Χανιά: Τρόμος στους γονείς για το παράνομο κύκλωμα εμπορίας βρεφών – Αμφιβάλλουν για τα παιδιά τους

Έχουν «σπάσει» τα τηλέφωνα στην ΕΛΑΣ από γονείς που αναζητούν την αλήθεια για τα παιδιά τους

brefos 2

Σύμφωνα με το cretalive η ΕΛΑΣ δέχεται το ένα τηλέφωνο μετά το άλλο καθώς η σωρεία αποκαλύψεων για το παράνομο κύκλωμα εμπορίας βρεφών στα Χανιά έχει προκαλέσει τεράστια αναστάτωση σε γονείς που αγωνιούν αν έχουν πέσει και εκείνοι θύματα του παράνομου δικτύου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από τη μέρα που έγιναν γνωστές όλες οι πτυχές του ζητήματος ουσιαστικά έχουν «σπάσει» τα τηλέφωνα στην ΕΛΑΣ από δεκάδες ζευγάρια που είχαν απευθυνθεί στο Κέντρο για να αποκτήσουν ένα παιδί.

Η αμφιβολία αυτή τη στιγμή είναι που έχει μπει για τα καλά στη ζωή αυτών των ζευγαριών που αγωνιούν για τα δικά τους παιδιά και αναζητούν λεπτομέρειες για τις συνθήκες που έγιναν γονείς και πήραν στα χέρια τους το μωρό τους, εγείροντας ζητήματα κοινωνικά αλλά ακόμη και θέματα βιοηθικής.

Την έρευνα διεξάγει το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης που έχει όλες τις πτυχές και τις λεπτομέρειες για την υπόθεση.

Ωστόσο μπορεί η πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα υπόθεση να παίρνει το δρόμο της Δικαιοσύνης, όμως πίσω της αφήνει ανοιχτές υποθέσεις, αθώες ψυχές που δεν φταίνε σε τίποτα και ζευγάρια που από τη μία στιγμή στην άλλη μπορεί να αλλάξει όλη τους η ζωή.

«Κόλαφος» το κατηγορητήριο για τους συλληφθέντες του κυκλώματος

Υπενθυμίζεται ότι οι 9 συλληφθέντες θα περάσουν την πόρτα του ανακριτή την Κυριακή με το κατηγορητήριο εις βάρος του να περιλαμβάνει μια σειρά από κακουργηματικές πράξεις.

Πέρα από τον 73χρονο γιατρό, που θεωρείται ο εγκέφαλος του κυκλώματος στην υπόθεση φαίνεται επίσης να εμπλέκονται  ένας ακόμη γιατρός, 4 γυναίκες που εργάζονταν στο κέντρο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής ιδιοκτησίας τους ενός γιατρού που συνελήφθη, μια γυναίκα με καταγωγή από τη Ρουμανία και δύο γυναίκες από τη Γεωργία.

Το κύκλωμα εκμεταλλεύονταν γυναίκες που βρίσκονταν σε ευάλωτη θέση και τις χρησιμοποιούσαν ως δότριες ωαρίων και παρένθετες μητέρες, ενώ παράλληλα εξαπατούσαν ασθενείς μέσω εικονικών εμβρυομεταφορών (εξωσωματικές) και μεσολαβούσαν σε παράνομες υιοθεσίες. Από τον Δεκέμβριο 2022 καταγράφηκαν τουλάχιστον 182 περιπτώσεις εκμετάλλευσης γυναικών στον τομέα της αφαίρεσης ωαρίων και παρένθετης μητρότητας ενώ εξιχνιάστηκαν περισσότερες από 400 περιπτώσεις εξαπάτησης μέσω εικονικών εξωσωματικών.

«Το όφελος που αποκόμιζε η εγκληματική οργάνωση ανά πρόγραμμα παρένθετης μητρότητας κυμαινόταν συνήθως από 70.000 έως 100.000 ευρώ ενώ σε κάποιες περιπτώσεις άγγιζε και τις 120.000 ευρώ», αναφέρει το ενημερωτικό της ΕΛΑΣ.

 Επιγραμματικά:

  • τουλάχιστον 30 νεαρές αλλοδαπές γυναίκες (από Μολδαβία, Ουκρανία, Γεωργία, Ρουμανία, Βουλγαρία) εντοπίστηκαν σε κατάσταση εγκυμοσύνης, σε πολλές περιπτώσεις ετοιμόγεννες, σε σπίτια τρώγλες
  • τουλάχιστον 100 είναι οι γυναίκες που προσδιορίστηκαν από την έρευνα να έχουν πέσει θύματα εκμετάλλευσης όσο διήρκεσε η αστυνομική έρευνα
  • χρησιμοποιήθηκαν αρχικά ως δότριες ωαρίων, τα οποία στη συνέχεια γονιμοποιήθηκαν και εμφυτεύτηκαν στις ίδιες, με σκοπό να γίνουν τελικά παρένθετες μητέρες
  • ζούσαν υπό επιτήρηση και κυκλοφορούσαν μόνο για να ψωνίσουν τα βασικά και να κάνουν εξετάσεις στο Κέντρο Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής που εμπλέκεται στην υπόθεση
  • το μηνιαίο τους «εισόδημα» ήταν 600 ευρώ για το διάστημα που βρίσκονταν στην Κρήτη
  • το κύκλωμα διατηρούσε εκτεταμένο δίκτυο αλίευσης φτωχών γυναικών σε Ελλάδα, Βαλκάνια και χώρες της ανατολικής Ευρώπης
  • οι υποψήφιοι παραλήπτες βρεφών πλήρωναν από 70.000 ως 120.000 ευρώ

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…