονοβόρες διαδικασίες δεν θα μπουν μπουλντόζες μέσα, μηχανήματα για να γίνουν τα έργα αυτά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μπουν μετά από ένα χρόνο» ανέπτυξε μάλιστα το «επιχείρημά» του για την αναβολή της εκλογικής διαδικασίας, που θα κρίνει το έργο του. Στην ίδια τηλεοπτική εμφάνιση άλλωστε, ο περιφερειάρχης έριξε τα βέλη του προς «υπουργούς».

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων, «όταν γίνεται ένας σχεδιασμός και γίνεται σχεδιασμός των αντιπλημμυρικών έργων, καταρχάς γίνεται βάσει του χάρτη πλημμυρικών φαινομένων, πλημμυρικών ζωνών. Ποιες ήταν; Ήταν στην Καρδίτσα, όπου έγινε το αντιπλημμυρικό του Μέγα. Ήταν στη λίμνη, στον Πηνειό, όπου έγιναν πάρα πολλά έργα καθαρισμού της κοίτης του Πηνειού. Έγιναν, τα αντιπλημμυρικά στη Νεάπολη και εκεί έγιναν πάρα πολλοί καθαρισμοί. Θέλω να σας πω την ευθύνη των αντιπλημμυρικών έργων την έχει η κεντρική διοίκηση, την έχει το Υπουργείο. Η Περιφέρεια δεν έχει τους πόρους εκείνους για να κάνει τόσο μεγάλα έργα».

Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

AP24100648847136

Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

Ο ντετέκτιβ Λιούις Χιουζ είπε ότι εξετάζονται τέσσερις σκηνές εγκλήματος στο Σάλφορντ και την ευρύτερη…

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος: Η πρώτη κοινή συνέντευξη με τη Κατερίνα Παπακώστα – «Αν είμαστε μαζί όλα είναι δυνατά» (video)

σιδηροπουλος

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος: Η πρώτη κοινή συνέντευξη με τη Κατερίνα Παπακώστα – «Αν είμαστε μαζί όλα είναι δυνατά» (video)

Συνέντευξη μαζί με τη μητέρα του έδωσε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος

Τραγωδία στην Κένυα: Τουλάχιστον 45 οι νεκροί από κατάρρευση φράγματος – Υπάρχουν ακόμη παγιδευμένοι στη λάσπη (Eικόνες)

AP24120324819137

Τραγωδία στην Κένυα: Τουλάχιστον 45 οι νεκροί από κατάρρευση φράγματος – Υπάρχουν ακόμη παγιδευμένοι στη λάσπη (Eικόνες)

«Υπάρχουν άλλοι παγιδευμένοι στη λάσπη που εργαζόμαστε για να ανασύρουμε» - Η χώρα πλήττεται από…