Βέλγος υφυπουργός ενοχλήθηκε επειδή οι Τούρκοι στέλνουν επίτηδες στην Ευρώπη πρόσφυγες με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο

Για ακόμα μια φορά ευρωπαίοι και Τούρκοι δείχνουν το πιο σκληρό τους πρόσωπο στους πρόσφυγες.

5704deb31dc524311f8b498a

Όπως εμφανίζεται να «καταγγέλλει» ο βέλγος υφυπουργός Μετανάστευσης Τέο Φράνκεν, οι Τούρκοι στέλνουν επίτηδες στην Ευρώπη Σύρους πρόσφυγες με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο αλλά και με προβλήματα υγείας.

Αυτό φαίνεται πως πειράζει τον Βέλγο αφού η Τουρκία, όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα της βελγικής εφημερίδας De Morgen, στα πλαίσια της εφαρμογής της συμφωνίας της για το προσφυγικό με την Ευρώπη δεν στέλνει σε αυτήν πρόσφυγες με υψηλό μορφωτικό επίπεδο.

Σύμφωνα μάλιστα με το ολλανδικό υπουργείο Δικαιοσύνης, η Τουρκία αρνείται να χορηγήσει βίζα σε Σύρους πρόσφυγες με υψηλό μορφωτικό επίπεδο προκειμένου να μεταβούν στην Ευρώπη παρά το γεγονός ότι οι ολλανδικές αρχές τους έχουν αναγνωρίσει το status του πρόσφυγα.

Όπως φαίνεται λοιπόν, η Ευρώπη εμφανίζεται πρόθυμη για να δεχτεί ειδικά τους πρόσφυγες με υψηλό μορφωτικό επίπεδο ενώ η Τουρκία, θέλει να «ξεφορτωθεί» τους αρρώστους και αυτούς με χαμηλό επίπεδο μόρφωσης.

Όλα συνηγορούν στο ότι έχουμε να κάνουμε με μια «επιλεκτική» Τουρκία και μια «επιλεκτική» Ευρώπη. Στη μέση πάντα όμως, βρίσκονται οι πρόσφυγες.