ΒΘ

Βασιλική Θάνου – Χριστοφίλου

Βασιλική Θάνου: «Τα στοιχεία Βαξεβάνη πρέπει να διαβιβαστούν στον αρμόδιο εισαγγελέα»

«Τα μέχρι τώρα άγνωστα περιστατικά και στοιχεία τα οποία ανέφεραν στην απολογία τους ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης και η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη αποδομούν, κατά τη γνώμη μου, τις εις βάρος τους κατηγορίες και πρέπει να διαβιβαστούν στον αρμόδιο εισαγγελέα».

ek thanu

Την ανάσυρση των δικογραφιών από το αρχείο για τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα στο σκάνδαλο Novartis ζητά με δήλωσή του στο Documento η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου μετά και τα νέα αποκαλυπτικά στοιχεία που προσκόμισε στην ανακρίτρια του ειδικού δικαστηρίου ο Κώστας Βαξεβάνης.

«Η Ελλάδα είναι μοναδικό αρνητικό παράδειγμα για την άσκηση ποινικών διώξεων εναντίον δημοσιογράφων που αποκαλύπτουν τη διαφθορά και εναντίον εισαγγελέων που τη διερευνούν, όπως απαιτεί το υπηρεσιακό τους καθήκον. Ουδείς εκ των πολιτικών προσώπων που ελέγχθηκαν σε άλλες χώρες έπραξε κάτι παρόμοιο – Σαρκοζί στη Γαλλία, Νετανιάχου στο Ισραήλ, υπουργοί της κυβέρνησης Ραχόι στην Ισπανία, ο πρόεδρος Λούλα ντα Σίλβα στη Βραζιλία. Τα μέχρι τώρα άγνωστα περιστατικά και στοιχεία τα οποία ανέφεραν στην απολογία τους ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης και η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη αποδομούν, κατά τη γνώμη μου, τις εις βάρος τους κατηγορίες και πρέπει να διαβιβαστούν στον αρμόδιο εισαγγελέα».

Πηγή: documentonews.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…