Newsroom

Newsroom

Βγήκαν στο δρόμο τα ταξί χωρίς οδηγό (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε κυκλοφορία σε αστικό περιβάλλον τέθηκαν τα πρώτα ταξί χωρίς οδηγό!

57da81671dc524eb088b469e

Τα αυτοκίνητα ανήκουν στην γνωστή αμερικανική εταιρία ταξί, Uber, καθιστώντας την πρώτη που τόλμησε να κάνει αυτό το βήμα και να θέσει σε κυκλοφορία πλήρως αυτόνομα αυτοκίνητα που ελέγχονται από λογισμικό με τη βοήθεια πληθώρας τρισδιάστατων καμερών, αισθητήρων λέιζερ και φυσικά GPS.

Στην πρώτη φάση του πιλοτικού προγράμματος, στο ταξί υπήρχαν τόσο ένας οδηγός όσο και ένας μηχανικός της Uber στις δύο μπροστινές θέσεις του αυτοκινήτου, ενώ η Uber έδωσε τη δυνατότητα σε ρεπόρτερ να κάνουν δοκιμαστικές διαδρομές.

Κατά τη διάρκεια διαδρομής μιας ώρας, ρεπόρτερ του Reuters παρατήρησε ότι το αυτόνομο ταξί της Uber, μάρκας Ford, σταματούσε με ασφάλεια- και τις περισσότερες φορές ομαλά- όταν πετύχαινε κόκκινο φανάρι. Το αυτόνομο ταξί διέσχισε γέφυρες, προσπέρασε ένα φορτηγό των αμερικανικών ταχυδρομείων και επιβράδυνε, όταν ένας άλλος οδηγός άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου του σε έναν πολυσύχναστο δρόμο του Πίτσμπεργκ.

Και όλα τα παραπάνω, χωρίς κανείς να αγγίζει το τιμόνι ή τα πεντάλ του αυτοκινήτου, όπως επιβεβαιώσε ο ρεπόρτερ του Reuters. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, κατά τη διάρκεια της διαδρομής, ο οδηγός και ο μηχανικός της Uber παρενέβαιναν. Για παράδειγμα, σύμφωνα με τις οδηγίες της εταιρείας, ο οδηγός αναλάμβανε τον έλεγχο του οχήματος, όταν το όχημα πλησίαζε σε διάβαση πεζών ώστε να τους επιτρέψει να διασχίσουν το δρόμο.

Το ίδιο έγινε και όταν το ταξί διέσχιζε περιοχή όπου γινόντουσαν κατασκευαστικές εργασίες, αλλά και όταν επρόκειτο να στρίψει αριστερά σε μια διασταύρωση.

Κατά διαστήματα, ο οδηγός προσάρμοζε την ταχύτητα του οχήματος, το οποίο σε γενικές γραμμές κινούνταν με χαμηλή ταχύτητα.


Βέλγιο: Κατάληψη στο πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ των Παλαιστινίων και υπέρ της πράσινης μετάβασης

GM46aWlXwAAztWj

Βέλγιο: Κατάληψη στο πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ των Παλαιστινίων και υπέρ της πράσινης μετάβασης

Oι φοιτητικές οργανώσεις «End Fossil Ghent» και «Ghent Students for Palestine» ένωσαν τις δυνάμεις τους…

Σέρες: Καταγγελία για βιασμό 14χρονης από τον πατριό της – Από την ηλικία των 7 ετών

βια ενδο

Σέρες: Καταγγελία για βιασμό 14χρονης από τον πατριό της – Από την ηλικία των 7 ετών

Η 14χρονη με την μητέρα της πήγαν στην Αστυνομία για να καταγγείλουν περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας…