Newsroom

Newsroom

Αυξάνονται τα τιμολόγια της ΔΕΗ από 10 έως 15 ευρώ το μήνα

Την αύξηση των τιμολογίων στα τιμολόγια της ΔΕΗ από 10 έως 15 ευρώ μηνιαίως προανήγγειλε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος…

Την αύξηση των τιμολογίων στα τιμολόγια της ΔΕΗ από 10 έως 15 ευρώ μηνιαίως προανήγγειλε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός. Σε μια περίοδο που τα νοικοκυριά βιώνουν ίσως το δυσκολότερο χειμώνα των τελευταίων δεκαετιών, καθώς λόγω της οικονομικής ύφεσης αδυνατούν να βάλουν πετρέλαιο για να ζεσταθούν.

Μιλώντας στην Επιτροπή Ακροάσεων της Βουλής ο κ. Ζερβός διευκρίνισε ότι για κατανάλωση 800 κιλοβατώρων, ότι η αύξηση θα είναι 10 ευρώ τον μήνα, ενώ για κατανάλωση από 1.400 έως 1.600 κιλοβατώρες που είναι και η μέση κατανάλωση των ελληνικών νοικοκυριών, η αύξηση θα είναι περίπου 15 ευρώ τον μήνα.

Οι αυξήσεις θα έρθουν σε τρεις δόσεις, με στόχο να έχουν αγγίξει την 1η Ιουλίου 2013 το 48,7%. Οι αυξήσεις πραγματοποιούνται σύμφωνα με τον κ. Ζερβό εξαιτίας των υποχρεώσεων που απορρέουν από το Μνημόνιο αλλά και βάσει ευρωπαϊκών οδηγιών. Το πως θα ανταπεξέλθουν τα νοικοκυριά στο δύσκολο χειμώνα είναι κάτι όμως που κανείς δεν αναφέρει.

Με την απόφαση να συνιστά μνημείο κοινωνικής αναλγησίας στην Ελλάδα της ύφεσης και της ανεργίας.
Προς το παρόν, στις προθέσεις της ΔΕΗ δεν συμπεριλαμβάνοντα αυξήσεις στο κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο, το οποίο αφορά περί τους 300.000 καταναλωτές ευπαθών ομάδων, όπως για παράδειγμα μακροχρόνια ανέργους και άτομα με ειδικές ανάγκες.

Εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο να μειωθούν, έπειτα από πρόταση του αρμόδιο υπουργού Ασημάκη Παπαγεωργίου.
Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ανανεώθηκε η θητεία του κ. Ζερβού στο τιμόνι της επιχείρησης. Παρά τις αποκαλύψεις του HOT DOC για όσα συμβαίνουν στην Επιχείρηση.

Διαβάστε σχετικά Σταδιακές αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ μέσα στο 2013

Παρά τις αποκαλύψεις του HOT DOC ανανεώνουν τη θητεία του Ζερβού