Βόμβα από μέλος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού: "Πρέπει να ανακληθούν οι άδειες των ΚΑΕ Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός"

Τα προβλήματα για τον ελληνικό αθλητισμό, ακόμη και για τις ομάδες εκείνες που πρωταγωνιστούν –συχνά και σε μεγάλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις- δεν έχουν τελειωμό. Στο κάδρο αυτών των προβλημάτων έβαλε το μέλος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ) Ηλίας Αρκούδης και τις ΚΑΕ Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός.

573f31d21dc524976b8b54b9

Ο κ. Αρκούδης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis εμφανίστηκε εξαιρετικά προβληματισμένος αναφορικά με το θέμα των αδειών των ομάδων και ανέφερε συγκεκριμένα για τους δύο «αιώνιους»: «με βάση το περσινό ισολογισμό, η ΚΑΕ Ολυμπιακός έχει αρνητικά ίδια κεφάλαια έξι εκατομμύρια και ο Παναθηναϊκός αρνητικά πέντε εκατομμύρια. Κατ’ επανάληψη, το Υπουργείο Εμπορίου έχει κάνει την ερώτηση για ανάκληση αδειών. Ποιος, όμως, θα πάρει την ευθύνη να ανακαλέσει την άδεια του 80% των ΠΑΕ και ΚΑΕ συμπεριλαμβανομένων όλων των μεγάλων».

Πρόβλημα ωστόσο υπάρχει σύμφωνα με τον κ. Αρκούδη και για τον Άρη και τον ΟΦΗ. Σύμφωνα με όσα είπε: «με βάση την υπάρχουσα νομοθεσία, ο Άρης δεν μπορεί να πάρει άδεια από εμάς. Και επειδή έχω τοποθετηθεί κατ’ επανάληψη, είπαμε ότι θα εξαντλήσουμε κάθε όριο για να πάρει ο Άρης το πιστοποιητικό από εμάς για να παίξει στη Β’ Εθνική».

«Μην νομίζετε ότι η αλλαγή στάσης έγινε για τον Άρη» πρόσθεσε ο ίδιος και συμπλήρωσε: «αυτή τη στιγμή είναι 150 ΠΑΕ υπό εκκαθάριση που έχουν χαθεί τα ίχνη τους από το Υπουργείο Ανάπτυξης. Δεν υποβάλλουν χαρτιά, δεν ορίζουν εκκαθαριστές, δεν λύνουν την εκκαθάριση και είναι εγγεγραμμένες στο ΓΕΜΗ χωρίς να μπορούν να διαγραφούν. Γι’ αυτό προσπαθούμε να εξυγιάνουμε το σύστημα».

Σύμφωνα με τον κ. Αρκούδη, τα ίδια ισχύουν και για 15 ΚΑΕ περίπου. «Αν θέλουμε να μιλήσουμε ειλικρινά αυτή τη στιγμή, στις μισές εταιρίες Α’ και Β’ Εθνικής πρέπει να γίνει μήνυση από τον αρμόδιο υπουργό να ανακληθεί η άδεια, γιατί τα ίδια κεφάλαια έχουν πέσει κάτω από το 10%. Το ίδιο και στην πλειοψηφία των ΚΑΕ συμπεριλαμβανομένων των ΚΑΕ Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός» ανέφερε συγκεκριμένα το μέλος της ΕΕΑ.

«Υπάρχουν εταιρίες που πρωταγωνιστούν στη Football League και έχουν πέντε χρόνια να υποβάλλουν στοιχεία στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Πρέπει να κληθούν να συμπληρώσουν τα κεφάλαιά τους ειδάλλως να ανακληθούν οι άδειές τους. Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι χρησιμοποιούν το τρικ, που δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο, να συνυπολογίζουν τις αξίες των αθλητών τους στα ίδια κεφάλαια. Προσπαθούμε όσο περνάει από το χέρι μας να εξυγιάνουμε το σύστημα. Δυστυχώς μπροστά μας βρέθηκε ο Άρης και ο ΟΦΗ» είπε.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…