Newsroom

Newsroom

Αυτός είναι ο Τούρκος που συνελήφθη επειδή πέρασε τα σύνορα στον Έβρο (εικόνες)

Στη σύλληψη ενός άνδρα χειριστή μηχανήματος έργου του Δήμου Αδριανούπολης προχώρησαν οι ελληνικές αρχές στις Καστανιές Έβρου, όταν κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμές συνθήκες πέρασε παράνομα τα ελληνικά σύνορα.

5ae9e8051dc5241b718b4588

Άμεση ήταν η αντίδραση του στρατού και της Ελληνικής Αστυνομίας οι οποίοι ερεύνησαν αυτή την περίεργη υπόθεση. Αρχικά οι πληροφορίες ήταν συγκεχυμένες για το αν πρόκειται για αγρότη όπως ο ίδιος ισχυρίζεται ή για Τούρκο στρατιωτικό.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του koutipandoras.gr πρόκειται για πολίτη και όχι στρατιωτικό με τον οποίο ασχολείται η Αστυνομία

Τοπικά μέσα αναφέρουν επίσης ότι διαπιστώθηκε μετά από έρευνα που έγινε ότι έφερε πάνω του πολιτική ταυτότητα και όπως δήλωσε ο ίδιος στις αστυνομικές αρχές είναι εργάτης.

Σημειώνεται ότι η σύλληψη έγινε πολύ κοντά στην περιοχή όπου είχαν συλληφθεί από τουρκική περίπολο οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί Αγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης την 1η Μαρτίου

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο άνθρωπος που συνελήφθη οδηγούσε γεωργικό μηχάνημα προς το τελωνείο. Παρότι του έκαναν σήμα να σταματήσει, τόσο Έλληνες στρατιώτες όσο και συνοριοφύλακες, εκείνος άλλαξε κατεύθυνση και επιχείρησε να περάσει από γεωργική περιοχή προς την Ελλάδα.

Η είδηση της σύλληψης κάνει τον γύρο των τουρκικών ΜΜΕ που έδωσαν μάλιστα στη δημοσιότητα το όνομα και τη φωτογραφία του συλληφθέντα. Πρόκειται για τον Μουσά Αλερίκ, δημοτικό υπάλληλο στην Αδριανούπολη.

Σύμφωνα με το evros-news.gr, στο φυλάκιο των Καστανεών όπου κρατείται ο Τούρκος, έφτασε ο Αστυνομικός Διευθυντής Ορεστιάδας, Πασχάλης Συριτούδης, προκειμένου να εξετάσει ο ίδιος τη συγκεκριμένη περίπτωση, ενώ και υψηλόβαθμα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων βρίσκονται στο σημείο και ασχολούνται με την υπόθεση.

Ο Τούρκος είναι σίγουρο ότι θα μεταφερθεί στην Ορεστιάδα και θα ανακριθεί, προκειμένου να γίνουν γνωστές όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες αυτής της περίεργης υπόθεσης, η οποία σίγουρα δεν πρόκειται να λήξει άμεσα. 



Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…