Newsroom

Newsroom

Βίντεο-ντοκουμέντο από την στιγμή της απαγωγής των 11χρονων στην Κύπρο

Ένα βίντεο - ντοκουμέντο από την στιγμή που ο 35χρονος άνδρας απαγάγει τα δύο 11χρονα αγόρια αφού πρώτα τους έχει συστηθεί ως ο νέος δάσκαλος, έρχεται στη δημοσιότητα.

5ba9f25f1dc524a5438b45cf 4

Στο βίντεο το οποίο μετέδωσε o σταθμός Σίγμα απεικονίζεται ο δράστης να περπατάει μπροστά και ανύποπτα να τον ακολουθούν τα δύο παιδιά, ο Θεμιστοκλής Ντόγκλης και ο Φίλιππος Σταματάκης. 

Ο απαγωγέας ζήτησε από τα παιδιά να τον βοηθήσουν να μεταφέρει ποια βιβλία αφού νωρίτερα είχε μπει στην αυλή του σχολείου Καμάρων την ώρα που οι γονείς μετέφεραν τα παιδιά του χωρίς να κινήσει υποψίες για την παρουσία του  

 Μετά τη μεγάλη κινητοποίηση της κυπριακής αστυνομίας ένας κάτοικος της περιοχής που μένει σε πολυκατοικία λίγα μόλις μέτρα μακριά από το σχολείο, υποπτεύθηκε έναν ένοικο στο πρώτο όροφο και κάλεσε τον αδελφό του στον οποίο ανέφερε τις υποψίες τους. Και οι δυο αποφάσισαν να ενημερώσουν την αστυνομία, ώστε να κάνει έναν έλεγχο στο διαμέρισμα όπου και τελικά βρισκόντουσαν τα παιδιά. 

Σήμερα, ο 35χρονος φερόμενος απαγωγέας οδηγήθηκε ενώπιον δικαστηρίου, το οποίο διέταξε την οκταήμερη κράτησή του.

Hδη χθες ο 35χρονος έδωσε πολύωρη κατάθεση στους ανακριτές, ενώ πολύωρες ήταν και οι έρευνες στο διαμέρισμά του.

Η προσαγωγή του υπόπτου στο δικαστήριο έγινε με τη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης. Ισχυρή αστυνομική δύναμη υπήρχε και στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Τα δύο αγόρια έμειναν στα χέρια του απαγωγέα για περίπου οκτώ ώρες. Χθες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους και είναι καλά στην υγεία τους.


Κίνητρο τα λύτρα;

Ο 35χρονος δράστης, Γιώργος Νικολάου, από τη Λευκωσία, ο οποίος τελευταία διέμενε στη Λάρνακα, είναι προγραμματιστής ιστοσελίδων. Στο διαμέρισμα του, όπου ανακρινόταν πολλές ώρες μετά τη σύλληψη, ο Νικολάου ομολόγησε την απαγωγή και επέμενε να λέει ότι το έκανε για να ζητήσει λύτρα. Ωστόσο, δεν έγινε πιστευτός από τους ανακριτές, οι οποίοι επί ώρες εξέταζαν τα προσωπικά του αντικείμενα στο διαμέρισμα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τηλέφωνα κ.λπ. αναζητώντας απαντήσεις για τα κίνητρα της απαγωγής.

Οι ενδείξεις, που έχουν μέχρι στιγμής στα χέρια τους οι ανακριτές αποκλείουν το σενάριο ο δράστης να ενήργησε με σκοπό τα λύτρα, καθώς δεν επιχείρησε να επικοινωνήσει με τους γονείς από τη στιγμή της απαγωγής, έως και οκτώ ώρες μετά που εντοπίστηκε από την Αστυνομία. Σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες δεν επιβεβαιώνεται το σενάριο εμπλοκής και δεύτερου προσώπου στην υπόθεση.

Χαμός στον αέρα της ΕΡΤ με Αντώναρο και Λαζαρίδη: «Ο Κασσελάκης έχει βάλει μπουρλότο στην παραδοσιακή πολιτική – Κάνει lifestyle» (video)

InCollage 20240502 120728230

Χαμός στον αέρα της ΕΡΤ με Αντώναρο και Λαζαρίδη: «Ο Κασσελάκης έχει βάλει μπουρλότο στην παραδοσιακή πολιτική – Κάνει lifestyle» (video)

Ένας πολύ έντονος διάλογος εκτυλίχθηκε στον αέρα της δημόσιας τηλεόρασης, από τον Ευάγγελο Αντώναρο και…

Μαζωνάκης: Επικό βίντεο να τραγουδάει το «Du Hast» των Rammstein – «Ας είναι και οι 2 πάνω στη σκηνή Θεέ μου!» (video)

Μαζωνάκης

Μαζωνάκης: Επικό βίντεο να τραγουδάει το «Du Hast» των Rammstein – «Ας είναι και οι 2 πάνω στη σκηνή Θεέ μου!» (video)

«Ναι καλησπέρα σας, φροντιστήριο γερμανικών εκεί; Μια ερώτηση παρακαλώ;», ακούγεται να λέει στο βίντεο ο…