Newsroom

Newsroom

Αν-άξιος εστί

Κάθε εποχή διακρίνεται για τα ήθη, τα έθιμα, τους εκπροσώπους και τα μνημεία της. Όλα πάντα κρίνονται τόσο στο παρόν…

rouvas 7

Κάθε εποχή διακρίνεται για τα ήθη, τα έθιμα, τους εκπροσώπους και τα μνημεία της. Όλα πάντα κρίνονται τόσο στο παρόν τους αλλά και μέσα στο χρόνο όπως ξέρουμε. Τις τελευταίες μέρες, αυτές πριν το δημοψήφισμα, πλήθος κόσμου παρέλασε στα panels, στις συγκεντρώσεις, στα σχόλια που φιλοξενούν τα ΜΜΕ, κλπ αξιώνοντας να επικοινωνήσει το μήνυμα-άποψη-ιδανικό του ως προς την επικαιρότητα. Αυτό συνέβη τόσο αυθόρμητα όσο και γιατί κάποιοι από αυτούς κληθήκαν να το κάνουν! Επιστρατεύτηκαν δημόσια πρόσωπα κάθε χώρου έτσι ώστε στην καλύτερη περίπτωση να συν-διαμορφώσουν άποψη ή τις περισσότερες φορές να προπαγανδίσουν. Οι πάντες! Μάθαμε μέχρι και τι άποψη έχει η μεgάλη Κακομοίρα. Ανάμεσα τους βέβαια οι πλέον δημοφιλείς αυτών μουσικοί-ηθοποιοί-συγγραφείς και λοιποί εκπρόσωποι του πνευματικού και καλλιτεχνικού χώρου.

Σε έναν από αυτούς θέλω να σταθώ και να του επικοινωνήσω κάποιες αληθινές σκέψεις και βιώματα μου.

Σάκη επέτρεψε μου να σου μιλώ στον ενικό, ακριβώς όπως κι εσύ μας κοίταξες κατάματα στο spot σου. Δικαίωμα σου η όποια άποψη έχεις, θα σταθώ όμως στο 1:00 λεπτό, σε αυτήν την «επίκληση στο συναίσθημα και την αυθεντία» – στον ρόλο του Πατέρα (σύμβολο και εγγύηση της ωρίμανσης, της υποχρέωσης, της ευθύνης και της υπευθυνότητας) – την αναφορά στα παιδιά σου.

Να σου εξομολογηθώ πως δεν έχω κάποιο CD σου μα ούτε κι έχω παρευρεθεί σε κάποια συναυλία σου ή νυχτερινό κέντρο. Σε έχω όμως δει κάποιες φορές στην TV σε συνεντεύξεις σου να μιλάς και μπορώ να σου πω πως σε συμπάθησα γιατί με έκανες και γελούσα σχεδόν κάθε φορά. Νομίζω πως αυτό είναι το κυριότερο χάρισμα σου. Όταν δε άκουσα πως αποφάσισες να ερμηνεύσεις το ‘Άξιον Εστί’ σκέφτηκα καλόπιστα πως ο καθένας έχει δικαίωμα σε μια δεύτερη ευκαιρία. Προσπαθώντας και δουλεύοντας βέβαια για αυτήν, αν κι εν προκειμένω μου φάνηκε σαν ‘παρασιτική ενέργεια’, κάτι σαν ‘ποιοτικό δανεισμό’. 

Σάκη στο spot ήσουν εμφανώς αλλαγμένος, ως προς το πώς σε έχουμε συνηθίσει. Θυμωμένος και οργισμένος αντί για χαρούμενος και όλα καλά(ααα)! Στα λόγια σου αντί για ‘Εγώ μπανάκι-Μύκονος-κοκτειλάκι-cdάκι’ ακούσαμε ‘Εμείς (όλοι) απέναντι στο Θεριό’!!! Σάκη πραγματικά με ανησύχησες!!! Δεν ήξερα ότι έχεις 3 παιδιά. Είπαμε είναι δικαίωμα του καθένα να έχει όποια άποψη θέλει, αλλά επέτρεψε μου Σάκη να ανησυχώ κι εγώ για τα παιδιά σου. ΌΧΙ γιατί θα τους λείψουν τα χρήματα, οι ανέσεις, ή ακόμα θα στερηθούν ευκαιρίες και δυνατότητες στη ζωή τους, η εργατικότητα και η επιτυχία σου είναι βέβαιο πως έχει υπερκαλύψει αυτές τις ανάγκες, αλλά γιατί φοβάμαι μήπως εξελιχθούν σε ‘κουβαδάκια’ με εσένα για πατέρα και το πλαίσιο αξιών σου όπως αυτό φανερώνεται αυτές τις μέρες!

