Newsroom

Newsroom

Bloomberg: 85% πιθανότητες για χρεοκοπία της Ελλάδας

Νέα δημοσκόπηση του Bloomberg δείχνει ότι οι διεθνείς επενδυτές δίνουν 85% πιθανότητες για τη χρεοκοπία της Ελλάδας. Συγκεκριμένα, το 85%…

Νέα δημοσκόπηση του Bloomberg δείχνει ότι οι διεθνείς επενδυτές δίνουν 85% πιθανότητες για τη χρεοκοπία της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, το 85% όσων που συμμετείχαν στην έρευνα αυτή την εβδομάδα, δήλωσαν ότι η Ελλάδα πιθανότατα θα χρεοκοπήσει, με την πλειονότητα εξ αυτών να προβλέπει την ίδια μοίρα για τις Πορτογαλία και Ιρλανδία.
«Όλες αυτές οι χώρες θα έρθουν στα όριά τους σε κάποιο σημείο. Απλώς δεν βλέπω με ποιο σενάριο αυτές οι χώρες θα βγουν από τα προβλήματά τους», δήλωσε ο Βίλχελμ Σρέντερ, ο οποίος συμμετείχε στη δημοσκόπηση και διαχειρίζεται περί τα 172 εκατομμύρια δολάρια για την Schroeder Equities.

Η απαισιοδοξία υπογραμμίζει πως οι επενδυτές δεν έχουν πειστεί ότι οι ευρωπαϊκές τακτικές μπορούν να αποτρέψουν την πρώτη χρεοκοπία στο πλαίσιο της ευρωζώνης.

Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν 1,263 επενδυτές, αναλυτές και χρηματιστές, όλοι τους συνδρομητές του Bloomberg.

Σημειώνεται ότι ο αριθμός εκείνων που αναμένουν χρεοκοπία της Ελλάδας, αυξήθηκε κατά 11% σε σχέση με τον Ιανουάριο, και 12% σε σχέση με τον περασμένο Ιούνιο.

«Η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Ελλάδα, πιθανότατα θα χρειαστεί όλες να προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση του χρέους τους. Συνεχώς θα χρειάζονται όλο και περισσότερα κεφάλαια διάσωσης, και σε κάποιο σημείο η απόφαση θα ληφθεί και θα ζητηθεί από τους πιστωτές να συμμετάσχουν», τονίζει οικονομολόγος στην Westpac Banking Corp που συμμετείχε στην έρευνα.
http://www.ethnos.gr

ΗΠΑ: Βάναυση αστυνομική βία σε Ιταλό φοιτητή – Τον έδεσαν και τον κακοποίησαν (video)

via2

ΗΠΑ: Βάναυση αστυνομική βία σε Ιταλό φοιτητή – Τον έδεσαν και τον κακοποίησαν (video)

«Σεβαστείτε τα δικαιώματά μου» έλεγε στους αστυνομικούς, φωνάζοντας από τους φρικτούς πόνους επί 13 λεπτά