Αυτό είναι το νέο όπλο που αναπτύσσουν οι τζιχαντιστές

Μπορεί ορισμένοι να θεωρούν πως το Ισλαμικό Κράτος έχει αποδυναμωθεί το τελευταίο διάστημα ωστόσο, σύμφωνα με το Conflict Armament Research, έναν βρετανικό οργανισμό που παρακολουθεί τη διακίνηση όπλων, οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έχουν αναπτύξει έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό (IED) που μπορεί να εκτοξευθεί από όπλο, ή υπάρχει η δυνατότητα να τον ρίξουν από drone.

«Το (IED) μπορεί να εκτοξευθεί είτε από ένα αυτοσχέδιο όπλο ή στις πιο πρόσφατες φάσεις ανάπτυξής του, να πέσει από ένα ιπτάμενο όχημα (UAV) ή από drone» επισημαίνει το CAR σε έκθεσή του σύμφωνα με το Reuters.

Η CAR, που εντοπίζει και παρακολουθεί τα όπλα και τα πυρομαχικά σε εμπόλεμες ζώνες, ανέφερε τον Δεκέμβριο ότι το Ισλαμικό Κράτος είχε κατασκευάσει όπλα σε κλίμακα και εξειδίκευση που που μπορούν να συγκριθούν με τις εθνικές ένοπλες δυνάμεις.

Τα ευρήματα του οργανισμού υποδεικνύουν ότι υπάρχει κεντρική διαχείριση στο Ισλαμικό Κράτος για τον σχεδιασμό και την παραγωγή αυτοσχέδιων όπλων, ενώ διαθέτει την ικανότητα να τα δοκιμάζει στο πεδίο της μάχης και να τα επεξεργάζεται, όπως και να χρησιμοποιεί νέες τεχνολογίες, σαν τα drone.

Σύμφωνα με την έκθεση, το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποιεί τη μάχη στη Μοσούλη για να δοκιμάσει διάφορους τύπους πυρομαχικών. Προειδοποιεί δε ότι όλες οι αποδείξεις προδίδουν πως συνεχίζεται η ανάπτυξη νέων όπλων, που είναι πιθανό να χρησιμοποιηθούν και εκτός Ιράκ.

Έβρος: Στον εισαγγελέα οδηγούνται οι πέντε αστυνομικοί για εμπλοκή σε κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών

Έβρος: Στον εισαγγελέα οδηγούνται οι πέντε αστυνομικοί για εμπλοκή σε κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών

Πρόκειται για έναν ανθυπαστυνόμο και τέσσερις αρχιφύλακες, που προέρχονται και εξελίχτηκαν από την Υπηρεσία Συνοριακής…

Τραγωδία στα Τέμπη: Ποινική δίωξη στον πρόεδρο του ΟΣΕ και την επιτροπή αξιολόγησης

Τραγωδία στα Τέμπη: Ποινική δίωξη στον πρόεδρο του ΟΣΕ και την επιτροπή αξιολόγησης

Ποινική δίωξη άσκησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας στα στελέχη του ΟΣΕ για το…