Newsroom

Newsroom

Αυτά που δε σου έμαθαν στη Γεωγραφία του σχολείου

Γεωγραφία, ένα μάθημα, ένας τεράστιος όγκος γνώσης αλλά και… άγνοιας. Πρόσφατα, χρήστες του Reddit κλήθηκαν να απαντήσουν στην ερώτηση «ποια πληροφορία γεωγραφικής φύσης σε εντυπωσίασε».

584ffaa11dc52410748b458b

  Στις απαντήσεις, δημοσιεύτηκαν αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία και πληροφορίες που μάλλον δεν μάθαμε στο σχολείο. Ή τουλάχιστον… δεν τα θυμόμαστε. Στη μία πλευρά της Ρωσίας, για παράδειγμα, η ώρα μπορεί να είναι πρωινή και στην άλλη έξι το απόγευμα.

  Στους πάγους «κρύβεται» το 75% του πόσιμου νερού του πλανήτη. Και 95% των πάγων αυτών βρίσκεται στην Αρκτική και στην Ανταρκτική.Το 20% όλου του μη παγωμένου νερού της γης, βρίσκεται σε μία μόνο λίμνη, την λίμνη Βαϊκάλη στη Ρωσία.Στην Κίνα υπάρχουν πέντε ζώνες ώρας, όμως είναι όλες… μία. Συγκεκριμένα γειτονικές χώρες στην ανατολική πλευρά μπορεί να τρώνε μεσημεριανό στις 12, ενώ γειτονικές χώρες στην δυτική πλευρά να λένε… καλημέρα. Όμως σε όλη την Κίνα, το ρολόι δείχνει 10 το πρωί, ανεξαρτήτως τοποθεσίας. Η Κωνσταντινούπολη είναι η μοναδική πόλη στον πλανήτη που «πατάει» σε δύο ηπείρους.Η Αυστραλία είναι πιο πλατιά από το φεγγάρι. Η διάμετρος του φεγγαριού είναι περίπου 3379 χιλιόμετρα, ενώ η Αυστραλία έχει πλάτος περίπου 4000 χιλιόμετρα. Επίσης, η συνολική επιφάνεια του φεγγαριού είναι μικρότερη από την επιφάνεια της Ασίας.

 Η Ρωσία και οι ΗΠΑ απέχουν μόλις 4 χιλιόμετρα στο κοντινότερό τους σημείο ήτοι τον Βερίγγειο πορθμό όπου βρίσκονται δύο νησάκια: ο μικρός Διομήδης (ΗΠΑ) και ο μεγάλος Διομήδης (Ρωσία). Η διαφορά ώρας μεταξύ τους είναι 21 ώρες.

Το Βατικανό είναι τόσο μικρό που για κάθε τετραγωνικό μέτρο «αντιστοιχούν» δύο ιερείς.Ο Ειρηνικός ωκεανός είναι τόσο μεγάλος που έχει… δικό του ημισφαίριο. Αν πότε ξεκινούσαμε από συγκεκριμένα σημεία του και ταξιδεύαμε απευθείας μέσα από το κέντρο της γης (πυρήνα) και «βγαίναμε» στην άλλη πλευρά, θα ήμασταν ακόμα σε αυτόν. Στους χάρτες ο ωκεανός εμφανίζεται «κομμένος» γι’ αυτό μας φαίνεται μικρότερος.

Κάποιος μπορεί να πάει από τη Νορβηγία στη Βόρειο Κορέα, διασχίζοντας μόνο μια χώρα: τη Ρωσία.  

πηγή:in2life.gr 

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…