Newsroom

Newsroom

Αυτός είναι ο αντίπαλος της ΑΕΚ στα ημιτελικά του Champions League

Στις 4 και 6 Μαΐου θα διεξαχθεί στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων το Final 4 του Basketball Champions League. Στους ημιτελικούς θα παίξουν κατόπιν κλήρωσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα η ΑΕΚ με τη Μούρθια, ενώ η Μονακό θα παίξει με τη Λούντβιγκσμπουργκ. Η ΑΕΚ θα παίξει στον δεύτερο ημιτελικό στις 21:15 της 4ης Μαΐου, ενώ το πρώτο παιχνίδι θα γίνει την ίδια ημέρα στις 18:30.

5ace3dae1dc5244e7f8b4608 1

Κατά τη συνέντευξη Τύπου που προηγήθηκε ο εκτελεστικός διευθυντής Basketball Champions League, Πάτρικ Κομνηνός δήλωσε : «είναι μεγάλη χαρά που υποδεχόμαστε το Final 4 και τους εκπροσώπους των τριών ομάδων που μαζί με την ΑΕΚ έφτασαν εδώ και είναι άξιες συγχαρητηρίων. Δίνεται η δυνατότητα στους φίλους του μπάσκετ να παρακολουθήσουν μια γιορτή. Δεν είναι υπερβολή, όλοι εμείς από την πλευρά μας, σε συνεργασία με την ΑΕΚ που έχει αναλάβει τη συνδιοργάνωση, με την υποστήριξη του υπουργείου και της ΕΟΚ, θέλουμε να διοργανώσουμε μια γιορτή με μπάσκετ υψηλής ποιότητας που μπορούν να προσφέρουν αυτές οι τέσσερις ομάδες. Η ΑΕΚ διανύει μια ιστορική χρονιά έχοντας κατακτήσει το Κύπελλο και φτάνοντας στην τετράδα. Η Μονακό είναι πιθανώς η κορυφαία ομάδα στη Γαλλία την τελευταία τριετία, η Λούντβιγκσμπουργκ πιστοποιεί την επιτυχία στους αγωνιστικούς χώρους ξεκινώντας από τον πρώτο προκριματικό γύρο παρότι ήταν η κορυφαία ομάδα στο περσινό BCL και η Μούρθια εκπροσωπεί την πιο ανταγωνιστική λίγκα στην Ευρώπη, διανύει μια από τις καλύτερες σεζόν στην ιστορία της και διεκδικεί είσοδο στα play offs».

Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ ΑΕΚ Μάκης Αγγελόπουλος είπε από την πλευρά του: «καλωσορίζω και τις υπόλοιπες ομάδες που μέσα από ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα έφτασαν στο Final 4. Θέλω να συγχαρώ όλο το τιμ της FIBA που έχει τρέξει τη διοργάνωση και έχει φέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα. Ήδη στον δεύτερο χρόνο λειτουργίας του τρέχει με εντυπωσιακούς ρυθμούς. Ο στόχος μας σαν ΑΕΚ είναι να γίνει ένα Final 4 αντάξιο της ιστορίας πετυχημένων διοργανώσεων που έχει η χώρα μας και αντάξιο της ιστορίας της ΑΕΚ. Είναι ευκαιρία να αναβαθμίσουμε τις εικόνες του ελληνικού αθλητισμού στο εξωτερικό. Σε μια ιστορική χρονιά για μας θα είναι πολύ σημαντικό».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης σημείωσε: «όταν ο κ. Αγγελόπουλος μιλούσε αρκετούς μήνες πριν για το Final 4 όντας πεπεισμένος πως η ΑΕΚ θα φτάσει εκεί, μου έκανε την πρόταση να γίνει εδώ. Στην αρχή το αντιμετώπισα περισσότερο διπλωματικά, γιατί ήταν κάτι πολύ μελλοντικό, αλλά όσο προχωρούσε η ΑΕΚ εμείς καταπιανόμασταν στη ΓΓΑ με αυτή την ιδέα και μας άρεσε που θα φιλοξενήσουμε ξανά στη χώρα μας ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός. Θέλαμε να κάνουμε μια διοργάνωση διαφορετική από τις υπόλοιπες. Εμείς θα συνδράμουμε για να ξεπεραστούν τα προβλήματα, παρότι κάναμε Ολυμπιακούς Αγώνες οι εγκαταστάσεις δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση. Το μεγαλύτερο βάρος θα το επωμιστεί η ΑΕΚ, το μικρότερο εμείς. Θέλουμε επί τη ευκαιρία να ανοίξουμε κουβέντα για τον ευρωπαϊκό αθλητισμό και το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Να γίνει μέσα σε αυτή τη γιορτή ένας ουσιαστικός διάλογος για το τι αθλητισμό θέλουμε. Ευχαριστούμε τη FIBA που έκανε δεκτό το αίτημά μας και υποσχόμαστε πως θα είναι η καλύτερη διοργάνωση».

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…