Βάζουν θέμα στο ΠΑΣΟΚ και τη Φώφη για τον Βενιζέλο

Μεγάλη αναστάτωση έχει δημιουργηθεί στο ΠΑΣΟΚ, με το δημοσίευμα της ΕΦΣΥΝ, η οποία αποκάλυψε επαφές της Φώφης Γεννηματά με τους πρώην βουλευτές Νίκο Σηφουνάκη και Δημήτρη Τσιρώνη οι οποίοι έχουν στραφεί κατά του Βαγγέλη Βενιζέλου για τις σχέσεις του με τον Αντρέα Βγενόπουλο.

56fceed71dc52425638b4791

Του Φέλιξ

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Παύλος Χρηστίδης, επέλεξε να σχολιάσει στο twitter και όχι να βγάλει σχετική ανακοίνωση, μιλώντας για κακόβουλο δημοσίευμα.

Παρότι το ΠΑΣΟΚ επέλεξε αυτό τον ημιεπίσημο τρόπο διάψευσης της ΕΦΣΥΝ, το δημοσίευμα της εφημερίδας είναι ακριβές. Στο ΠΑΣΟΚ λοιπόν τις τελευταίες μέρες έχουν συμβεί τα εξής:

1. Η Φώφη Γεννηματά συναντήθηκε και με τον Δημήτρη Τσιρώνη αλλά και με τον Νίκο Σηφουνάκη, οι οποίοι της είπαν πως το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πάρει θέση και για το σκάνδαλο Βγενόπουλου και για το πού θα προσανατολιστεί πολιτικά. Σε μία μάλιστα από τις συναντήσεις, αυτή με τον Νίκο Σηφουνάκη, εμφανίστηκε αιφνίδια στο γραφείο της Γεννηματά ο γνωστός Βενιζελικός, Χρήστος Πρωτόπαππας.

2. Στην ομιλία της στη Βουλή, η Γεννηματά άδειασε τον Βενιζέλο, λέγοντας πως στελέχη του ΠΑΣΟΚ πρωτοστάτησαν στην υπόθεση Βγενόπουλου, άρα θεώρησε πως υπάρχει θέμα Βγενόπουλου και η θέση του κόμματος δεν εκφράζεται από όσα είπε ο Βενιζέλος

3. Ο Βενιζέλος δεν διέψευσε τις επαφές του με τον Βγενόπουλο αλλά επιχείρησε να δώσει χαρακτήρα θεσμικής συνάντησης. Μέσα στη Βουλή αποκάλεσε «αλητάμπουρα» τον Πάνο Καμμένο ο οποίος ρώτησε αν συγγενείς του Βενιζέλου έχουν σχέση με τη Marfin και τον Βγενόπουλο. Λίγο αργότερα όμως μιλώντας στο MEGA παραδέχθηκε τη σχέση του Αλέξανδρου Μπακατσέλου με τον Βγενόπουλο.

4. Στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, άρχισαν με την αφορμή της αντιπαράθεσης για τον Βγενόπουλο να θέτουν ευρύτερα πολιτικά θέματα για το πού πάει το ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα αν μπορεί το κόμμα να είναι στην ομηρία Βενιζέλου και αν κάθε φορά η Φώφη Γεννηματά θα βάζει το ΠΑΣΟΚ και τον εαυτό της στην προκρούστεια κλίνη για να μην δυσαρεστήσει τον Βενιζέλο ο οποίος έχει βουλευτές στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.

5. Εκτός από τον χαρακτήρα του ΠΑΣΟΚ, έντονα πλέον κουβεντιάζεται η ανάγκη δημιουργίας ενός ενδιάμεσου χώρου της κεντροαριστεράς, χωρίς κηδεμονίες από τη διαπλοκή και με στρατηγική συμμαχιών. Οι οπαδοί αυτής της άποψης θεωρούν πως πρέπει να μην πάμε σε εκλογές να ασκηθεί κριτική στην κυβέρνηση, αλλά ταυτόχρονα να αποδαιμονοποιηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί αυτό το σχήμα είναι επιλογή του Βενιζέλου ο οποίος γνωρίζει πως επειδή δεν τον θέλει κανένας για σύμμαχο, μοιραία απορρίπτεται και ο χώρος του ΠΑΣΟΚ από τις συμμαχίες.

Η Φώφη Γεννηματά, επιμένει να εμφανίζει προς τα έξω για λόγους που η ίδια γνωρίζει πως δεν υπάρχει κανένα θέμα και πως όλα αυτά είναι προσπάθεια να χτυπηθεί το ΠΑΣΟΚ. Η τακτική της τεχνητής ενότητας, σχολιάζουν ακόμη και φίλοι της, «είναι γελοία όταν μιλάμε για ένα κόμμα χωρίς δύναμη με τον Βενιζέλο συνεχώς οπλισμένη ωρολογιακή βόμβα και βαρίδι. Ο Βενιζέλος δεν έχει να χάσει τίποτα. Η Φώφη όμως και το ΠΑΣΟΚ, πολλά».

Συνελήφθη ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ μετά από καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις

Ντεπαρντιέ

Συνελήφθη ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ μετά από καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις

Υπό αστυνομική κράτηση βρίσκεται από το πρωί ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ που βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες…

Πρωτοφανείς δηλώσεις από τον υφυπουργό Υγείας: «Το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές, για να τίκτει»(video)

βερτζοπουλος

Πρωτοφανείς δηλώσεις από τον υφυπουργό Υγείας: «Το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές, για να τίκτει»(video)

Απόψεις που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, εξέφρασε ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε.