Newsroom

Newsroom

Αυτοκίνητα αξίας 100 χιλιάδων λιρών έτοιμα να βουλιάξουν (δείτε φώτο)

Περί τα 1300 επιβατηγά αυτοκίνητα πολυτελείας βρίσκονται μέσα στο πλοίο Hoegh Osaka που έχει λάβει σοβαρή κλίση έξω από το…

Περί τα 1300 επιβατηγά αυτοκίνητα πολυτελείας βρίσκονται μέσα στο πλοίο Hoegh Osaka που έχει λάβει σοβαρή κλίση έξω από το Σαουθάμπτον στη νότια Αγγλία από το περασμένο Σάββατο. Τα 25 μέλη του πληρώματος έχουν διασωθεί κι είναι καλά στην υγεία τους. 


Οι βρετανικές αρχές δίνουν μάχη με το χρόνο προκειμένου να σταθεροποιήσουν το μισοβυθισμένο πλοίο, καθώς από σήμερα Τετάρτη αναμένονται ισχυρότατοι άνεμοι στο συγκεκριμένο σημείο. Η έρευνα για τα αίτια είναι σε εξέλιξη με λιμενικούς να κάνουν λόγο ότι, το ανθρώπινο λάθος, πρέπει να έχει παίξει τον ρόλο του. 


Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, η ανέλκυση του πλοίου μπορεί να πάρει από μέρες μέχρι μήνες. Στην περιοχή δεν έχει παρατηρηθεί ρύπανση από το πλοίο, ωστόσο οι ειδικοί παρακολουθούν την εξέλιξη. 

Το πλοίο που ξεκίνησε το ταξίδι του με πρώτο προορισμό το λιμάνι της Βρέμης στη Γερμανία το πρωί του Σαββάτου, ανήκει στη νορβηγική εταιρία Höegh Autoliners.