Newsroom

Newsroom

Βατόπουλος: Δεν αποκλείω τίποτα για πιο αυστηρά μέτρα κατα του κορονοϊού

"Θα δούμε στην πορεία αν θα πρέπει να εφαρμοστούν και περισσότερα μέτρα", δηλώνει ο καθηγητής Μικροβιολογίας

5360226 1

Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο λήψης αυστηρότερων μέτρων μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα για την αναχαίτιση της διασποράς του κορονοϊού ο καθηγητής Μικροβιολογίας Άλκης Βατόπουλος, δεδομένης την διαρκούς επιδείνωσης της κατάστασης.

Δεν αποκλείω απολύτως τίποτα. Ποτέ μη λες ποτέ. Κατανοώ την ισχυρή προσπάθεια της κυβέρνησης να μην πάει σε περιορισμούς και απλώς να επιβάλει μάσκες, αποστάσεις και τον εμβολιασμό, βασίζεται στη μεγάλη βλάβη που θα φέρει η εφαρμογή περιορισμών τύπου lockdown, τα έχουμε δει. Από εκεί και πέρα, εξαρτάται πάρα πολύ και από τη συμπεριφορά μας, πώς θα μπορέσει ο καθένας από μας να εφαρμόσει μία υγειονομική πολιτική για τον εαυτό του, με τη μάσκα του, με τις αποστάσεις και με τον εμβολιασμό, γιατί από ένα σημείο και μετά υπάρχει και ατομική ευθύνη. Ο ιός μεταδίδεται με σταγονίδια, επομένως αν ο καθένας από μας δεν εφαρμόσει αυτήν τη συμπεριφορά που λέμε εδώ και 1,5 χρόνο, ό,τι μέτρα και να ληφθούν, εις μάτην θα ληφθούν”, τόνισε ο κ. Βατόπουλος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ.

Ερωτηθείς αν ο περιορισμός της κινητικότητας θα μπορούσε να περιορίσει τη διασπορά του ιού, απάντησε: “Κατανοώ την ισχυρότατη θέληση της Πολιτείας να μην μπει σε διαδικασίες περιορισμών. Εφαρμόστηκαν αυτά τα μέτρα, υπάρχει ένας φόβος ότι εξαρτάται πάρα πολύ από τη συμπεριφορά του κόσμου και δεν ξέρουμε πώς ο κόσμος θα μπορέσει να τα εφαρμόσει. Από εκεί και πέρα, θα δούμε στην πορεία αν θα πρέπει να εφαρμοστούν και περισσότερα μέτρα“.

 

 

Βέλγιο: Κατάληψη στο πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ των Παλαιστινίων και υπέρ της πράσινης μετάβασης

GM46aWlXwAAztWj

Βέλγιο: Κατάληψη στο πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ των Παλαιστινίων και υπέρ της πράσινης μετάβασης

Oι φοιτητικές οργανώσεις «End Fossil Ghent» και «Ghent Students for Palestine» ένωσαν τις δυνάμεις τους…

Σέρες: Καταγγελία για βιασμό 14χρονης από τον πατριό της – Από την ηλικία των 7 ετών

βια ενδο

Σέρες: Καταγγελία για βιασμό 14χρονης από τον πατριό της – Από την ηλικία των 7 ετών

Η 14χρονη με την μητέρα της πήγαν στην Αστυνομία για να καταγγείλουν περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας…