Newsroom

Newsroom

Βέλγιο: Χιλιάδες άτομα απέτισαν φόρο τιμής σε βελγομαρονική – θύμα των επιθέσεων

Φόρο τιμής απέτισαν περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι στο Μεγάλο Τέμενος των Βρυξελλών, στη μνήμη νεαρής μητέρας βελγομαροκινής καταγωγής, η οποία σκοτώθηκε στις τρομοκρατικές επιθέσεις την 22α Μαρτίου, στις Βρυξέλλες.

56fee35d1dc524433c8b492d

Η τελετή μνήμης προς τιμή της Λούμπνα Λαφκίρι, μιας νεαρής καθηγήτριας γυμναστικής, μητέρας τριών παιδιών που διέμενε στο Μόλενμπεκ διοργανώθηκε την Παρασκευή, ημέρα προσευχής για τους μουσουλμάνους στο τέμενος, που βρίσκεται πολύ κοντά στα κτήρια των ευρωπαϊκών θεσμών.

«Βρισκόμαστε εδώ διότι είμαστε άνθρωποι πάνω απ’ όλα» εξήγησε μία γυναίκα στο τηλεοπτικό δίκτυο RTL. «Όπως ισχύει για όλα τα θύματα όλων των θρησκειών, πρόκειται για μητέρες, αδελφές, πατέρες και αδελφούς» πρόσθεσε. «Αυτό θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα από εμάς, είναι το αεροδρόμιο απ’ όπου περνούν όλοι, οι σταθμοί του μετρό που όλοι γνωρίζουν», συμπλήρωσε.

Η Λούμπνα σκοτώθηκε στην επίθεση αυτοκτονίας που διαπράχθηκε στον σταθμό του μετρό Μαλμπέκ. Συνολικά 32 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στις επιθέσεις της 22ας Μαρτίου στο μετρό και το αεροδρόμιο των Βρυξελλών.