Newsroom

Newsroom

Βρετανία: Συμφωνία με το ιρλανδικό DUP ή εκλογές σύμφωνα με στέλεχος των Συντηρητικών

Η συμφωνία με το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα της Βόρειας Ιρλανδίας (DUP) είναι μονόδρομος για την αποφυγή νέων εκλογών στην Βρετανία, σύμφωνα με τον Γκρέιαμ Μπρέιντι, υψηλόβαθμο στέλεχος των Συντηρητικών.

5904ae0e1dc524e34f8b4577 2

«Υπάρχουν μόνο δύο επιλογές, Η μία είναι να προχωρήσουμε, σε αυτό που νομίζω πως είναι ο υπεύθυνος δρόμος, και να προσπαθήσουμε να σχηματίσουμε κυβέρνηση και να προσπαθήσουμε να προσφέρουμε το σωστό είδος υπεύθυνης ηγεσίας που χρειάζεται η χώρα. Η άλλη θα ήταν να πάμε πίσω στον λαό για νέες βουλευτικές εκλογές», είπε ο Μπρέιντι στο BBC Radio 4.

Ο Γκρέιαμ Μπρέιντι, ο οποίος είναι πρόεδρος της σημαντικής επιτροπής 1922 των Συντηρητικών βουλευτών, δήλωσε ότι δεν υπάρχει διάθεση στον λαό για νέες εκλογές, μετά την αποτυχία του κόμματος της Μέι να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία στις εκλογές της περασμένης Πέμπτης, 8 Ιουνίου.

«Δεν διακρίνω οποιαδήποτε επιθυμία στον βρετανικό λαό να περάσει ξανά όλη τη διαδικασία των βουλευτικών εκλογών», είπε.

Το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα, το οποίο δεν κέρδισε αρκετές έδρες ώστε να σχηματίσει κυβέρνηση ακόμη και με την υποστήριξη μικρότερων κομμάτων, έχει πει ότι θα μπορούσε να αναλάβει την εξουσία.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…