Αυτοί είναι οι εκτελεστές του Ζαφειρόπουλου – Πώς η ΕΛ.ΑΣ έφτασε στα ίχνη τους

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ. τα στοιχεία των δολοφόνων του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

59faf6d41dc524ba418b48a7

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, πρόκειται για τον συλληφθέντα (επ.) IBRAHIM ή BRAHIMAJ ή BRAHIMAS ή KASTRIOT (όν.) LAVDIMIR ή MIKELA ή IBRAHIM του KORON ή COURDRETI και της DALADUSHE ή TALANDOUSI ή TARADUSHE ή HENRIME, γεννηθέντα το 1985 ή το 1989 ή το 1991 στην Αλβανία:



και τον μη συλληφθέντα (επ.) MATA (όν.) ALEKSANDROS ή ENO ή ALEKSANDRO του ΠΕΤΡΑΚΗ ή PETRAKHS ή PETRAQ και της ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ή BASILIKH ή VASILIKI , γεν. την 14-1-1987 στην Αλβανία.

Ο συνεργός του που έχει διαφύγει στην Αλβανία:


Σε βάρος τους, ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας με πρόθεση από κοινού, της ληστείας από κοινού κατά συρροή, της παράνομης οπλοφορίας και της οπλοχρησίας.

Στον εισαγγελέα ο 32χρονος

Την πόρτα του εισαγγελέα πέρασε σήμερα ο 32χρονος δολοφόνος του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα που είχε εκδοθεί σε βάρος του μετά την απόδρασή του από τις φυλακές Κασσάνδρας.

Στην κατάθεσή του υποστήριξε ότι η εντολή που έλαβε αυτός και οι συνεργοί του ήταν να εκφοβίσουν τον δικηγόρο κι όχι να τον σκοτώσουν. 

Ο 32χρονος, ο οποίος είχε παραβιάσει την άδεια που είχε λάβει από τις φυλακές Κασσάνδρας, συνελήφθη στην Πάτρα όπου αναζήτησε καταφύγιο μετά τη δολοφονία. 

Στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά πέντε Αλβανοί. Οι τρεις ηθικοί αυτουργοί, έγκλειστοι σε Κατάστημα Κράτησης, έχουν κατηγορηθεί από κοινού για εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου για τα όπλα.

Όπως είπε ο 32χρονος δολοφόνος, οι τρεις ηθικοί αυτουργοί, με τους οποίους είχαν γνωριστεί στη φυλακή, τού ζήτησαν να προειδοποιήσει τον Ζαφειρόπουλο.


Η λάθος κίνηση των δραστών

Η κίνηση των αστυνομικών να περιμένουν τους δράστες να κάνουν το λάθος αποδείχθηκε το κλειδί στις έρευνες για τη δολοφονία του δικηγόρου.

Οι ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ. από την πρώτη στιγμή εστίασαν στις υποθέσεις που χειριζόταν ο ποινικολόγος. Γρήγορα εστίασαν στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου βρίσκονταν άτομα που κινούν τα νήματα των μπράβων που εκτελούν συμβόλαια εκφοβισμού ή ακόμη και θανάτου.

Αμέσως μπήκε στο στόχαστρο ο επονομαζόμενος Κόντι. Οι αστυνομικοί φρόντισαν να μην γίνει αντιληπτό το γεγονός ότι ερευνούσαν προς αυτή την κατεύθυνση. Περίμεναν να κάνουν οι δράστες το λάθος που θα οδηγούσε στον φυσικό αυτουργό της δολοφονίας.

Το λάθος έγινε όταν κάποιος από τους εμπλεκόμενους «ξεφορτώθηκε» μια κάρτα κινητού. Προφανώς για να κρύψει τα ίχνη του. Η sim αυτή ωστόσο βοήθησε τους αστυνομικούς να εντοπίσουν τις κλήσεις του κυκλώματος.

Έπειτα οι αρχές έφτασαν στον άνθρωπο που τράβηξε τη σκανδάλη και αφαίρεσε τη ζωή του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Γρήγορα η έρευνα έδειξε ότι ο άνδρας που είχε αναφερθεί ως “ψηλός” από τον συνεργάτη του ποινικολόγου ο οποίος ήταν παρών στην δολοφονία ήταν ένας Αλβανός κακοποιός. Η παρακολούθηση του τηλεφώνου του έδειξε ότι ενημέρωνε συγγενείς του στην περιοχή της Κατερίνης ότι θα φύγει από την Ελλάδα με κατεύθυνση είτε προς την Ιταλία, είτε προς την Αλβανία.

Έτσι στήθηκε επιχείρηση εγκλωβισμού του, πριν καταφέρει να διαφύγει.


Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