"Βασίλισσα" του Γιουρόπα Λιγκ η Σεβίλλη – Διέλυσε την Λίβερπουλ

Η Σεβίλλη είναι η απόλυτη κυρίαρχος στο Γιουρόπα Λιγκ, καθώς επικράτησε με 3-1 της Λίβερπουλ στον τελικό της Βασιλείας, κατακτώντας για τρίτη συνεχή φορά τον τίτλο στη διοργάνωση. Είναι ο πέμπτος συνολικά τίτλος σε πέντε τελικούς. Είχαν προηγηθεί δύο Κύπελλα UEFA.

573cdc951dc5249c5c8b4d9f

Το συγκρότημα του Ουνάι Έμερι έγραψε ιστορία καθώς είναι η πρώτη ομάδα που καταφέρνει κάτι τέτοιο στη διοργάνωση και θα αγωνιστεί την επόμενη σεζόν απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι “reds” του Γιούργκεν Κλοπ θα δουν τα παιχνίδια από το σπίτι τους.

Η μόνιμη κάτοχος του τροπαίου από το 2014 μπήκε καλά στο ματς αλλά στο 38′ η Λίβερπουλ άνοιξε το σκορ με εκπληκτικό σουτ του Στάριτζ. Στο δεύτερο ημίχρονο, η Λίβερπουλ ήταν φάντασμα του εαυτού της. Ο Γκαμεϊρό ισοφάρισε στα 30΄΄ από το σφύριγμα έναρξης του Γιόνας Έρικσον.

Στο 48΄ η Σεβίλλη έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Γάλλο διεθνή επιθετικό, που καθυστέρησε να πλασάρει και ο Τουρέ με τάκλιν έδιωξε σε κόρνερ, ενώ στο 60΄ ήταν ο ίδιος ποδοσφαιριστής που υποχρέωσε σε μεγάλη απόκρουση τον Μινιολέ, ο οποίος απέκρουσε σε κόρνερ με τα πόδια.

Οι Ανδαλουσιάνοι στο 64΄ ολοκλήρωσαν την ανατροπή με τον αρχηγό τους, καθώς ο Κόκε έγραψε το 2-1 με εξαιρετικό σουτ, για να κλείσει το σκορ ο ίδιος στο 70΄, όταν η μπάλα στρώθηκε σε αυτόν από κόντρα στον Λαλάνα κι έτσι δεν υπήρξε οφ σάιντ στη φάση, όπως διαμαρτυρήθηκαν οι Άγγλοι. Ήταν ο πέμπτος σερί χαμένος τελικός για τον Γiούργκεν Κλοπ.

Συνθέσεις

Λίβερπουλ (Γίργκεν Κλοπ): Μινιολέ, Κλάιν, Κόλο Τουρέ (82′ Μπεντέκε), Λόβρεν, Αλμπέρτο Μορένο, Τσαν, Μίλνερ, Κοουτίνιο, Λαλάνα (73′ Αλεν), Φιρμίνο (69′ Οριζί), Στάριτζ

Σεβίλλη (Ουνάι Εμερι): Σορία, Φερέιρα, Ραμί (77′ Κολοτζέτζακ), Καρίτσο, Εσκουδέρο, Κρικόβιακ, Ν’ Ζονζί, Μπανέγα (90’+3′ Κριστόφορο), Βιτόλο, Κόκε, Γκαμεϊρό (89′ Ιμπόρα).

Είναι προϊόν φωτομοντάζ; Νέος σάλος με το πρώτο επίσημο πορτραίτο του πριγκιπικού ζεύγους της Δανίας

dania prigkipes

Είναι προϊόν φωτομοντάζ; Νέος σάλος με το πρώτο επίσημο πορτραίτο του πριγκιπικού ζεύγους της Δανίας

Συγκεκριμένα, πολλοί χρήστες των κοινωνικών δικτύων σχολίασαν εντόνως ότι το πορτραίτο είναι προϊόν είτε φωτομοντάζ,…

Αυτή είναι η ιδανική διάρκεια για μια ταινία – «Λάθος» οι μεγάλες παραγωγές του Χόλυγουντ

pexels tima miroshnichenko 7991326

Αυτή είναι η ιδανική διάρκεια για μια ταινία – «Λάθος» οι μεγάλες παραγωγές του Χόλυγουντ

Μια νέα έρευνα απάντησε στο ερώτημα για το ποια είναι η ιδανική διάρκεια για μια…