Ανατροπή ή προπαγάνδα; «Δεν μας βομβάρδισαν στο μαιευτήριο», λέει η γυναίκα από τη Μαριούπολη

Η γυναίκα που έγινε συμβολο όταν το μαιευτήριο της Μαριούπολης όπου νοσηλευόταν πριν γεννήσει δέχτηκε επίθεση, πλέον βρίσκεται στη Ρωσία ως πρόσφυγας.

image 1 1

Για άγνωστους λόγους αλλάζει στάση η έγκυος της Μαριούπολης, η οποία επί του παρόντος βρίσκεται στη Ρωσία ως πρόσφυγας.

Η 19χρονη Marianna Vishegirskaya έγινε γνωστή στον κόσμο ως η έγκυος της Μαριούπολης, καθώς λίγες ώρες μετά τη ρωσική επίθεση γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι και οι εικόνες της έκαναν τον γύρο του διαδικτύου και των ΜΜΕ.

Η ρωσική πρεσβεία στη Βρετανία είχε κατηγορήσει την 19χρονη ότι είναι ηθοποιός και τα σημάδια από τον τραυματισμό της οφείλονται σε μακιγιάζ.

Η κοπέλα έδωσε νέα συνέντευξη σε ρωσικά μέσα όπου αμφισβητεί ότι έγινε αεροπορική επιδρομή. Ωστόσο, το γεγονός ότι βρίσκεται στη Ρωσία δεν επιτρέπει  να επιβεβαιωθεί το κατά πόσον μιλά υπό καθεστώς ελευθερίας ή καταναγκασμού. Η ίδια μαζί με την οικογένεια της φαίνεται πώς ήταν από τους αμάχους που εκκενώθηκαν στη Ρωσία είτε σε περιοχή του Ντονέτσκ που ελέγχεται από τους αυτονομιστές.

Όπως υποστηρίζει σε βίντεο που δημοσιεύθηκε στο Telegram, δεν έγινε ποτέ αεροπορική επιδρομή, ενώ θεωρεί πιο πιθανό να ήταν επίθεση με οβίδες. Μάλιστα, όπως λέει, Ουκρανοί στρατιώτες είχαν μετατρέψει το νοσοκομείο σε στρατιωτική βάση και αναφέρει πως δημοσιογράφοι του Associated Press ήταν εκεί από την αρχή και την βιντεοσκόπησαν χωρίς τη θέλησή της.

Επιπλέον, κατηγορεί τους δημοσιογράφους ότι έκοψαν και σημεία από συνέντευξή της που αποκάλυπτε πως κανείς στο μαιευτήριο δεν άκουσε αεροπορική επιδρομή και βομβαρδισμούς, παρά μόνο δύο εκρήξεις.

“Ο βομβαρδισμός έγινε στις 9 Μαρτίου, στο νοσοκομείο νούμερο 3 στη Μαριούπολη” είχε δηλώσει ωστόσο νωρίτερα σε συνέντευξή της στον Guardian. “Ήμασταν ξαπλωμένοι στους θαλάμους όταν τζάμια, θραύσματα, παράθυρα και τοίχοι πετάχτηκαν”, περιέγραφε τότε.

Συνελήφθη ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ μετά από καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις

Ντεπαρντιέ

Συνελήφθη ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ μετά από καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις

Υπό αστυνομική κράτηση βρίσκεται από το πρωί ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ που βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες…

Πρωτοφανείς δηλώσεις από τον υφυπουργό Υγείας: «Το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές, για να τίκτει»(video)

βερτζοπουλος

Πρωτοφανείς δηλώσεις από τον υφυπουργό Υγείας: «Το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές, για να τίκτει»(video)

Απόψεις που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, εξέφρασε ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε.