Newsroom

Newsroom

«Βρήκε» τη λύση ο Βελόπουλος: Να πληρώσουμε σε ρούβλια εάν υπάρχει πρόβλημα

Τόσο απλό ήταν; Ευτυχώς που μας το υπενθύμισε ο Κυριάκος Βελόπουλος

5006894

Σιγά το τεράστιο πρόβλημα που είναι η απόφαση της Gazprom να κόψει το φυσικό αέριο σε Βουλγαρία και Πολωνία επειδή δεν πλήρωσαν σε ρούβλια. Ρούβλια θέλετε κύριε Πούτιν; Ρούβλια θα πάρετε, απαντά ο Βελόπουλος βρίσκοντας τη λύση στο ζήτημα της ενέργειας.

Να πληρώσουμε με ρούβλια το ρωσικό φυσικό αέριο προτείνει ο Κυριάκος Βελόπουλος, «εφόσον η Ελλάδα το χρειάζεται». «Χρειαζόμαστε φυσικό αέριο; Ε, λοιπόν; Αν το χρειάζεσαι, τι θα κάνεις; Αν δεν έχει φυσικό αέριο, δεν θα κινηθεί η οικονομία», δήλωσε στον 989Alpha radio και την εκπομπή «Ραντάρ», με τον Τάκη Χατζή.

«Έγώ θα κοιτάξω το συμφέρον της πατρίδας μου. Με συμφέρει; Θα το κάνω. Δεν με συμφέρει; Δεν θα το κάνω. Αν δεν με συμφέρει στα εθνικά μουθέματα, πρέπει να μου πουν οι Αμερικανοί ή άλλοι δυτικοί σύμμαχοί μας, τι μου δίνουν για να μπω στη διαδικασία να χάσω τα χρήματα αυτά ή το φυσικό αέριο και την ενέργεια.

Αν μου πουν έτσι, το ζυγίζεις. Δεν μπορώ να πω ναι ή όχι. Αλλά βλέπετε την Πολωνία και τη Βουλγαρία, η οποία παρακαλάει την Ελλάδα να της δώσει φυσικό αέριο. Και θα φθάσουμε σε ένα σημείο κι εμείς, να παρακαλάμε μια άλλη χώρα και να μην μπορεί να μας δώσει», υπογράμμισε.

Σχολιάζοντας το κλείσιμο της κάνουλας του φυσικού αερίου από τη Ρωσία σε χώρες «μη φιλικές» προς αυτήν, που αρνούνται να πληρώσουν τις προμήθειες σε ρούβλια, ο κ. Βελόπουλος είπε: «Μου θυμίζει αυτή η ιστορία, τον άνθρωπο πυο χρωστάει στην τράπεζα 100.000 ευρώ, θέλει να του πάρει το σπίτι και πάει και κάνει φασαρία στην τράπεζα. Έχουμε ανάγκη τη Ρωσία, ναι ή όχι; Την έχουμε.

Ενεργοβόρες χώρες υπάρχουν στην Ευρώπη; Υπάρχουν. Έκαναν τίποτα οι χώρες αυτές ώστε να απεξαρτηθούν από το ρωσικό φυσικό αέριο; Όχι. Πώς, λοιπόν, σήμερα κάνεις τον… καμπόσο σε μία χώρα από την οποία εξαρτάσαι ενεργειακά και εξαρτάται η παραγωγική σου διαδικασία. Όλα αυτά είναι αποτελελέσματα κακών επιλογών, και του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, οι οποίοι δεν έκαναν το παραμικρό να απεξαρτηθεί η χώρα. Είναι εγκληματικό αυτό».

Αναφερόμενος στον πόλεμο της Ουκρανίας, ξεκαθάρισε ότι «οποιαδήποτε εισβολή είναι βαρβαρότητα».

Η «συμπάθεια» προς τη Ρωσία

Ερωτηθείς για τη συμπάθειά του προς τη Ρωσία, υπογράμμισε: «Εγώ θέλω να είμαι φίλος και με τη Ρωσία και με την Κίνα και με την Αμερική, το συμφέρον της χώρας μου κοιτω, σε αντίθεση με τους άλλους που μονοδιάστατα πηγαίνουν στη μία πλευρά και το συμφέρον της χώρας μας είναι κάπου στη μέση. Εγώ είμαι υπέρ της συνισταμένης των δυνάμεων».

Όπως είπε, «είμαι και υπέρ του EastMed, που είναι ένας αντι-ρωσικός αγωγός. Απλά επειδή οι άλλοι είναι ανίκανοι, δεν μπορούν να πουν ότι είναι περισσότερο φιλοαμερικανοί παρά Έλληνες».
 

Συνελήφθη ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ μετά από καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις

Ντεπαρντιέ

Συνελήφθη ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ μετά από καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις

Υπό αστυνομική κράτηση βρίσκεται από το πρωί ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ που βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες…