Μπλακ άουτ στο ποδόσφαιρο: Αποχή διαιτητών λόγω απειλών και εκβιασμών

Επίσημη μορφή πήρε η απόφαση των διαιτητών να απέχουν από τους αγώνες της «μεγάλης» κατηγορίας.

referee 3769454 1920

Στον αέρα το πρωτάθλημα μετά την ανακοίνωση των διαιτητών για αποχή από τους αγώνες ποδοσφαίρου της Super League. Η ΚΕΔ με επιστολή της στην ΕΠΟ ζητά άμεσα συνάντηση με τον πρωθυπουργό, τονίζοντας ότι στηρίζει την απόφαση των διαιτητών. Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ χαιρέτισαν την κίνηση των ρέφερι.

Παναθηναϊκός: Χαιρετίζουμε την απόφαση των διαιτητών

Υπέρ της απόφασης των διαιτητών να κάνουν αποχή απ’ τους αγώνες της επόμενης αγωνιστικής της Super League τάχθηκε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Οι Πράσινοι χαιρετίζουν την κίνηση των Ελλήνων ρέφερι, ενώ καλούν όσους έχουν υποστεί πίεση ή βία να καταθέσουν στον εισαγγελέα. Αναλυτικά:
«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός χαιρετίζει τη σημερινή απόφαση των διαιτητών να απέχουν από τα καθήκοντα τους την επόμενη αγωνιστική, μετά τις σοβαρότατες απειλές κατά της ζωής και της οικογένειας του, που δέχθηκε ο διαιτητής κ. Αναστάσιος Παπαπέτρου.

Προκειμένου, η απόφαση τους να αποτελέσει έναυσμα για ουσιαστική κάθαρση στο ποδόσφαιρο, καλούμε όλους τους διαιτητές που έχουν υποστεί μέχρι σήμερα οιασδήποτε μορφής βία ή πίεση σχετικά με την άσκηση των καθηκόντων τους από οιαδήποτε ομάδα ή παράγοντα, να καταθέσουν άμεσα τα σχετικά γεγονότα στην έρευνα που διεξάγεται από τον αξιότιμο κ. Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Αν σιωπήσουν και μείνουν για άλλη μια φορά ατιμώρητοι οι δράστες των απειλών και της βίας εις βάρος τους, είναι απολύτως βέβαιο ότι τέτοια περιστατικά θα συνεχιστούν αμείωτα και το ελληνικό ποδόσφαιρο θα παραμείνει όμηρο της ανομίας και της διαφθοράς».

ΠΑΟΚ: Οι διαιτητές να δώσουν όλα τα στοιχεία – Το μαχαίρι να φτάσει στο κόκκαλο

Με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έλαβε θέση για την απόφαση των Ελλήνων διαιτητών να μη σφυρίξουν τα παιχνίδια της 14ης αγωνιστικής της Super League.

Στην ανακοίνωσή της η ΠΑΕ ΠΑΟΚ τονίζει μεταξύ άλλων πως οι Έλληνες διαιτητές έχουν πέσει θύματα ανεξιχνίαστων επιθέσεων στο πρόσφατο παρελθόν και πως θα πρέπει «να δώσουν όλα εκείνα τα στοιχεία που είναι απαραίτητα ώστε το μαχαίρι να φτάσει στο κόκκαλο, ειδάλλως θα πρόκειται για μια ακόμη χαμένη ευκαιρία». Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ σταθερά και συνειδητά αγωνίζεται για καθαρό και δίκαιο ελληνικό ποδόσφαιρο, ως εκ τούτου οποιαδήποτε κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση μας βρίσκει σύμφωνους. Είναι γεγονός πως οι Έλληνες διαιτητές έχουν πολλάκις υποστεί ανεξιχνίαστες επιθέσεις, πιέσεις προσωπικές ή και οικογενειακές, προσπάθειες επηρεασμού τους με κάθε τρόπο.

Η σημερινή τους απόφαση για αποχή δεν λύνει το πρόβλημα και μεμονωμένα μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο ως μια ήπια αντίδραση που σύντομα θα ξεχαστεί, όπως η αντίστοιχη μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του κ.Τζήλου.

Ωστόσο, αν οι διαιτητές επιθυμούν αυτό να είναι το πρώτο βήμα ώστε η Πολιτεία κυρίως αλλά και η ΕΠΟ να ασχοληθούν σοβαρότερα με τα θέματα ασφάλειάς τους, θα το αντιμετωπίσουμε ως ένα θετικό βήμα. Οφείλουν ωστόσο να δώσουν όλα εκείνα τα στοιχεία που είναι απαραίτητα ώστε το μαχαίρι να φτάσει στο κόκκαλο, ειδάλλως θα πρόκειται για μια ακόμη χαμένη ευκαιρία.

Τους καλούμε και τους συμπαραστεκόμαστε στην ανυποχώρητη διεκδίκηση όρων ασφάλειας από το Κράτος, που δεν νοείται να έχει αφήσει ανεξιχνίαστα εγκλήματα κατά προσώπων, ή να δείχνει ανοχή σε απειλές και πιέσεις απ´ όπου κι αν προέρχονται».

Η επιστολή των διαιτητών στην ΚΕΔ

Επιστολή στην ΚΕΔ απέστειλαν οι διαιτητές, ενημερώνοντας ότι θα απέχουν από τις αναμετρήσεις της 14ης αγωνιστικής της Super League. Ο λόγος είναι οι απειλές που δέχθηκε ο διαιτητής, Τάσος Παπαπέτρου, ο οποίος γνωστοποίησε στην Αστυνομία συγκεκριμένα γεγονότα. Το σώμα διαιτητών τόνισε πως τα μέλη της εκάστοτε ΚΕΔ έχουν γίνει «μόνιμος στόχος», υπενθυμίζοντας τη βομβιστική επίθεση στο σπίτι και το μαγαζί του διαιτητή Ανδρέα Γκάμαρη.

Επισήμαναν δε, ότι δεν υπάρχουν οι συνθήκες ώστε οι Έλληνες διαιτητές και βοηθοί διαιτητές της 1ης κατηγορίας να συνεχίσουν να ασκούν τα καθήκοντα τους με ασφάλεια.

Στη φυλακή πολύ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας – Καταδικάστηκε για βιασμό δύο παιδιών

δικαιοσύνη 1

Στη φυλακή πολύ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας – Καταδικάστηκε για βιασμό δύο παιδιών

Ο 64χρονος δικηγόρος από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε τις αποδιδόμενες σε βάρος του κατηγορίες, ισχυριζόμενος…