Ξέρεις Σάκη ο λόγος για τον οποίο ασχολούμαι μαζί σου κάπως θυμωμένα είναι για εκείνη την εύκολη-πιασάρικη επίκλειση-αναφορά στα παιδιά στο 1:00 λεπτό και για να σου γίνει πιο εύκολα αντιληπτό θα σου παραθέσω τη δική προσωπική ιστορία.

 Το άλλο παιδί των γονιών μου Σάκη –τον αδελφό μου, τον βρήκαμε μια μέρα στο σπίτι του νεκρό, λίγες εβδομάδες μετά την υπογραφή του 2ου Μνημονίου ή της 2ης Διάσωσης, αν προτιμάς! Δεν έχει σημασία η ηλικία καθώς όπως λένε πάντα και όλοι οι γονείς έτσι και για τους δικούς μου ήταν το παιδί τους!

Κανείς δε φταίει! Οι συνθήκες έγιναν πολύ δύσκολες για πλήθος κόσμου και δυστυχώς κάποια από τα πιο περήφανα-ανεξάρτητα παιδιά αυτού του Έθνους υποχώρησαν απέναντι σε αυτή την ακραία αποδοκιμασία και επίθεση στα ιδανικά-αξίες-κόπους και στάση ζωής τους!

Σαν αριθμούς όπως μας υπολογίζουν αντί να είναι πολλαπλασιαστής ή διαιρέτης κάποιου από τους συντελεστές τους εντάχθηκε στη λίστα των περίπου 7.000-10.000 (όπως λένε) παιδιών που δεν είναι πια ανάμεσα μας. Άρα έχουμε ένα σύνολο 14.000-20.000 γονέων που έχασαν τα παιδιά τους και ένα πλήθος τουλάχιστον 100.000 κοντινών συγγενών που ζουν με την απώλεια των αδικοχαμένων δικών τους ανθρώπων!

Η ζωή Σάκη σήμερα σε στιγμές είναι δυσβάσταχτη! Κάθε απώλεια σε βιοτικό επίπεδο είναι διαχειρήσιμη, όμως η ανθρώπινη που σου προανέφερα είναι απαράδεκτη και δεν υποφέρεται με κανένα τρόπο! Να φανταστείς πως υποφέρω ακόμα και στο άκουσμα της λέξης μοναχογιός! Έχω ανήλικα ανίψια Σάκη από τα ξαδέλφια μου, μικρά παιδιά και έχουμε στερέψει από δικαιολογίες στην προσπάθεια μας να τους εξηγήσουμε την απουσία του θείου τους καθώς συχνά μας ρωτούν. Κι αν πιάσει το αυτί τους κάτι ρωτούν: -Τι θα πει αυτοκτόνησα μαμά-μπαμπά-γιαγιά-παππού-θείε-δασκάλα-φίλε κλπ; Εγώ αν αποκτήσω τι να τους αφηγηθώ; Θα είχαν ένα θείο εάν τι;

Σάκη πατέρα 3 παιδιών,

  • τι να πούμε σε αυτά τα παιδιά;
  • τι να κάνω τη μάνα μου;
  • πώς να διαχειριστώ την επόμενη κρίση πανικού;
  • τι να κάνω να αντέξω να μην καταρρεύσω όταν το μυαλό μου θολώνει και η όραση μου γίνεται ασπρόμαυρη;

Σάκη ήξερες πως συμβαίνουν τέτοια πράγματα; Άκουσες τέτοιες μαρτυρίες στον περίγυρο σου ή από τα ΜΜΕ; Σάκη είναι αλήθεια αυτά τα πράγματα! Πραγματικότητα χιλιάδων συμπολιτών σου!

