Αυτός είναι ο άνδρας που άνοιξε "διάλογο" με τον δράστη της επίθεσης στο Μόναχο – δείτε τον διάλογο και το βίντεο

Ο Τόμας Σάλμπεϊ, ο άνθρωπος που είχε έναν οργισμένο διάλογο με τον μακελάρη του Μονάχου, από το μπαλκόνι του σπιτιού του, μίλησε στη Daily Mail και παραδέχθηκε ότι αν είχε όπλο, θα πυροβολούσε τον Αλί Νταβίντ Σονμπόλι στο κεφάλι.

5794d4df1dc52439108b46c1

Ο Σάλμπεϊ ήταν στο μπαλκόνι του σπιτιού του, στον πέμπτο όροφο, με θέα το γκαράζ του εμπορικού κέντρου όπου «χτύπησε» ο Σονμπόλι την Παρασκευή. Άκουσε τους πρώτους πυροβολισμούς, έξω από τα McDonald’s και τότε κοίταξε για να δει τι ακριβώς συμβαίνει.

Όπως λέει στη Daily Mail «έπινα μία μπύρα μετά από τη δουλειά, όταν άκουσα τους πυροβολισμούς. Ήταν ακριβώς κάτω από το σπίτι μου. Στην αρχή σκέφτηκα ότι ήταν καλάσνικοφ. Κοίταξα κάτω και τον είδα να τρέχει. Καθώς ξαναγέμιζε το όπλο του, έπιασα το μπουκάλι και του το πέταξα. Δεν νομίζω ότι το άκουσε».

Ο δράστης της πολύνεκρης επίθεσης, ανέβηκε τελικά στην ταράτσα του γκαράζ, άκουσε τον Σάλμπεϊ που του φώναζε και άρχισε να τον πυροβολεί.

«Εκείνη τη στιγμή δεν ήμουν σίγουρος αν ήταν πραγματικά πυρά ή άσφαιρα. Αυτή τη στιγμή ξέρω ότι ήταν αληθινά. Έπεσα στο πάτωμα αμέσως, αλλά φάνηκε να σταματά. Ήταν η στιγμή που είχε φτάσει η αστυνομία μπροστά από το εμπορικό κέντρο. Δεν ήξεραν πού βρίσκεται, οπότε τους φώναξα ‘’είναι εδώ πάνω, στην ταράτσα του πάρκινγκ’’. Δεν φοβόμουν», λέει ο Σάλμπεϊ.

Την ώρα που ο Σάλμπεϊ και ο Σονμπόλι άρχισαν να φωνάζουν ο ένας στον άλλον βρίζοντας, ένας 20χρονος γείτονας, ο Μερσάντ, κατέγραψε τον οργισμένο διάλογο με το κινητό του τηλέφωνο.

Ο διάλογος, ανάμεσα στον Σονμπόλι και τον Σάλμπεϊ σύμφωνα με την Daily Mail είναι ο εξής:

Πολίτης: Γαμ… μαλ…

Δράστης: Εξαιτίας σου μου έκαναν bullying για επτά χρόνια.

Π: Αρχ…, είσαι αρχ…

Δ: Και τώρα πρέπει να αγοράσω ένα όπλο για να σε πυροβολήσω.

Π: Ενα όπλο! Αντε γ…σου. Πρέπει να σου κόψουν το κεφάλι.

O πολίτης που καταγράφει τη σκηνή φωνάζει στον κόσμο ότι ο δράστης έχει όπλο

Ακούγεται μία φωνή να λέει «Γαμ…νοι Τούρκοι»

Π: Σκατ… Γαμ… ξένοι. (Ο πολίτης φωνάζει και πάλι στον κόσμο ότι ο δράστης έχει όπλο και τους λέει να καλέσουν την αστυνομία).

Δ: Είμαι Γερμανός.

Π: Είσαι αρχ… Αυτό είσαι.

Δ: Ναι γεννήθηκα εδώ.

Π: Και τι διάολο νομίζεις ότι κάνεις;

Δ: Μεγάλωσα εδώ στην περιοχή Hartz 4.

Τραγωδία με δεκάδες νεκρούς στην Κίνα: Κατέρρευσε τμήμα αυτοκινητοδρόμου (videos)

GMfZiA3WMAAvUty

Τραγωδία με δεκάδες νεκρούς στην Κίνα: Κατέρρευσε τμήμα αυτοκινητοδρόμου (videos)

Για «φυσική γεωλογική καταστροφή», οφειλόμενη στις πρόσφατες «συνεχείς ισχυρές βροχοπτώσεις», κάνει λόγο το δίκτυο CCTV