Newsroom

Newsroom

Βασιλακόπουλος: Δε θα λύσει το πρόβλημα το lockdown, μόνη λύση ο εμβολιασμός

"Αν υπάρχουν πάντα αρνητές θα τελειώσουμε πάρα πολύ δύσκολα, πολύ πιο αργά, και με πάρα πολλές απώλειες", σχολιάζει ο καθηγητής

5197224 2

Δύσκολα θα είναι και τα φετινά Χριστούγεννα, σύμφωνα με τον καθηγητή εντατικής θεραπείας Θεόδωρο Βασιλακόπουλο, που ξεκαθαρίζει πως ένα νέο lockdown δεν θα λύσει το πρόβλημα και η μόνη λύση είναι ο εμβολιασμός

«Αν υπάρχουν πάντα αρνητές θα τελειώσουμε πάρα πολύ δύσκολα, πολύ πιο αργά, και με πάρα πολλές απώλειες. Για να τελειώσουμε πρέπει να αποκτήσουμε ανοσία και η πανδημία να γίνει ενδημία» ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ. Δήλωσε μάλιστα πως «αν εμβολιαζόμασταν όλοι παγκοσμίως σε ένα μήνα θα τελειώναμε με τον κορoνοϊό, αλλά αυτό για να γίνει θα έπρεπε να υπάρχει παγκόσμια συναίνεση».

Αναφορικά με την πορεία των εμβολιασμών, σημείωσε πως είναι θετικό το ότι έγιναν σε ένα μήνα περίπου 450.000 νέα εμβόλια, όμως τόνισε ότι είναι πολύ λιγότερα απ’ ό,σα χρειαζόμαστε, και με αυτή τη λογική απαιτούνται τέσσερις με πέντε μήνες. «Ό,τι μέτρο παίρνουμε είναι χρήσιμο αλλά τα rapid test είναι μέτρο μικρής πρόσθετης χρησιμότητας, και η τηλεργασία βοηθά, αλλά αυτά τα μέτρα είναι κατ’ ουσίαν παρηγοριά, μόνο ο εμβολιασμός είναι πραγματική λύση και τα φάρμακα που θα έρθουν κάποτε» τόνισε ο καθηγητής.

Για το ενδεχόμενο ενός γενικού lockdown σχολίασε: «Πολλά lockdown έχουν γίνει από την αρχή της πανδημίας, και στην Ελλάδα και αλλού, έληξε η πανδημία; Κερδίζεις χρόνο… Μόνη λογική αν θα κάνουμε lockdown ανά μήνα ώστε να εμβολιαστούν όλοι σε αυτό το μήνα και μόλις ανοίξουμε να είμαστε όλοι εμβολιασμένοι. Μόλις ανοίξουμε πάλι θα ζήσουμε το ίδιο πράγμα ένα μήνα αργότερα».

Για τους κλειστούς χώρους ο κ. Βασιλακόπουλος ανέφερε πως «τo εμβόλιο μας δίνει αμυντικά όπλα (αντισώματα – κύτταρα που σκοτώνουν ιό) αν στο χώρο μας υπάρχουν άπειροι επιτιθέμενοι με άπειρο ιικό φορτίο (ή επειδή πέρασε καιρός από το εμβόλιο ή είχαν προβλήματα υγείας και δεν έχουν τέλεια ανοσολογική απάντηση) οι εμβολιασμένοι μπορούν να κολλήσουν πάρα τον εμβολιασμό. Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου αυξάνεται κατακόρυφα όσο λιγότερο ο ιός κυκλοφορεί στο περιβάλλον. Αν μπω μόνο εγώ σε ένα χώρο που κυκλοφορούν μόνο άνθρωποι με κορονοϊό θα κινδυνέψω παραπάνω» σημείωσε.

 

 

Viral φίλος του Ολυμπιακού που σουβλίζει το αρνί και… τεμαχίζει με μπαλτά εμφάνιση της Άστον Βίλα!

aston villa olympiacos 19252

Viral φίλος του Ολυμπιακού που σουβλίζει το αρνί και… τεμαχίζει με μπαλτά εμφάνιση της Άστον Βίλα!

Ένας φίλαθλος του Ολυμπιακού αποφάσισε να γιορτάσει το Πάσχα με έναν ιδιαίτερο τρόπο

ΗΠΑ: Βάναυση αστυνομική βία σε Ιταλό φοιτητή – Τον έδεσαν και τον κακοποίησαν (video)

via2

ΗΠΑ: Βάναυση αστυνομική βία σε Ιταλό φοιτητή – Τον έδεσαν και τον κακοποίησαν (video)

«Σεβαστείτε τα δικαιώματά μου» έλεγε στους αστυνομικούς, φωνάζοντας από τους φρικτούς πόνους επί 13 λεπτά