Αυτά είναι τα δικά μου επιχειρήματα για να σου εξηγήσω πως αντίθετα από το ΕΜΕΙΣ του λόγου σου στο spot σου η αλήθεια είναι πως ΌΧΙ δεν μοιραζόμαστε τίποτα κοινό Σάκη! Να είσαι ειλικρινής την επόμενη φορά πρεσβεύοντας τον εαυτό-τη φάση-τον κύκλο σου. Με ποιους τι και γιατί είναι αλληλέγγυος κανείς;

Απέναντι σε κάθε υστερία Σάκη εγώ θα σου πω (πλασματικά) πως θα ήμουν πιο ασφαλής 60 ευρώ επί 30 ημέρες που κάνει 1800ευρώ το μήνα. Ακόμα και 60 ευρώ το μήνα σε μαλλί θα μπορούσα να διαθέτω αντί για 10 το 3-4μηνο ή μόνος μου. Εσύ; Θα τα κατάφερνες; Ή μήπως θέλεις 60 για μαλλί την ημέρα; Άραγε όλοι αυτοί που φωνάζουν βγάζουν τόσο το μήνα;

Αναλογίσου τα αυτά! Αναλογίσου ακόμα και ότι μπορεί να μη φταις εσύ αλλά εκείνοι που σου γέμισαν το στόμα ή και την τσέπη και σε τοποθέτησαν με φόντο τοπίο Κυψέλης.

Αναλογίσου αυτό το spot ως μνημείο της δημόσιας παρουσίας σου και του εαυτού σου!

Σάκη για να αποφύγουμε κάθε σύγχυση με ΝΑΙ ή ΌΧΙ δεν αναμετρόμαστε μεταξύ μας. Αυτή είναι μια από τις σπάνιες στιγμές που αναμετράται κανείς με τον εαυτό του. Γνωριζόμαστε καλύτερα ως προς το μέσα μας αλλά και μεταξύ μας! Μόνοι μας! Και για ότι γίνει υπεύθυνοι είμαστε εμείς μακριά από σύνδρομα τύπου ‘μεσσιανισμού’!

 

Επιτρέψτε μου να διατηρήσω την ανωνυμία για ευνόητους λόγους και όπου Σάκη βάλτε το όνομα σας όποιο κι αν είναι αυτό! Διότι φυσικά και δεν απευθύνομαι στον γνωστό τραγουδιστή ως πρόσωπο αλλά ως αντιπροσωπευτικό πλαίσιο.

 

Υ.Γ.: Σάκη ενώ έγραφα έκλαιγα! Για εμένα πλέον είσαι ανάξιος  ακόμα και στο να με κάνεις να γελάω!

Κραουνάκης σε Κασσελάκη: «Δώσε airbnb εσύ την Κουμουνδούρου να βγάλουμε κάνα μεροκάματο» (Video)

kraounakis kasselakis 987 new

Κραουνάκης σε Κασσελάκη: «Δώσε airbnb εσύ την Κουμουνδούρου να βγάλουμε κάνα μεροκάματο» (Video)

Ο γνωστός συνθέτης έκλεισε τη βραδιά λέγοντας μεταξύ άλλων «ευχαριστούμε Στέφανε, Τάιλερ σ’αγαπώ».

ΔΕΘ: Δεν πήγε πολύ καλά η βόλτα για το ρομπότ Σοφία που μιλάει Ελληνικά – Έφαγε τούμπα σε σκάλες (video)

Ρομποτ Σοφια

ΔΕΘ: Δεν πήγε πολύ καλά η βόλτα για το ρομπότ Σοφία που μιλάει Ελληνικά – Έφαγε τούμπα σε σκάλες (video)

Απέχει ακόμα αρκετό καιρό η στιγμή που θα μας κατακτήσουν τα ρομπότ

Λαμία: Συνελήφθη 48χρονος για πορνογραφία ανηλίκων – Τι παραδέχτηκε σε διαδικτυακή συνομιλία

ελας

Λαμία: Συνελήφθη 48χρονος για πορνογραφία ανηλίκων – Τι παραδέχτηκε σε διαδικτυακή συνομιλία

Ενώ φέρεται να παραδέχθηκε «σε διαδικτυακή συνομιλία με έτερους χρήστες ότι προβαίνει σε σεξουαλική κακοποίηση…

Ακύρωσε ο Δούκας εκδήλωση για τα Τέμπη με ομιλητή την Καρυστιανού; Η απάντηση στο δημοσίευμα της Εστίας

6111979

Ακύρωσε ο Δούκας εκδήλωση για τα Τέμπη με ομιλητή την Καρυστιανού; Η απάντηση στο δημοσίευμα της Εστίας

Η ΕΣΤΙΑ κάνει λόγο για «ΜΙΑ ΔΙΠΛΗ πρωτοφανή αθλιότητα εἰς βάρος τῶν συγγενῶν τῶν νεκρῶν»,…

Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

AP23315613979564

Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

Ο ντετέκτιβ Λιούις Χιουζ είπε ότι εξετάζονται τέσσερις σκηνές εγκλήματος στο Σάλφορντ και την ευρύτερη…